|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Automatyczne domykanie szyb |
Autor |
Wiadomość |
Sebancisz [Usunięty]
|
Wysłany: 08-11-2006, 21:21 Automatyczne domykanie szyb
|
|
|
Czy ktoś zakładał system który po zamknięciu samochodu domyka automatycznie szyby. Czy to działa sprawnie i jaki jest koszt takiej instalacji? |
|
|
|
 |
JCH
Mitsumaniak Forumowa Opozycja

Auto: OBK 2.0
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 101 razy Dołączył: 23 Maj 2005 Posty: 8078 Skąd: Bytom
|
Wysłany: 08-11-2006, 23:10 Domykanie szyb
|
|
|
Sebancisz napisał/a: | Czy ktoś zakładał system który po zamknięciu samochodu domyka automatycznie szyby. Czy to działa sprawnie i jaki jest koszt takiej instalacji? | Tak, w Space Starze. Działa ok, troche jest długa zwłoka od włączenia alarmu. Najpierw jedzie w górę przód, potem tył. Podobno ważne jest aby moduł domykania był "dwuobwodowy" (przód/tył) jeżeli masz 4 szyby elektr. Zakładałem w ASO we Wrocku (Auto OK) w 2002 roku, cena ok. 150 zł.
Warto się jednak dobrze zastanowić czy nie bedziesz czasem potrzebował zostawić auta zamkniętego z uchylonymi szybami (upalne dni, pies w aucie, itp.) - wtedy jest problem |
_________________ "Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów"
MSS 1.9 DI-D --> OBK 2.0 i DL-650
 |
|
|
|
 |
didier3 [Usunięty]
|
Wysłany: 12-11-2006, 18:08
|
|
|
Jak zakladalem alarm to odrazu poprosilem o domykacz szyb, najpierw koles mi odradzil i mowil ze to nie przejdzie bo jest jakies spiecie w sensie ze plus nie spotyka sie w elektryce z minusem. Powiedzialem no trudno nie to nie. Poszedlem do miasta i wrocilem za 3h i wchodze do warsztatu a tu alram dziala perfekt i szybki tez chodza. Zamykaja sie w niecale 3 sekundy co jest bardzo dobrym czasem. Koszt domykacza szyb kosztuje ok. 100zl |
|
|
|
 |
|
|