Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Bzyk_R1
01-12-2017, 20:16
C-crosser w czym gorszy od OII??
Autor Wiadomość
sound_designer 
Mitsumaniak

Auto: OII Instyle 2.0DID 170KM
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 04-06-2011, 16:48   C-crosser w czym gorszy od OII??

Nie rozumiem pewnej kwestii.. Przegladajac ogloszenia mozna zaobserwować ze c-crosser jest malo popularny w Polsce. jest bardzo niewiele ofert sprzedarzy w porownaniu do OUU. Ale paradoksalnie cena/rocznik/przebieg jest niższa niz OII mimo lepszego silnika 2.2 HDI. A przeciez rzekomo poza niewlielkimi róznicami z zewnatrz i innym silnikiem reszta czyli - wnetrze, zawieszeni jest identyczne jal w OII, Co jest nie tak z tym autem, ze tak go malo na naszych drogach?

rezon 
Mitsumaniak

Auto: był OutlanderII 2.0DID
Wysłany: 04-06-2011, 16:57   

sound_designer napisał/a:
Co jest nie tak z tym autem, ze tak go malo na naszych drogach?
Wiele osób nie kojarzy cytryny z Outkiem. 2.2 HDI potrafi zimą robić negatywną promocję, co może mieć wpływ. W PL był droższy cennikowo od Outka, a realnie na pewno od 2.0DID, realnie od 2.2 to już jak kto trafił. Ceny części, akcesoriów, przeglądów - często na korzyść Cytryn. Outek na pewno był bardziej reklamowany

mitsu00 
Mitsumaniak

Auto: VOLVO XC70 AWD '13
Kraj/Country: Sweden
Wysłany: 04-06-2011, 17:05   Re: C-crosser w czym gorszy od OII??

Nie rozumiem pewnej kwestii.. Przegladajac ogloszenia mozna zaobserwować ze c-crosser jest malo popularny w Polsce. jest bardzo niewiele ofert sprzedarzy w porownaniu do OUU. Ale paradoksalnie cena/rocznik/przebieg jest niższa niz OII mimo lepszego silnika 2.2 HDI. A przeciez rzekomo poza niewlielkimi róznicami z zewnatrz i innym silnikiem reszta czyli - wnetrze, zawieszeni jest identyczne jal w OII, Co jest nie tak z tym autem, ze tak go malo na naszych drogach?
Pozatym specyfikacja wyposażenia w Citroenie różni sie od tego w OII. Uogólniając, elementy które w Mitsubishi są standardem, w Citroenie trzeba dopłacać żeby je dostać. Mam tu na myśli np system RF, BT i inne....

Dominik

sylb 
Forumowicz

Auto: OUTLANDER 2.0DID
Wysłany: 04-06-2011, 20:27   

1. Działa magia Mitsubishi jako niezawodnego samochodu.
2. Negatywna ocena jakości Citoena.

Oglądałem jakiś czas temu w TVNTurbo, test CC i O2, wg. speców z Eurotax rezydualna wartość CC będzie po 3 lata o 10% niższa niż O2.
Mi osobiście CC bardziej podoba się niż O2, przed zakupem było w Citroenie ale cena była mocno nie konkurencyjna z O2.

Muciek 
Mitsumaniak
Amnetyst Black

Auto: O2 FL
Wysłany: 04-06-2011, 20:53   

Dokładnie tak: Cena (bardzo duża różnica) i to co powiedział kolega mitsu00, a myślę, że to wystarczy. Poza tym dużo ludzi kupuje OII też dla traktora, którego już teraz nie ma i sam dealer z Mitsubishi powiedział, że od tego roku sprzedaż poprzez brak tego silnika będzie dużo, dużo niższa.

sound_designer 
Mitsumaniak

Wysłany: 04-06-2011, 22:36   

No ale w sumie potwierdzacie, ze wlasciwie to ta sama konstrukcja co OII. Ja rozwazam zakup uzywanego 3-4 letniego więc cena z salonu juz mnie nie obowiązuje :)
No i tak mysle ze ten 2.2 HDI nie trzeba chipować jak 2.0 wiec kolejna oszczędność kasy... Co do wersji wyposazenia z tego co sie zdązylem zorientować to wersja tzw Exlusive z jasna skóra byaby OK. mam tylko obawy czy "żabojady" cos nie zrobili po swojemu i nie popsuli japońskiej technologii :)

Muciek 
Mitsumaniak
Amnetyst Black

Wysłany: 04-06-2011, 23:26   

Jeśli kupno używanego no to faktycznie tu już można by pomyśleć nad wyborami w zakupie. Mimo iż najbogatsza wersja Exclusive jest dostępna w Citroenie to tak czy siak nie znajdziemy w niej tych elementów co są w Instyle w Mitsubishi jak np. Zestawu Rockforda czy chociażby Szyberdachu. Ale tak jak np. bez szyberdachu idzie przeżyć, choć i tak jest bardzo przydatnym elementem to np. chociażby ten system RF już powinien się znajdować w tej klasy samochodzie oraz dla samej przyjemności. Plusem dla Citroena są czujniki parkowania, które można zainstalować na przód, a w Mitsu nie ma nawet takiej opcji. Dodatkowo szukając Citroena jest ich znacznie mniej i tych dobrze wyposażonych tj. np. beżowa skóra to ze świecą szukać, nie mówiąc już o zestawie RF czy jakichś elementach stylizacyjnych. Wiadome będzie, że Mitsu w odpowiadającej konfiguracji będzie więcej, ale jeśli ktoś się uprze to może dużo szukać i kupić Citroena.

sound_designer 
Mitsumaniak

Wysłany: 05-06-2011, 00:11   

Jest też jeszcze maly drobiazg ale bardzo fajny. Chromowana listwa na tylnej bocznej szybie. w CC to standart a w OII nawet w wersji Instyle tego moze nie być. Dopiero w OII po lifcie jest juz w standarcie ten element jest. To sie kiedys chyba nazywalo pakier chrom? No i chyba, ze zalozenie tego do OII to nie problem montazowy i fonansowy. A bez tego Outek duzo traci na wygladzie (oczywiscie to tylko moja subiektywna opinia)

Muciek 
Mitsumaniak
Amnetyst Black

Wysłany: 05-06-2011, 01:10   

Jest też jeszcze maly drobiazg ale bardzo fajny. Chromowana listwa na tylnej bocznej szybie. w CC to standart a w OII nawet w wersji Instyle tego moze nie być. Dopiero w OII po lifcie jest juz w standarcie ten element jest. To sie kiedys chyba nazywalo pakier chrom? No i chyba, ze zalozenie tego do OII to nie problem montazowy i fonansowy. A bez tego Outek duzo traci na wygladzie (oczywiscie to tylko moja subiektywna opinia)

Na stronie Mitsubishi koszt takiego elementu to 370zł, a montaż pewnie jest prosty, znając Mitsu to albo klej albo Magnes... :rolleyes:

regon 
Forumowicz

Auto: MO II, 2,4 - już nie
Wysłany: 05-06-2011, 07:56   

a w OII nawet w wersji Instyle tego moze nie być

?????? mam.

MetalMania 
Forumowicz

Auto: Outlander 2.4 MT
Wysłany: 05-06-2011, 09:14   

Muciek mylisz się, montaż czujników parkowania na przód jest jak najbardziej możliwy. Zapytaj w salonie 8)

Muciek 
Mitsumaniak
Amnetyst Black

Wysłany: 05-06-2011, 12:05   

MetalMania napisał/a:
Muciek mylisz się, montaż czujników parkowania na przód jest jak najbardziej możliwy. Zapytaj w salonie 8)

No tego nie wiedziałem, myślałem że jak nie ma go na oficjalnej stronie Mitsubishi to nie ma, ale cóż jak widać się pomyliłem. Ciekawe jaki jest tego koszt.

MetalMania 
Forumowicz

Wysłany: 05-06-2011, 13:21   

ok 1400 zł

mitsu00 
Mitsumaniak

Auto: VOLVO XC70 AWD '13
Kraj/Country: Sweden
Wysłany: 05-06-2011, 17:21   

MetalMania napisał/a:
Wiesz, że montuja to w salonie nie koniecznie musi oznaczac że to oryginalne akcesorium Mitsubishi. W tym przypadku tak nie jest. Tak samo jak badziewne alarmy montowane jako gratisik przy zakupie auta. W Toyocie i u wielu innych producentów robia podobnie. Lokalne ASO montuje co im sie podoba z lekkim przymruzeniem oka Importera. A jak juz cos sie zacznie rypac, to nie gwarancja MMC to pokrywa, tylko producent alarmu czy czujników. A tak jak Muciek sugerował, jakby to było ori akcsesorium, to byłoby to odzwierciedlone w katalogu akcesoryjnym, który jest taki sam w calej UE.

Dominik

MetalMania 
Forumowicz

Wysłany: 05-06-2011, 17:38   

mitsu00 napisał/a:
Wiesz, że montuja to w salonie nie koniecznie musi oznaczac że to oryginalne akcesorium Mitsubishi. W tym przypadku tak nie jest. Tak samo jak badziewne alarmy montowane jako gratisik przy zakupie auta. W Toyocie i u wielu innych producentów robia podobnie. Lokalne ASO montuje co im sie podoba z lekkim przymruzeniem oka Importera. A jak juz cos sie zacznie rypac, to nie gwarancja MMC to pokrywa, tylko producent alarmu czy czujników. A tak jak Muciek sugerował, jakby to było ori akcsesorium, to byłoby to odzwierciedlone w katalogu akcesoryjnym, który jest taki sam w calej UE.

O ile się nie mylę, we wcześniejszym katalogu była pozycja "czujnik parkowania przód". Masz pewność, że czujniki na przód nie są tymi samymi co na tył ?? Masz pewność, że wszystko co w katalogach firmowych jest robione przez, a nie dla danej firmy ?? Bo ja nie.
A co do gwarancji, jak na każdą nową rzecz w UE masz 2 lata 8)

Odpowiedz do tematu