|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
reflektor, drzwi kierowcy, wymiana rozrzadu |
Autor |
Wiadomość |
tomibr
Nowy Forumowicz
Auto: Space Star 99' 1.3 16V 86KM
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 20-05-2011, 02:21 reflektor, drzwi kierowcy, wymiana rozrzadu
|
|
|
Interesuja mnie 3 sprawy:
1. Musze wymienic pekniety prawy reflektor. Na allegro znalazlem aukcje, gdzie oferowany jest w cenie ok 100zl, ale zainteresowala mnie uwaga: WERSJA ANGIELSKA. Inne reflektoy (Europejskie) kosztuja >200zl Jaka jest roznica miedzy wersja angielska a innymi zamiennikami? Kupowac?
2. Grzybek w drzwiach kierowcy czesto podczas zamkniecia opada do polowy co uniemozliwia ponowne otwarcie dzwi kierowcy. musze tedy albo zamknac pilotem auto i otworzyc, albo kluczykiem otworzyc, albo od wewnatrz. co jest tego powodem? musze wymienic silownik? jesli tak to jaki kupic?
3. Czeka mnie wymiana poska rozrzadu i napinacza. tylko to sie wymienia czy wchodzi w to jeszcze np planowanie glowicy czy inne wymiany? ile mniej wiecej taka wymiana kosztuje? |
|
|
|
 |
tremba
Forumowicz
Auto: Pajero II 2,8 Long AT
|
Wysłany: 20-05-2011, 08:28
|
|
|
1-wersja angielska jest... angielska , inne zwierciadlo niedostosowane do naszych rozwiazan prawnych. No i bedziesz oslepial innych.
2-zdejm tapicerke i wtedy zobaczysz caly mechanizm, prawdopodobnie cos sie wypielo lub peklo-jest tam kilka plastikowych elementow ktore lacza metalowe ciegna i pewnie to one. Calosc ma normalnie nieco luzu i jest naprawde prosta do ogarniecia. Silownik jest sprawny skoro central dziala.
3-Generalnie pasek, napinacz i rolki. Jesli chcesz w ASO to polecam Agromax w Elblagu-taniej i milej jak w Gdansku. Jesli nie to poczekaj az sie Weterani forum odezwa, chyba Krzyzak dlubie w spejsach. W cenie nie bardzo sie orientuje, w moim 1,6 razem z przegladem i czesciami zaplacilem 1800 PLN, ale to bylo juz kawalek czasu temu. W Gdansku chcieli wtedy ok. 2600 . |
|
|
|
 |
drtymf
Mitsumaniak

Auto: MSS 1,9 DID Comfort BFL
Pomógł: 36 razy Dołączył: 21 Wrz 2009 Posty: 819 Skąd: Ostrowiec Św.
|
Wysłany: 20-05-2011, 09:46
|
|
|
tomibr napisał/a: | WERSJA ANGIELSKA. |
tremba napisał/a: | 1-wersja angielska jest... angielska , inne zwierciadlo niedostosowane do naszych rozwiazan prawnych. No i bedziesz oslepial innych.
| Dowód do zabrania przy pierwszej kontroli albo jak radiowóz oślepisz. No chyba że reflektor ma dwie strzałki na kloszu to wtedy może byś stosowany zarówno do ruchu lewo- jak i prawostronnego.
tomibr napisał/a: | 3. Czeka mnie wymiana poska rozrzadu i napinacza. tylko to sie wymienia czy wchodzi w to jeszcze np planowanie glowicy czy inne wymiany? ile mniej wiecej taka wymiana kosztuje? |
Nie pamiętam jak w 1,3 - czy pompa wody napędzana jest od paska - jeśli tak to też do wymiany dla świętego spokoju. |
_________________ Nic tak nie cieszy jak seria z pepeszy.
 |
|
|
|
 |
Student
Mitsumaniak
Auto: Avensis 1.8VVTi , 11r. Premium
Pomógł: 44 razy Dołączył: 24 Cze 2005 Posty: 2986 Skąd: Marki
|
Wysłany: 20-05-2011, 10:19
|
|
|
AD. 2 posmarować smarem przez jakiś otwór technlogiczny lub WD40 chość tego ostatniego nie polecam. |
_________________ Avensis 1.8 T27 11r. 147KM Premium |
|
|
|
 |
tomibr
Nowy Forumowicz
Auto: Space Star 99' 1.3 16V 86KM
|
Wysłany: 20-05-2011, 20:26
|
|
|
Dzieki wielkie za pomoc czyli jednak musze wykosztowac sie na lampe i dodatkowe koszta na pompe bo chyba jednak tez ja trzeba wymienic;] jutro moze posiedze nad tym grzybkiem, puki co, dzis wstawilem sprawna pompke tylnego sprzyskiwacza nie od tico, ale dziala:) jest troche krutsza i w uchwyt wchodzi zaledwie na centymetr, ale kranik mocno jest osadzony w uszczelce wiec nie powinien wypasc:)
Pozdrawiam
[ Dodano: 22-05-2011, 03:29 ]
jednak za opuszczajacym sie grzybkiem stoi silownik. to do niego jest centralnie podlaczony grzybek i to on ma takie luzy. Pytanie teraz jaki silownik kupic? w drzwiach jest obudowany a nie chcialem rozkrecac ich na czesci pierwsze. Na tej stronce mam kilka do wyboru http://www.bowi.com.pl/ca.../silowniki_97k/
Moze ktos mi doradzic? z gory dziekuje |
|
|
|
 |
|
|