Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[2G 95-99] wysokie obroty na jałowym po wymianie dolotu...
Autor Wiadomość
Sonek 
Nowy Forumowicz

Auto: Eclipse Spyder
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 24-05-2011, 14:47   [2G 95-99] wysokie obroty na jałowym po wymianie dolotu...

WItam,

j.w. mam mały problem z obrotami w eclipsie 2g spyder z silnikiem 2.4.

Wymieniłem dolot (do przepustnicy) i obroty podskoczyły tak że miałem 1700-1800rpm na jałowym po rozgrzaniu. Dzisiaj dokręciłem śrubę na przepustnicy (tą najbardziej z wierzchu) i obroty mocno spadły. Pojeździłem z 10 minut zrzucałem na luz, zatrzymywałem się i miałem cały czas 800-900rpm. Zadowolony wróciłem do domu i pod garażem znowu troche wzrosły bo do ok. 1000-1050rpm...z tego co wiem to trochę za dużo. Co jeszcze można zrobić żeby je zbić? Powinienem jeszcze raz nauczyć silnika obrotów po tej operacji?
Boje się też żeby mi nie spadły za mocno i nie zaczął gasnąć...

dodam że na końcu kiedy samochód miał 1000-1050rpm silnik był już całkiem rozgrzany.

Mateusz_eclipse 
Forumowicz

Auto: eclipse 1g
Wysłany: 25-05-2011, 11:26   

moze sprobuj nauczyc go wolnych obrotow , bylo to juz dokaldnie opisane na forum .

Sonek 
Nowy Forumowicz

Auto: Eclipse Spyder
Wysłany: 25-05-2011, 11:33   

te 1800rpm to miałem właśnie po jego nauce :]

spróbuje dziś jeszcze raz po dokręceniu śruby.

Odpowiedz do tematu