Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
A4 Kraków -> Rzeszów
Autor Wiadomość
krzychu 
Mitsumaniak

Auto: Lancer 2.0 Int, Mazda CX-3
Zaproszone osoby: 1
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 01-06-2011, 18:39   A4 Kraków -> Rzeszów

Cześć

Mam pytanie co do stanu drogi A4 od Krakowa do Rzeszowa czy dalej tam są remonty czy raczej prędkość przelotowa >90km/h?

Mam się dostać gdzieś do Strzebowiska/Przysłup i nie wiem czy jechać jakimiś lokalnymi drogami np:
1. Rabka Zdrój -> Nowy Sącz -> Gorlice -> Potem koło granicy do Przysłupa
2. Myślenice -> Dobczyce -> Pod Tarnowem Gromnik -> Jasło -> Sanok -> Zagórz -> Przysłup
Czy całkiem na A4 i do Rzeszowa? Trasa najdłuższa, ale jak by można było dojechać szybciej i mniej zmęczonym?

Ktoś coś poradzi? Dodam że będę jechał kangurem którym za szybko nie jeździ prosto, a tym bardziej po zakrętach.. Czas to czwartek rano wyjazd, na miejscu około południa. Z powrotem piątek około południa wyjazd do domu.

JCH 
Mitsumaniak
Forumowa Opozycja

Auto: OBK 2.0
Wysłany: 01-06-2011, 19:33   

Stary.... To Ty w Bieszczady jedziesz :) :) :)

Kiedyś często jeździłem trasą Kraków-Rzeszów ale to było w czasach posiadania malucha - jakieś 15-20 lat temu. I powiem Ci, że wtedy osiągałem lepsze czasy przejazdu niż teraz (lekko naginając przepisy zarówno wtedy, jak i teraz).
Może ktoś dokładnie opisze stan drogi Kraków-Rzeszów .... Jak pewne wiesz A-4 dojedziesz za Wieliczkę a dalej to masz krajówkę z maks. ruchem tranzytowym, gdzie w wielu miejscach są porobione wysepki na środku i nie ma bata - nie wyprzedzisz bo jak nie one, to ruch z przeciwka. Nie licz na prędkość > 90 km/h.
Jest obwodnica Bochni, Brzeska, Wojnicza, Tarnowa (mam nadzieję, że już po remoncie), Pilzna.... dalej tylko oddana w ub. roku obwodnica Ropczyc. W Rzeszów jak wpadniesz to utoniesz a wylotówka z Rzeszowa na Bieszczady.... :roll:
Ja bym się nie pchał tamtędy.
Jeśli już chcesz jechać "4-ką" to ja odbijałbym w Pilźnie na Brzostek-Jasło i albo na południe na Nowy Żmigród - Dukla - Komańcza albo na Krosno - Miejsce Piastowe - Dukla - Komańcza.

A tak naprawdę to pojechałbym całkiem południem czyli "28-ką" - choć wiem, że na niej też jest ciasno :roll: Wybrałbym wariant: Sucha - Maków - Rabka - Mszana - Szczawa - Zabrzeż - Sącz - Gorlice - Nowy Żmigród - Dukla - Komańcza - Cisna - Strzebowiska. Czyli Twój wariant 1 z mykiem przez Szczawę-Zabrzeż.
Od Gorlic powinny już być pustki na drogach.

PS. Jak będziesz miał czas i możliwości to machnij Pętlę Bieszczadzką - super jazda, super widoki :)

MSS 1.9 DI-D --> OBK 2.0 i DL-650

gulgulq 
moderator
Służbowo. Na statek.

Auto: i30
Wysłany: 01-06-2011, 19:58   

Myślę że trasa nr 1 będzie najlepsza, może drogi nie są rewelacyjne ale za to ruch drogowy będzie mniejszy, mniej stresu - zwłaszcza jak już w Gorlicach wykręcisz na Dukle i na Komańcze i Cisną - na tej trasie to rano spotkać można do 10 samochodów :mrgreen: ( w Moszczańcu uważaj na krowy :D )

trasa spokojna i bardzo malownicza :)

trasa E4 - to loteria - tak jak pisał JCH - ruch spory, tirów mnóstwo a podgonić tak naprawdę to można tylko na obwodnicy Tarnowa (jeden wypadek lub jakiś zator i korek robi się błyskawicznie) - raczej mniej zmęczony nie będziesz

kupujepolskieprodukty.pl

krzychu 
Mitsumaniak

Auto: Lancer 2.0 Int, Mazda CX-3
Zaproszone osoby: 1
Wysłany: 01-06-2011, 23:09   

JCH napisał/a:
Stary.... To Ty w Bieszczady jedziesz :) :) :)

Wymyślimy mi tam szkolenie, jak to zobaczyłem to pomyślałem no fajnie na końcu świata 8) Na końcu jeszcze jakaś ledwo utwardzona droga przez las :(

JCH napisał/a:
Czyli Twój wariant 1 z mykiem przez Szczawę-Zabrzeż.

Znaczy mówisz zamiast Limanowej?

JCH napisał/a:
PS. Jak będziesz miał czas i możliwości to machnij Pętlę Bieszczadzką - super jazda, super widoki :)

A która to? W każdym razie jak mi się spodoba to może pojadę tam bardziej prywatnie i z kimś bardziej odpowiednim niż kolega z pracy :twisted:

No A4 mniej więcej znam, ale raczej z lepszych godzin niż środek dnia. Przy okazji chciałem zapytać czy ten odcinek nie jest remontowany (bo ostatni raz jechałem tamtędy przed wakacjami w nocy i ciągle było coś rozkopane)? Ale faktycznie jak ktoś się wpakuje to wyprzedzić o tej godzinie masakra.

Zastanawiam się jeszcze nad kawałkiem: Myślenice -> Gdów -> Gromniki -> Gorlice. Swego czasu często tą drogą jeździłem (Z Tarnowa) i bardzo dobrze wspominam co kawałek wioska ale za to pusta droga i to w godzinach szczytu? Zastanawiam się czy nie lepsza opcja jak Nowy Sącz (chodź nie wiem czy tam ruch jest).

[ Dodano: 01-06-2011, 23:11 ]
gulgulq napisał/a:
Gorlicach wykręcisz na Dukle i na Komańcze i Cisną - na tej trasie to rano spotkać można do 10 samochodów :mrgreen: ( w Moszczańcu uważaj na krowy :D )

Czyli tam będzie już z górki? :D

gulgulq 
moderator
Służbowo. Na statek.

Auto: i30
Wysłany: 02-06-2011, 06:53   

krzychu napisał/a:
Czyli tam będzie już z górki?

po górkach :D :D

widoczki bardzo ładne

gdy jadę w Bieszczady to właśnie tamtędy lecimy - praktycznie cały kawałek średnia jazdy wysoka :P i pusto
jadąc tamtędy zaliczasz całkiem spory kawałek tzw. dużej pętli bieszczadzkiej :P

kupujepolskieprodukty.pl

JCH 
Mitsumaniak
Forumowa Opozycja

Auto: OBK 2.0
Wysłany: 02-06-2011, 10:34   

Tak, zamiast Limanowej -> Szczawa-Zabrzeż - bardzo fajna droga.
Pętla Bieszczadzka- np. taka: Cisna-Wetlina-Ustrzyki Górne-Lutowiska-Czarna Górna (tu skręcamy w lewo) -Bukowiec (tu też w lewo) - Terka - Cisna.
Ot takie 100 km po okolicy:
http://maps.google.pl/map...1,0.513611&z=11

[ Dodano: 14-06-2011, 19:24 ]
No i jak? Byłeś? Objechałeś :?:

MSS 1.9 DI-D --> OBK 2.0 i DL-650

Odpowiedz do tematu