|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[Cari 1.8 GDI] Dobry MITSUMANIAK potrzebny na "gwałt&qu |
Autor |
Wiadomość |
taurus2
Mitsumaniak Silver Arrow

Auto: Carisma 1.8 GDI, 97r. (LS)
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 22-07-2011, 00:35 [Cari 1.8 GDI] Dobry MITSUMANIAK potrzebny na "gwałt&qu
|
|
|
Kochani mam parę problemów z moją Cari (97r.) GDI
Falowanie obr. standard, ale nie o tym.
- bardzo mi "coś" trzeszczy podczas skręcania na postoju i na wybojach
- od 2-ch dni skrzypi mi chyba łożysko od wspomagania.
Pytania czy w pompie wspomagania jest łożysko wymienne czy muszę wymienić całą pompę ??
Szkoda że w pobliżu nie ma kogoś kto użyczył by mi swojej wiedzy oraz "rąk " do pomocy ( potrafię docenić i odwdzięczyć się)
Samochodem dojeżdżam do pracy więc to pilne i na zlocik mam zamiar dojechać ale teraz to znak ?
Bardzo proszę o pomoc
Podaję tel w razie czego 698- 734-758 |
_________________ Mitsubishi Carisma 1.8 GDI 97r. (sedan LS)
 |
|
|
|
 |
robertdg
Mitsumaniak SnowWhite

Auto: Galant Sport 98' EAO 2.0 16V
Zaproszone osoby: 1
Pomógł: 1300 razy Dołączył: 21 Cze 2009 Posty: 23642 Skąd: KSSE
|
Wysłany: 22-07-2011, 07:44
|
|
|
Cytat: | - bardzo mi "coś" trzeszczy podczas skręcania na postoju i na wybojach | Łożysko skrętne amortyzatora, sworzeń wahacza, silentblocki wahacza, trzeba sprawdzić
taurus2 napisał/a: | - od 2-ch dni skrzypi mi chyba łożysko od wspomagania. | a może rolka napinająca taurus2 napisał/a: | Pytania czy w pompie wspomagania jest łożysko wymienne czy muszę wymienić całą pompę ?? | Możliwe że tak, trzebaby poszukać na forumie, ktoś już chyba przerabiał ten temat, w razie czego w DG jest firma co regeneruje układy wspomagania |
_________________ Gość zobacz mojego Galanta
Jeżeli nie żyjesz na krawędzi, to znaczy, że zajmujesz za dużo miejsca
"Jesteś jedyną osobą na świecie, która może wykorzystać Twój potencjał" - Zig Ziglar
W naturze człowieka leży rozsądne myślenie ale nielogiczne działanie
 |
|
|
|
 |
taurus2
Mitsumaniak Silver Arrow

Auto: Carisma 1.8 GDI, 97r. (LS)
|
Wysłany: 22-07-2011, 10:07
|
|
|
robertdg, Dzięki za odzew.
Wydaję mi się że nie jest to rolka, tylko pompa ale 100 % gwarancji nie mam (to tak na słuch)
To Łożysko skrętne to to w poduszce amora, to które ma zaślepkę i widać je po otwarciu maski ??
Stuki też są wyczuwalne, może to sworzeń wahacza , albo końcówka drążka. Na przeglądzie byłem w kwietniu i nic się nie działo, gostek prześwietlił mi zawieszenie i luzów nigdzie nie było. Możliwe że w tak krótkim czasie się "zluzowało" ??
Muszę podjechać chyba na stacje w celu ponownego przeglądu samego zawieszenia. |
_________________ Mitsubishi Carisma 1.8 GDI 97r. (sedan LS)
 |
|
|
|
 |
robertdg
Mitsumaniak SnowWhite

Auto: Galant Sport 98' EAO 2.0 16V
Zaproszone osoby: 1
Pomógł: 1300 razy Dołączył: 21 Cze 2009 Posty: 23642 Skąd: KSSE
|
Wysłany: 22-07-2011, 10:43
|
|
|
Podjedź na stacje to się dowiesz, łożysko skrętne jest na samej górze McPhersona, po otwarciu maski po dekielkiem jest tylko mocowanie podstawy amora i jego trzpienia |
_________________ Gość zobacz mojego Galanta
Jeżeli nie żyjesz na krawędzi, to znaczy, że zajmujesz za dużo miejsca
"Jesteś jedyną osobą na świecie, która może wykorzystać Twój potencjał" - Zig Ziglar
W naturze człowieka leży rozsądne myślenie ale nielogiczne działanie
 |
|
|
|
 |
|
|