|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Galant EA2W SE '99 |
Autor |
Wiadomość |
Funio1985
Nowy Forumowicz
Auto: EA2W SE
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 25-03-2013, 20:12 Galant EA2W SE '99
|
|
|
Witam wszystkich forumowiczów.
Po ok. 2 latach zbierania funduszy dołączyłem do grona szczęśliwych posiadaczy „Rekina”. Autko miałem zamiar kupić w okolicach maja-czerwca, ale gdy pojawiło się ogłoszenie o sprzedaży pomyślałem, że 2-3 miesiące w tą czy w tą nie zrobi różnicy, a takiego egzemplarza mogę już nie znaleźć. I tak 4 marca wyciągnąłem ojca z domu i wysłużonym paskiem b3 wybrałem się na 350 km „wycieczkę”. Po 5,5 h jazdy moim oczom ukazał się srebrny Galant kombi. Po wstępnych oględzinach i jeździe próbnej zapadła decyzja – kupuję. W ten oto sposób pod blokiem parkuje kolejny samochód:
A teraz trochę konkretów:
Mitsubishi Galant kombi 1999 r.
2.0 136 KM Sport Edition
Przebieg 126 tyś.
Pierwsza rejestracja - 6.03.2000
Pierwsza rejestracja w Polsce - 6.03.2013
W „pakiecie startowym” wymienione zostało:
- rozrząd (w ostatniej chwili, w jednym miejscu do połowy naderwany , według mechanika jeszcze oryginalny)
- filtr powietrza, paliwa i oleju
- olej
- drążek kierowniczy prawy
- tylne hamulce (tarcze + klocki)
W następnej kolejności zamierzam kupić/zrobić:
- komplet felg i opon letnich
- montaż instalacji gazowej
- odnowienie felg (z obecnych schodzi lakier)
- wymienić synchronizator w skrzyni lub sprzęgło (dwójka ciężko wchodzi i potrafi zgrzytnąć)
- lewe tylne nadkole (wyskoczyły dwa niewielkie burchle)
Póki co, to na tyle. Będę starał się regularnie opisywać historię mojego Galancika. |
|
|
|
 |
major
Mitsumaniak Major

Auto: carisma 1.6, galant 2.5 V6
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 8 razy Dołączył: 29 Wrz 2006 Posty: 678 Skąd: kalisz i wrocław
|
Wysłany: 25-03-2013, 21:03
|