Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Nowy kluczyk
Autor Wiadomość
tropis 
Forumowicz

Auto: Outlander II 2.4 MIVEC CVT
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 22-12-2015, 02:28   Nowy kluczyk

Witam forumowiczów
Ostatnio ukradziono / zgubilem jeden z dwoch kluczykow do outlandera. Kluczyc zblizeniowy, KOS, nie wiem dokladnie jak to sie nazywa.
W mitsubishi za nowy kluczyk KOS i nowy kluczyk metalowy z docieciem wolaja 1tys PLN. Plus 200 za zaprogramowanie auta i kluczyka. Nie ukrywam ze cena zwalila mnie z nog.

Na znanym portalu aukcyjnym mozna kupic niby nowe KOSy gotowe do zaprogramowania za o wiele mniejsze pieniadze.
Co o tym sądzicie? ? Uwazacie ze zakup kluczyka z aukcji jest bezpieczny?? Skad oni maja niby nowe kluczyki ?? A moze to jakis feler?
Macie jakies pomysly jak to tanio ogarnac??

Pozdrawiam.

Jeszcze jedno. Duzo dostepnych w necie kluczykow jest uzywanych. Czy uzywany kluczyk mozna przeprogramowac i zgrac z moim autem ??

supeer 
Forumowicz

Auto: C-crosser 2.2 2010r
Wysłany: 22-12-2015, 08:26   

zadzwon do aso i zapytaj czy mozesz wpasc ze swoim nowym/uzywanym kluczykiem i czy dadza rade go przeprogramowac, z czesciami tak jest przynajmniej w hyndaiu, ostatnio wymieniali mi swiece ktore sam zakupilem

ps. do crossera za kluczyk w ASO(niezblizeniowy) nowy od mitsu zaplacilem 500zl z programowaniem

jaswil 
Nowy Forumowicz

Auto: Outlander II
Wysłany: 30-12-2015, 13:26   

Witam

Zakupiłem na znanym portalu aukcyjnym czysty kluczyk( sam pilot) za 500zł, za kodowanie w ASO w Warszawie zaplacilem 140zł

Pozdrawiam

didku 
Forumowicz

Auto: Outlander II 2,2 INSTYLE
Wysłany: 15-01-2016, 10:08   

parę lat temu wzięli w Zielonej Górze 200-250 zł za kodowanie i parędziesiąt za przycięcie, oczywiście netto :-( ), kluczyk KOS dokupiłem w Niemczech w Mitsu bo był tam taniej, ale dokodować nie mogli, bo auta nie było w systemie. A teraz bateria się rozładowała i po wymianie system "zapomniał" o moim kluczyku. Znów te koszta...
W mitsu wtedy powiedzieli, że można mieć tylko 2 kluczyki i niby tego znów odnalezionego nie mogą doprogramować. i zdaje się też mówili, że doprogramowanego nie można przeprogramować na inne auto, coby sie zgadzało z reklamami w allegro - stare kluczyki KOS sprzedają jako atrapę/elektronikę

krecisie 
Forumowicz

Auto: Mitsubishi Outlander
Wysłany: 29-03-2016, 20:22   

Witam, moj kluczyk padł ofiara małego dziecka / obudowa została potrzaskana na 2 kawałki. Pilot i immo działa. Udało mi sie go posklejać i działa ale w kazdej chwili moze sie to rozlecieć" Pytanie mam takie: czy jesli kupie surowy grot z obudową z portalu . dotnę go i przełoże immo i pilota ze starego uszkodzonego to klucz bedzie działał bez wczytywania go ? CZy nalezy go od nowa programować?
Za nowy klucz w aso Kielce przykneli 750 zł + dociecie grotu i 140 za podpiecie do kompa i zaprogramoewanie czy jak to sie nazywa..

[ Dodano: 01-04-2016, 07:20 ]
Odpowiedź znalazłem na innym forum. Zabieg się udał. Środek przełożony , nowy klucz działa.
Polonez Caro 94' - Opel Astra GT 1.6 94'- Opel Tigra 1.4 98' - Mazda 323F 1.5 - Rover 416 - Skoda Roomster 1.9- Mercedes W210 3.0- VW Passat 1.9 AT 02'- VW Passat B5FL MT 04' - Outlander II - Audi A5 TDI 14'

sypu 
Nowy Forumowicz

Auto: Lancer 1.8 sedan 2014
Wysłany: 21-04-2016, 12:27   

Panowie a orientujecie się może jak się ma dorobienie kluczyka poza serwisem a gwarancją? Spadł mi kluczyk pilot rozpadł sie na dwie cześci. Po złożeniu kluczyka auto nieodpala bo wyleciał transponder. Było ciemno nie zauważyłem że go nie ma. Teraz mam tak że kluczyk otwiera ale nie odpala auta. W serwisie twierdzą że trzeba zamówić nowy kluczyk :( . Koszt to 950zł + zakodowanie.
Jesli dorobiłbym ten kluczyk (transponder) to może to byc w przyszłości podstawą do odmowy jakiejś naprawy gwarancyjnej? Serwis jest w ogóle w stanie stwierdzić że transponder w kluczyku jest inny?

Odpowiedz do tematu