Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Cicha akcja serwisowa
Autor Wiadomość
Aleksander1965 
Forumowicz

Auto: mitsubishi outlander 2,2 156km
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 30-05-2015, 20:15   Cicha akcja serwisowa

Nazwałem cicha bo Mitsu wymienia wszystkim czujnik światła stop nie informując do końca każdego użytkownika (tutaj zależy od salonu) podobno ten poprzedni lubiał zaśniedzieć i nie uruchamiał swiatła stop.Dowiedziałem sie o tym pare dni temu goszcząc w Serwisie Mitsu w Rybniku .W Opolu nawet nic nie pisnęli...

Komandor 
Mitsumaniak

Auto: OII 2.4 cvt, Romet Ogar 125 ;)
Wysłany: 31-05-2015, 01:13   

Na benzyne 2.4 byly ostatnio az dwie akcje serwisowe: czujnik stopu i pasek alternatora. Ja dostałem powiadomienie tylko o jednej akcji. O nastepnej dowiedziałem sie z forum. Centrala Mitsu w Polsce widac uwaza za jak publikuje cos o tym gdzies tam to posiadacze aut nastepnego dnia juz napewno wszystko wiedza... A moze to kara za niekorzystanie z serwisu ASO?

krzychu 
Mitsumaniak

Auto: Lancer 2.0 Int, Mazda CX-3
Zaproszone osoby: 1
Wysłany: 31-05-2015, 07:05   

Akcje serwisowe za pewne dzielą się na te które bezpośrednio narażają życie użytkownika (o tych muszą informować i wzywać) oraz te tego nie robią (te robią przy okazji)... Normalna praktyka.

Do tego w USA jest jakiś tam departament, który ma jakieś gigantyczne możliwości wpływania na koncerny motoryzacyjne... A w Europie takiego nie ma więc mają większą dowolność.

jorzyk1976 
Mitsumaniak
jorzyk1976

Auto: outlander
Wysłany: 08-10-2015, 19:37   

witam u mnie chyba jest ta wada gdyż światła stop raz się zapalają raz nie, tylko od kiedy ta akcja jest prowadzona i czy ewentualna wymiana jest za darmo. czy jest to ogłoszone na oficjalnej stronie producenta

qbota 
Forumowicz

Auto: OII 2.4 CVT
Wysłany: 08-10-2015, 21:04   

Komandor napisał/a:
Na benzyne 2.4 byly ostatnio az dwie akcje serwisowe: czujnik stopu i pasek alternatora. Ja dostałem powiadomienie tylko o jednej akcji. O nastepnej dowiedziałem sie z forum. Centrala Mitsu w Polsce widac uwaza za jak publikuje cos o tym gdzies tam to posiadacze aut nastepnego dnia juz napewno wszystko wiedza... A moze to kara za niekorzystanie z serwisu ASO?

Była jeszcze jedna akcja na koniec 2014 roku (serwo wspomagania układu hamulcowego). Ale nie wieszałbym od razu psów na "centrali": po prostu akcje dotyczą konkretnych numerów VIN. Pewnie, że być może tysięcy numerów ale akurat w daną sprawę Twój misiek może nie być zaangażowany.

Można też spoglądać tutaj
https://uokik.gov.pl/powiadomienia.php
Szkoda, że nie ma tam newslettera odfiltrowanego tagiem "Mitsubishi"...

jorzyk1976 
Mitsumaniak
jorzyk1976

Wysłany: 08-10-2015, 21:53   

będę dzwonił do serwisu ciekawe co powiedzą mojego outka nie ma w zestawie tych numerów vin

dziku79 
Forumowicz

Auto: Out III 2.2 DID AT Int+ 2018
Wysłany: 09-10-2015, 22:05   

Po wezwaniu listownym (z numerem VIN) powiedzieli w serwisie że jednak nic nie wymieniają bo moduł jest prawidłowy, trochę strata czasu... a może lepiej dmuchać na zimne.

jorzyk1976 
Mitsumaniak
jorzyk1976

Wysłany: 11-10-2015, 15:08   

kontaktowałem się z serwisem w Białymstoku i odpowiedzieli że takowy czujnik w ramach akcji był wymieniony . u nich w papierach jest to zapisane ale ja u siebie nigdzie tego nie mama a ni faktury ani tez wpisu o takiej operacji w książce serwisowej. może być tak że u siebie w papierach wpisali wymianę a jej nie dokonali. ile może kosztować taki czujnik czy ktoś go wymieniał za kasę

lexus 
Mitsumaniak
lexus

Auto: outekII 2,0 DID 2007 intense+
Wysłany: 11-10-2015, 18:55   

http://forum.mitsumaniaki...ntrolka+%B6wiec przejzyjcie ten wątek

leszek044 
Forumowicz

Auto: M.Outlander
Wysłany: 15-10-2015, 18:22   

dziku79 napisał/a:
Po wezwaniu listownym (z numerem VIN) powiedzieli w serwisie że jednak nic nie wymieniają bo moduł jest prawidłowy, trochę strata czasu... a może lepiej dmuchać na zimne.

Witam, ja swój vin znalazłem na liscie serwisowej,tylko pozostaje zadzwonic i zapytac.Może do pierwszego właściciela dotarła informacja o akcji serwisowej,tylko mój Misiek jest z 2008r pierwsza rej 2009r.Pytanie czy to nie za stare auto? :D :D

emil_d 
Mitsumaniak

Auto: Outlander 2.0DID Intense+ 2010
Wysłany: 15-10-2015, 20:17   

leszek044 napisał/a:
dziku79 napisał/a:

Witam, ja swój vin znalazłem na liscie serwisowej,tylko pozostaje zadzwonic i zapytac.Może do pierwszego właściciela dotarła informacja o akcji serwisowej,tylko mój Misiek jest z 2008r pierwsza rej 2009r.Pytanie czy to nie za stare auto? :D :D

Jak jesteś na liście to dzwoń do serwisu

macia 
Mitsumaniak

Auto: Outlander 2.4 cvt 2010
Wysłany: 15-10-2015, 22:09   

Jak jest twój vin na liście, to aso bezpłatnie sprawdza i jeśli numer seryjny etasca, który masz u siebie podlega wymianie (bo nie wszystkie się psują - dlatego muszą sprawdzić po numerze seryjnym), to zrobią to od ręki - 20 minut. U mnie tak właśnie było.
ex outlander 2.0 Turbo '06
ex gti colt CA5A '94
ex gti galant E33A DOHC '91
ex galant EA2A '01
ex galant E55A '95
Dlaczego kobiety żyją dłużej? Bo nie mają żon.
Jeśli pożyczyłeś komuś 20zł i ten ktoś się więcej nie pokazał, to prawdopodobnie warto było.

PINGWIN 
Nowy Forumowicz

Auto: MITSUBISHI OUTLANDER II 2,2
Wysłany: 29-10-2015, 13:39   

Wcale nie musi być na liście.
Ja mam swojego z Włoch i na liście go nie było.
zadzwoniłem do serwisu i po sprawdzeniu okazało się że podlega wymianie.
lista jest tylko do aut sprzedanych w Polsce ale akcja obejmuje wszystkie auta.

leszek044 
Forumowicz

Auto: M.Outlander
Wysłany: 14-11-2015, 11:55   Cicha akcja serwisowa

Ja już po wymianie czujnik stopu i moduł etaks. Trwało to godzinkę i oczywiście wszystko za free.

A i jeszcze jedno,sprawcie sobie czy wam wszystko działa bo u mnie przestały składać sie lusterka z pilota(pan z serwisu powiedział że sobie zle skopiował dane z modułu) 8)

damianb193 
Nowy Forumowicz

Auto: Outlander II 2.2 DID
Wysłany: 12-01-2016, 22:26   

Witam, dziś przyszedł mi list z Niemiec i po przetłumaczeniu go z grubsza wyczytałem że mój Outek także musi się stawić w serwisie z tym problemem. I piszę do was z pytaniem czy możecie polecić jakiś sprawdzony serwis na terenie warszawy?

Odpowiedz do tematu