Wymiana rozrządu MSS 1.3 99r. |
Autor |
Wiadomość |
Mananasoko
Nowy Forumowicz
Auto: Space Star 1.3, 99r. GLX
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 11-06-2011, 22:47 Wymiana rozrządu MSS 1.3 99r.
|
|
|
To mój pierwszy post więc w pierwszej kolejności dobrym zwyczajem witam wszystkich forumowiczów!
Od pół roku jestem posiadaczem MSS 1.3 z 99r. Jak dotąd poza poniejszymi niedogodnościami (niekontaktujacy wyświetlacz komputera, zacinajaca sie elektryczna szyba pasazera) auto sprawuje sie wysmienicie i nie wymagalo zadnego wkladu finansowego.
Dobijam do przebiegu 160k i chcialbym wymienic rozrzad. Po krotkim rekonesansie otrzymalem taka wycene (Lamber, Sopot):
- pasek, napinacz, rolki - ok 250zl + 200 robota
- pompa wody - 200zl + 100zl robota
Jako, ze nie mam rozeznania a inne ceny, ktore znalazlem na forum sa sprzed kilku lat, bede wdzieczny za opinie ile mniej wiecej powiniennem zaplacic za wymiane rozrzadu.
Jesli ktos bylby w stanie polecic jakis kompetentny warsztat w trojmiescie (Sopot) bede rowniez bardzo wdzieczny.
Pozdrawiam i z gory dzieki za pomoc.
Maciej |
|
|
|
 |
RaVciO
Mitsumaniak

Auto: był MSS 1.6 jest Superb II
Pomógł: 19 razy Dołączył: 06 Kwi 2009 Posty: 1254 Skąd: Zielona Góra
|
Wysłany: 11-06-2011, 23:05
|
|
|
Ode mnie w Zielonej Górze za wymianę rozrządu i pompy (silnik 1.6) w warsztacie też wzięli 300zł. Części mnie wyniosły trochę poniżej 300zł, ale miałem taniej załatwione, więc to co piszesz wydaję mi się w miarę realne. Ewentualnie możesz spytać popularnego na forum kolegi Japaneze - może zaoszczędzisz coś na częściach |
_________________ Si vis pacem, para bellum. |
|
|
|
 |
pablo eldiablo
Forumowicz

Auto: L200, Outlander
|
Wysłany: 12-06-2011, 12:24
|
|
|
Mananasoko
tak przy okazji popraw sobie opis w avatarze (cyt: Auto: Space Star GDI 1.3, 99r.) - silnik MSS 1.3 to NIE jest GDI
Pozdr! |
|
|
|
 |
Mananasoko
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 12-06-2011, 14:06
|
|
|
Dzieki, pomylily mi sie symbole, nie GDi tylko GLX.
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
sqza
Mitsumaniak SpaceRowicz
Auto: MSS 1,3B GLX 99r
Pomógł: 2 razy Dołączył: 02 Paź 2010 Posty: 105 Skąd: Rzeszów (St-ce)
|
Wysłany: 12-06-2011, 23:01
|
|
|
Witaj Mananasoko,
Ja jestem posiadaczem dokładnie tego samego modelu - równolatka ;P - kupiłem go pod koniec września 2010r i zaraz po zakupie wymienialem olej oraz rozrząd.
Jeżeli chodzi o wymianę rozrządu to u mnie wymienili pasek i napinacz + ustawienie ręcznego i przeczyszczenie blokującego się prawego tylnego hamulca (przeczyszczenie tłoczka) - za coś takiego zapłaciłem 500zl.
U mnie tez występuje problem z szybami - tylna prawa wogoole sie nie otwiera szyba kierowcy po opuszczeniu na maxa juz niechce sie podneisc - nie wiem narazie co jest problemem - jakos niemoge sie zmobilizowac zeby cos tu posprawdzac.
Życze milego uzytkowania - ja jestem bardzo zadowolony |
|
|
|
 |
tomibr
Nowy Forumowicz
Auto: Space Star 99' 1.3 16V 86KM
|
Wysłany: 17-06-2011, 20:33
|
|
|
Witam. ja rowniez posiadam dokladnie taki sam model i rowniez czeka mnie wymiana paska i napinacza. pasek to koszt ok 90 zl, napinacz 120 i 190 (japparts gdansk)(w tej wersji montowane byly 2 rodzaje i nie wiem ktory mam.(nie wiem tez czy dobrze zrozumialem...)) Robocizna po znajomosci.
MiSS ma przegieg 277 200 i nie moge na niego nazekac.
Odnosnie szyby i wyswietlacza to standard. na forum jest fajny temat z foto jak go naprawic, ja tak zrobilem i dziala, ale do lutowania polecam oddac fachowcy.
pozdrawiam |
|
|
|
 |
Mananasoko
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 17-06-2011, 23:31
|
|
|
witam po czasie
dzieki za wszystkie odpowiedzi
jak na razie zamowilem czesci (od japanaze): rolka 120zl, pasek 60zl i pompa wody 125zl
jakby ktos jeszcze mial do polecenia jakis sprawdzony warsztat w trojmiescie byloby super
pozdrawiam
maciej |
|
|
|
 |
|