Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Wymiana rozrządu MSS 1.3 99r.
Autor Wiadomość
Mananasoko 
Nowy Forumowicz

Auto: Space Star 1.3, 99r. GLX
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 11-06-2011, 22:47   Wymiana rozrządu MSS 1.3 99r.

To mój pierwszy post więc w pierwszej kolejności dobrym zwyczajem witam wszystkich forumowiczów!

Od pół roku jestem posiadaczem MSS 1.3 z 99r. Jak dotąd poza poniejszymi niedogodnościami (niekontaktujacy wyświetlacz komputera, zacinajaca sie elektryczna szyba pasazera) auto sprawuje sie wysmienicie i nie wymagalo zadnego wkladu finansowego.
Dobijam do przebiegu 160k i chcialbym wymienic rozrzad. Po krotkim rekonesansie otrzymalem taka wycene (Lamber, Sopot):
- pasek, napinacz, rolki - ok 250zl + 200 robota
- pompa wody - 200zl + 100zl robota

Jako, ze nie mam rozeznania a inne ceny, ktore znalazlem na forum sa sprzed kilku lat, bede wdzieczny za opinie ile mniej wiecej powiniennem zaplacic za wymiane rozrzadu.

Jesli ktos bylby w stanie polecic jakis kompetentny warsztat w trojmiescie (Sopot) bede rowniez bardzo wdzieczny.

Pozdrawiam i z gory dzieki za pomoc.

Maciej

RaVciO 
Mitsumaniak

Auto: był MSS 1.6 jest Superb II
Wysłany: 11-06-2011, 23:05   

Ode mnie w Zielonej Górze za wymianę rozrządu i pompy (silnik 1.6) w warsztacie też wzięli 300zł. Części mnie wyniosły trochę poniżej 300zł, ale miałem taniej załatwione, więc to co piszesz wydaję mi się w miarę realne. Ewentualnie możesz spytać popularnego na forum kolegi Japaneze - może zaoszczędzisz coś na częściach :D

pablo eldiablo 
Forumowicz

Auto: L200, Outlander
Wysłany: 12-06-2011, 12:24   

Mananasoko

tak przy okazji popraw sobie opis w avatarze (cyt: Auto: Space Star GDI 1.3, 99r.) - silnik MSS 1.3 to NIE jest GDI ;-)

Pozdr!

Mananasoko 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 12-06-2011, 14:06   

Dzieki, pomylily mi sie symbole, nie GDi tylko GLX.

Pozdrawiam

sqza 
Mitsumaniak
SpaceRowicz

Auto: MSS 1,3B GLX 99r
Wysłany: 12-06-2011, 23:01   

Witaj Mananasoko,

Ja jestem posiadaczem dokładnie tego samego modelu - równolatka ;P - kupiłem go pod koniec września 2010r i zaraz po zakupie wymienialem olej oraz rozrząd.

Jeżeli chodzi o wymianę rozrządu to u mnie wymienili pasek i napinacz + ustawienie ręcznego i przeczyszczenie blokującego się prawego tylnego hamulca (przeczyszczenie tłoczka) - za coś takiego zapłaciłem 500zl.

U mnie tez występuje problem z szybami - tylna prawa wogoole sie nie otwiera szyba kierowcy po opuszczeniu na maxa juz niechce sie podneisc - nie wiem narazie co jest problemem - jakos niemoge sie zmobilizowac zeby cos tu posprawdzac.

Życze milego uzytkowania :) - ja jestem bardzo zadowolony :)

tomibr 
Nowy Forumowicz

Auto: Space Star 99' 1.3 16V 86KM
Wysłany: 17-06-2011, 20:33   

Witam. ja rowniez posiadam dokladnie taki sam model i rowniez czeka mnie wymiana paska i napinacza. pasek to koszt ok 90 zl, napinacz 120 i 190 (japparts gdansk)(w tej wersji montowane byly 2 rodzaje i nie wiem ktory mam.(nie wiem tez czy dobrze zrozumialem...)) Robocizna po znajomosci.
MiSS ma przegieg 277 200 i nie moge na niego nazekac.
Odnosnie szyby i wyswietlacza to standard. na forum jest fajny temat z foto jak go naprawic, ja tak zrobilem i dziala, ale do lutowania polecam oddac fachowcy.
pozdrawiam :)

Mananasoko 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 17-06-2011, 23:31   

witam po czasie

dzieki za wszystkie odpowiedzi
jak na razie zamowilem czesci (od japanaze): rolka 120zl, pasek 60zl i pompa wody 125zl
jakby ktos jeszcze mial do polecenia jakis sprawdzony warsztat w trojmiescie byloby super

pozdrawiam

maciej

Odpowiedz do tematu