Gwiazdeczka :) |
Autor |
Wiadomość |
betka17
Mitsumaniak

Auto: Mitsubishi Space Star 2014
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 09-11-2014, 20:26 Gwiazdeczka :)
|
|
|
MSS, biały, wersja 1,2 Invite. Pojemność silnika 1193, paliwo benzyna, skrzynia manualna, opony 14 calowe.
Sama jestem ciekawa, czy zdjęcia się ukażą
 |
Ostatnio zmieniony przez betka17 24-01-2015, 15:40, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
betka17
Mitsumaniak

|
Wysłany: 09-11-2014, 20:27
|
|
|
tak wygląda w naturze Mitsubishi Space Star wersja 2014. Jak zrobię zdjęcia wnętrza, to też zamieszczę. |
|
|
|
 |
Lipa
Forumowicz
Auto: Galant 2.5 V6 automat sedan
Pomógł: 2 razy Dołączył: 17 Gru 2008 Posty: 301 Skąd: Jantar
|
Wysłany: 09-11-2014, 21:22
|
|
|
Czytałem bodajże w jakimś czasopiśmie porównanie małych piździków:) i ten uzyskał całkiem dobre noty Jeżdziłem Up-em i City-go, jednak tym maluszkiem nie miałem okazji:(
Powiem Ci, że bardzo mi się podoba, jedynie z nazwą Space Star to trochę przesadzili:)
Niech się sprawuje |
|
|
|
 |
betka17
Mitsumaniak

|
Wysłany: 09-11-2014, 21:33
|
|
|
Na naszą trójkę autko w sam raz też mam nadzieję, że będzie się sprawować-pod uwagę brałam głównie spalanie na 100km i to auto wypadło najlepiej, ale na razie nie wypada tak entuzjastucznie przy wyliczaniu średniego spalania. No, zobaczymy co będzie dalej, na razie jest dobrze |
|
|
|
 |
Lipa
Forumowicz
|
Wysłany: 09-11-2014, 21:39
|
|
|
Przyjedzcie na spot 15 go |
|
|
|
 |
mkm
Forumowicz
Auto: Colty
Pomógł: 187 razy Dołączył: 26 Lut 2008 Posty: 14126 Skąd: Krakow
|
Wysłany: 09-11-2014, 22:08
|
|
|
betka17, zdjęcia widać - rób następne - im więcej tym lepiej
Ale... Zdjęcia to nie wszystko.
Historia, historia, historia!
Jaka wersja? Co dali? Co planujesz "poprawiać"? Co zamierzasz dodać? itp. itd... w wolnej chwili oczywiście |
|
|
|
 |
betka17
Mitsumaniak

|
Wysłany: 09-11-2014, 22:37
|
|
|
mkm napisał/a: | betka17, zdjęcia widać - rób następne - im więcej tym lepiej
Ale... Zdjęcia to nie wszystko.
Historia, historia, historia!
Jaka wersja? Co dali? Co planujesz "poprawiać"? Co zamierzasz dodać? itp. itd... w wolnej chwili oczywiście |
no w sumie było tak.... stare auto...jest stare. I trzeba było wziąć coś nowego. Myślałam o Suzuki Splash (czerrrrrrrwone było w wersji podstawowej, mniam mniam yammy yammy!!!!), lub o MSS, lub o jakimś blizej niesprecyzowanym hiundayu. Mąż koleżanki stwierdził: "hiunday-NIE. Suzuki- może być. Mistubishi- najlepszy wybór." Mi ten Splash podchodził najbardziej, ale jak już wzięłam ojca jako doradcę motoryzacyjnego, to na Miałkim Szlaku w Gdańsku weszlismy najpierw do Mitsu i tam zostaliśmy ponieważ prosta kobieta jestem, to auto przede wszystkim musi jeźdźić do przodu i tylu i mieć bagażnik. Pan od dealera był w szoku,że fakt,iż auto jest nowe na rynku, nie doprowadził mnie do ekstazy no tak już po prostu mam!
Czyli tak-ponieważ tu biały kolor był gratis a czerwony z dopłatą,a ja nie lubie wydawać kasy na głupoty (no, ewentualnie na przelew, mam lubelskie korzenie-chmielniki, te sprawy....) to wybrałam biały kolor, ale za to lepszą wersję-1,2 Invite. Pojemność silnika 1193, paliwo benzyna, skrzynia manualna (lubię sobie pogrzebać, automaty mnie nie podniecają ) Oponki mają 14 cali, dokupiłam koło zapasowe (ale tylko dojazdowe Uno miało normalne zapasowe). Nowością dla mnie po Uniaczu są w tej wersji podgrzewane lusterka boczne. Tylna szyba i tylne boczne są przyciemniane w tej wersji-jak wsiadłam w czwartek, to poczułam się jak żywcem pogrzebana,ale latem to chyba będzie fajne czujnik zmierzchu pozwala mi olać konieczność włączania świateł, jeśli ustawię je na "auto". No i radio dealer jest lepszy niż były maż-palant jeszcze za czasów trwania związku (szczęśliwie sąd zakończył go) miał mi zamontować radio w Uniaczu. jak to zwykle bywa, skończyło się na obietnicach
Podsumowując- Space Star choć do Stara ze Starachowic mu gabarytami daleko, to spełnia moje potrzeby dojazdów do pracy, rozwożenia dzieci do przedszkola i szkoły oraz na zakupy, to mi w zupełności wystarczy na dalsze relacje musicie kochani poczekać, aż sprzedam Uno i przesiądę sie tak na 100% do Gwiazdeczki,bo w Space Starze ogłoszenia nie powieszę,że sprzedaję Uno-te ciemne szyby uniemożliwią przeczytanie treści.
Co do dealera-chwalę konkretnego pracownika-pana Jarka Żaka, który osobiście we własnej osobie!!! przywiózł mi fakturę Vat w sobotę, w którą ja pracowałam od 8-20,żebym mogła w poniedziałek pojechać do urzędu i się rejestrować! A ja chciałam kupić Suzuki Pracownik Mitsubishi stanął na wysokości zadania jak żaden inny |
|
|
|
 |
betka17
Mitsumaniak

|
Wysłany: 09-11-2014, 22:41
|
|
|
AAAA!!!!! "Wynajęłam" mojego ojca,żeby pojechał do Gdyni-Orłowa zamówić mi pokrowce, bo szkodniki wszystko zniszczą! To dodatkowo zupełnie prywatnie dokupiłam pokrowce i po dwóch tygodniach znów ojciec pojechał zakładać. Co ja zamierzam poprawiać? Nic, bo nie jestem mechanikiem samochodowym, a mój ojciec jak kończył samochodówkę, to do auta podchodził ze śrubokrętem i kluczem francuskim autko MA JEŹDZIĆ i sprawować się bez żadnych problemów, takie mam oczekiwania |
|
|
|
 |
Bartekkita
Mitsumaniak
Auto: Galant 2.5 V6 kombi
Pomógł: 16 razy Dołączył: 12 Lut 2013 Posty: 1190 Skąd: Wrocław
|
Wysłany: 09-11-2014, 23:14
|
|
|
No to życzę zadowolenia i czekam na relacje z użytkowania. |
_________________ Jest:
Citroen C4 Coupe VTS 2.0 177KM - Ryszard, 2017 - ???
Paulinowy - Saab 93 1.8t 01.2014r. - ???
Był:
Misiek - Galant, 1999 kombi, Avance, Nardi Torino. 05.2013 - 01.2018 |
|
|
|
 |
betka17
Mitsumaniak

|
Wysłany: 10-11-2014, 00:11
|
|
|
[quote=i"Lipa"]Przyjedzcie na spot 15 go [/quote]
Zaspa parking? Spróbuję. Akurat w sobotę pracuje do 18.00,ale spróbuję |
|
|
|
 |
mkm
Forumowicz
Auto: Colty
Pomógł: 187 razy Dołączył: 26 Lut 2008 Posty: 14126 Skąd: Krakow
|
Wysłany: 10-11-2014, 00:13
|
|
|
betka17 napisał/a: | Co ja zamierzam poprawiać? Nic, bo nie jestem mechanikiem samochodowym(...) autko MA JEŹDZIĆ i sprawować się bez żadnych problemów, takie mam oczekiwania |
I tak będzie Ale pytając o poprawki miałem bardziej na myśli jakąś felgę, ciemne szyby jakąś gustowną naklejeczkę (lub ogromną coś jak swego czasu w Aygo) |
|
|
|
 |
inq
Mitsumaniak

Auto: Focus
Pomógł: 12 razy Dołączył: 28 Sie 2011 Posty: 2776 Skąd: Lublin
|
Wysłany: 10-11-2014, 07:11
|
|
|
Oglądałem to wozidełko któregoś razu w galerii handlowej i ogólnie dość pozytywnie, ale jedna rzecz strasznie razi w oczy - zamek w drzwiach "pół metra pod klamką". Myślałem, że to jest domena samochodów takich marek jak DU, czy Dacia
Powodzenia i bezawaryjności Fajne bo białe, a pomyśleć, że kiedyś ten kolor obniżał cenę auta o 10% |
_________________ "Never drive faster than your angel can fly"
Historia zatacza kółko
Renault 19 ('91)-> Ford Probe GT ('92)-> Laguna ('95)-> Peugeot 307 ('04)-> EA5W ('02)-> Renault 19 ('95)-> EA3W ('01)-> Focus ('14)
 |
|
|
|
 |
Hugo
Mitsumaniak srebrny szatan

Auto: EA5A Avance '01 & SS 1,6
Pomógł: 521 razy Dołączył: 06 Sie 2006 Posty: 21937 Skąd: Wolsztyn
|
Wysłany: 10-11-2014, 09:40
|
|
|
inq napisał/a: | jedna rzecz strasznie razi w oczy - zamek w drzwiach "pół metra pod klamką". | To samo miałem napisać. Wygląda to tak dennie, że brak słów, od razu kojarzy mi się z duzym fiatem, Ładą itp. wozem z lat 80-tych. |
|
|
|
 |
Lipa
Forumowicz
|
Wysłany: 10-11-2014, 18:01
|
|
|
betka17 napisał/a: | [quote=i"Lipa"]Przyjedzcie na spot 15 go |
Zaspa parking? Spróbuję. Akurat w sobotę pracuje do 18.00,ale spróbuję [/quote]
O tej porze roku spotykamy się u Michała w dagraso w Gdyni i |
|
|
|
 |
betka17
Mitsumaniak

|
Wysłany: 10-11-2014, 21:56
|
|
|
Lipa napisał/a: | betka17 napisał/a: | [quote=i"Lipa"]Przyjedzcie na spot 15 go |
Zaspa parking? Spróbuję. Akurat w sobotę pracuje do 18.00,ale spróbuję |
O tej porze roku spotykamy się u Michała w dagraso w Gdyni i [/quote]
buuu daleko |
|
|
|
 |
|