Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Otwieranie z pilota dopiero przy samochodzie
Autor Wiadomość
Plut3k 
Nowy Forumowicz

Auto: Carisma GDI
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 17-06-2011, 11:05   Otwieranie z pilota dopiero przy samochodzie

Witam

Carismę kupiłem z półtora miesiąca temu i pamiętam, że już wtedy miała małe problemy z otwieraniem z daleka. Czasami się zdarzyło, że reagowała na pilot z 5m, ale tych przypadków można policzyć na palcach jednej ręki :) W BMW brata, z dobrych 15m można otwierać.
Temat dlatego otwieram, bo od kilku dni dopiero przy samym aucie jest reakcja na pilot. Chciałem, się dowiedzieć czy to jest wina słabej baterii czy może ten typ tak ma? :)
P.S.
Nie odsyłajcie do wyszukiwarki, bo nie znalazłem tam odpowiedzi, a szukałem we wszystkich wynikach...

Pozdrawiam

gitarr 
Forumowicz

Auto: Mitsu Carisma 1,9TD 1999r Lift
Wysłany: 17-06-2011, 11:29   

wymień baterię i po problemie u mnie pilot dziala z dobrych 30m
Mitsubishi Carisma 1,9TD 1999r. - obecnie
Mitsubishi Colt GLi 1,3 1996r. - obecnie
Mitsubishi Space Star 1,3 1998r. - obecnie

plecho1 
Mitsumaniak

Auto: Laguna 3
Wysłany: 17-06-2011, 11:40   

U mnie nawet po wymianie baterii był słaby zasięg i trzeba było kilka razy wciskać guziki by zadziałały, okazało się że to guziki w pilocie dobrze nie łączyły. Jeśli to nie będzie bateria jak napisał gitarr, to na próbę pomaluj guziki ołówkiem - grafitem. Jeśli to pomorze to kup w sklepie elektronicznym gumki z klejem do guzików do pilota i je wymień.

fenix872 
Mitsumaniak

Auto: Carisma 1.8GDI 125 KM 1998r
Wysłany: 17-06-2011, 11:58   

W moim aucie pomimo wymiany baterii też pilot otwiera zamki dopiero po dojściu do samochodu. i tak a prawdę po co wam otwieranie z 30 m?? chyba wsiadasz do samochodu jak jesteś koło niego a nie kilka metrów dalej :mrgreen:

plecho1 
Mitsumaniak

Auto: Laguna 3
Wysłany: 17-06-2011, 13:06   

U mnie na początku reagował dobrze z bliskiej odległości ale z czasem przyciski trzeba było wciskać kilka razy by zadziałały. W końcu zamiast wymiany gumek przylutowałem przyciski na mikrostyki takie jakie są we wszystkich innych pilotach i teraz jest ok.

sniegu 
Mitsumaniak

Auto: Carisma 1.6 90 KM
Wysłany: 17-06-2011, 15:59   

Fenix po to można otwierać z 30 metrów że jak dziewczyna idzie do auta i jak zawsze zapomni kluczy to można otworzyć z domu a nie wychodzić z kluczykami :D
(u mnie działa przez ścianę domu albo ok 50 metrów przez cały podjazd)
jeżeli nie bateria to ja się nie wypowiadam bo nie wiem :D

SHARK1979 
Mitsumaniak

Auto: Mitsubishi Colt CZT
Wysłany: 18-06-2011, 09:29   

Też przed wymianą działał z kilku dobrych metrów a po wymianie muszę dojść kole 1m i dopiero a do tego dalej łapie od przodu niż od tyłu jak by czujnik zbierał mocniej na przodzie :D

Najładniejsza Cari zlotu 2011 :)
Najładniejsza Cari zlotu 2012 :D
Najładniejsza Cari zlotu 2013 :mrgreen:
Najładniejszy Colt zlotu 2014 :D :D

sniegu 
Mitsumaniak

Auto: Carisma 1.6 90 KM
Wysłany: 18-06-2011, 10:03   

Sharku z tego co wiem to centralka znajduje się na górze z lewej strony lewej nogi kierowcy :D
przynajmniej tak jest u mnie i może dlatego ci gorzej Łapie a na jakie baterie zmieniacie ja zawsze na duracell i nigdy od 2 lat nie miałem takiego problemu.

Plut3k 
Nowy Forumowicz

Auto: Carisma GDI
  Wysłany: 18-06-2011, 21:17   

No i się porobiło ;/ Ołówek pomógł, bo gumki były już w rozsypce :P Dość obficie nim porysowałem guziki i działa elegancko ale... Zauważyłem tam jakby 3-ci przycisk, no i coś mnie podkusiło, żeby go nacisnąć :( dioda się zaświeciła i tyle. Później podchodzę do auta, chcę otworzyć, dioda świeci ale nie reaguje... obszedłem dookoła i dalej. Więc otworzyłem kluczykiem, usiadłem i ze środka jeszcze kilka razy pootwierałem i pozamykałem ale najwyraźniej pilot nie współgra z autem :? Co teraz?

[ Dodano: 18-06-2011, 21:41 ]
Ok, już widzę. Mam nadzieję, że to jest programowanie pilota. Jak nie pomoże to odezwę się ponownie :)
Pozdrawiam

Odpowiedz do tematu