|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Poszukuję kilku nowych części.... |
Autor |
Wiadomość |
bojrob
Nowy Forumowicz
Auto: Mitshubishi Pajero II 2,5 TD
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 17-06-2011, 09:00 Poszukuję kilku nowych części....
|
|
|
Panowie i panie:
Zaczynam powoli przymierzać się do remontu mojego Pajero i na dzień dzisiejszy szukam nowego, kompletnego sprzęgła do silnika 2,5TD Intercooler z '93 roku.
Chodzi mi o całość, czyli: tarcza, docisk, łożysko oporowe, simering na wał silnika i simering na wał skrzyni biegów.
Gdzie można dostać taki w miarę dobry komplet w sprawdzonym sklepie? Jaki jest przybliżony koszt w/w części?
A może oprócz w/w części powinienem jeszcze coś wymienić przy naprawie sprzęgła? Na co zwrócić uwagę?
Wszelkie uwagi i podpowiedzi mile widziane. |
_________________ Pozdr. Robert |
|
|
|
 |
słoik71
Nowy Forumowicz
Auto: Pajero II SS
|
Wysłany: 19-06-2011, 21:00
|
|
|
Hej
Ja kupiłem Komplet firmy VALEO( tarcza+docisk+łożysko bez uszczelnień) w Luboniu k/Poznania za 349+26 wysyłka. Po dostawie faktycznie oryginały - wytłoczenia Valeo.
Szukaj pod ''beraf".
Proponuję przejrzeć mechanizm pedału sprzęgła i pompkę. Ja moje zjarałem po pedał nie wracał ( nie odbijał) do końca.
Pozdrawiam
R |
_________________ Robert |
|
|
|
 |
bojrob
Nowy Forumowicz
Auto: Mitshubishi Pajero II 2,5 TD
|
Wysłany: 20-06-2011, 08:16
|
|
|
Masz rację, jak będę rozbierał, to już wszystko przejrzę i sprawdzę, żeby potem "zonk-a" nie było |
_________________ Pozdr. Robert |
|
|
|
 |
|
|