jak i czy można wyłączyć przednią poduszkę powietrz pasażera |
Autor |
Wiadomość |
kunicki
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi Space Star 1,9 DiD
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 02-07-2011, 16:41 jak i czy można wyłączyć przednią poduszkę powietrz pasażera
|
|
|
Od miesiąca jestem szczęśliwym tatą i nadszedł czas aby moja córa jeździła już foteliku. Nie wiem jak i czy w ogóle można wyłączyć przednią poduszkę powietrzną dla pasażera. Przeszukałem trochę auta ale nie mi się nie udało wskórać. Proszę o pomoc... |
_________________ Krzychu |
|
|
|
 |
jewiurz
Forumowicz

Auto: był MSS 1.6 Comfort 2004
Kraj/Country: Russia
Pomógł: 11 razy Dołączył: 11 Lut 2008 Posty: 112 Skąd: Legionowo
|
Wysłany: 02-07-2011, 16:58
|
|
|
Gratulacje
Niestety poduchy nie da się wyłączyć |
|
|
|
 |
tomibr
Nowy Forumowicz
Auto: Space Star 99' 1.3 16V 86KM
|
Wysłany: 02-07-2011, 20:36
|
|
|
wylaczyc sie nie da ale odlaczyc mysle ze napewno:) w manualu 52B caly rozdzial poswiecony jest SRS (polecam str 32). chociaz do tego pomyslu podszedl bym z dystansem, jesli konieczne jest wozenie pociechy z przodu, radzil bym zlecic to komus, kto choc troche sie na tym zna... napewno konieczne jest odlaczenie akumulatora bo przy rozlaczaniu wtykow poducha moze wystrzelic. nastepnie calkowicie opuscic schowek pasazera, po kablu od poduszki dojsc do kostki. Ostrzegam- nie znam sie na tym i opisalem 'na chlopski rozum'. sam bym sie za to nie zabieral.
Pozdrawiam i powodzenia:) |
|
|
|
 |
mls
Forumowicz

Auto: -
Pomógł: 3 razy Dołączył: 10 Lip 2010 Posty: 100 Skąd: Warszawa Bielany
|
Wysłany: 02-07-2011, 21:16
|
|
|
Nie do końca na temat się wypowiem, ale miejsce za kierowcą jest zdecydowanie bezpieczniejszym miejscem niż obok. Nie tylko jeśli chodzi o dziecko ale ogólnie - zawsze. Rozumiem jednak, że tu jest konieczność przewożenia dziecka samemu i chodzi o łatwy dostęp do pociechy. Dlatego z dwojga złego chyba lepiej będzie ustawić dziecko za przednim fotelem pasażera - zawsze łatwiej tam sięgnąć niż za siebie |
|
|
|
 |
futrzany
Forumowicz Futrzany
Auto: Space Star DID
Pomógł: 19 razy Dołączył: 22 Kwi 2007 Posty: 185 Skąd: Radzymin
|
Wysłany: 06-07-2011, 15:59
|
|
|
Przy wypięciu jakiejkolwiek poduszki zapali się na desce kontrolka SRS i cały system poduszek nie będzie działał, więc nic tam się NIE WYPINA dla swojego dobra |
|
 |
|