|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[CA4A 1.6] Konwersja z 4G92 SOHC na 4G92 DOHC |
Autor |
Wiadomość |
emzet
Forumowicz
Auto: EA5A
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 4 razy Dołączył: 20 Lip 2008 Posty: 197 Skąd: Ostrzeszów
|
Wysłany: 29-06-2011, 18:47 [CA4A 1.6] Konwersja z 4G92 SOHC na 4G92 DOHC
|
|
|
Witam. Jest ktoś w temacie? Robił ktoś z forum taką hybrydę? Podobno jest potrzebna głowica z 4G93+pompa oleju+komputer, pewnie oba kolektory i przepustnica... Coś jeszcze jest wymagane? Jak wygląda kwestia wiązki? Jeśli ktoś ma pojęcie i się zna, niech się podzieli doświadczeniami. Ciekaw jestem czy warto zrobić taki silnik i jak jest z dostępnością części....? Będzie takie coś jeździć lepiej od gti-ka? Wdzięczny będę za wszelkie informacje i opinię Pozdro. |
_________________ Gdyby opracować sposób pozyskiwania energii z ludzkiej głupoty, Polska stałaby się światowym mocarstwem energetycznym. |
|
|
|
 |
rosomak1983
Mitsumaniak werbalny terrorysta

Auto: Lancer GTi 2.0 Eclips 4x4 2.0T
Pomógł: 40 razy Dołączył: 06 Lut 2008 Posty: 7852 Skąd: Łańcut
|
Wysłany: 30-06-2011, 01:24
|
|
|
Potrzebujesz;
-komputera i wiazki z GTI.
-zegary z GTi
-głowica, czujnik wałka, cewka , power transistor z colta GTi,
-kalbe zapłonowe z GTI
-rozrzad z GTi z tym ze pasek pare zebów krótszy...
-pompe dobrze byłby założyc z gieteja
Nie potrzebujesz kolektorów i przepustnicy, choc moze wydechowy by pasowąło...
Składasz wyszystko i ma jeżdzic.
Zerknij sobie do mojego tematu ,,polany ninja'' jakies 5-6 ston wstecz od ostatniej. Temata rozpracowałem i nawet złożyłem taka hybryde 4g92 DOHC na surowo przekreciłem pare cykli silnika. |
_________________ Dzis jest pierwszy dzień reszty Twojego życia... Co z nim zrobisz zależy od Ciebie. Działaj!!!
-Tato czy ten samochod jest zepsuty ???
-Nie synku.... to Diesel.....
Life is 2 short to drive boring cars
6 bolt only...
Najczesciej o trolowanie oskarzaja same Trole gdy brakuje im argumentów do trolowania
 |
|
|
|
 |
emzet
Forumowicz
Auto: EA5A
Pomógł: 4 razy Dołączył: 20 Lip 2008 Posty: 197 Skąd: Ostrzeszów
|
Wysłany: 30-06-2011, 16:05
|
|
|
Wielkie dzięki kolego rosomak1983
rosomak1983 napisał/a: | power transistor |
Cóż to takiego?
rosomak1983 napisał/a: | pompe dobrze byłby założyc z gieteja |
Masz na myśli pompę oleju, tak?
P. S. Jak myślisz, dół silnika jest w stanie wytrzymać większe sprężanie? Ciekaw jestem czy takie zmiany są coś warte.... Pisałeś w Twoim temacie, ze u Ciebie panewki poszły, może przekombinowałeś z tymi tłokami z 1.6 do 1.8...? Trochę to hajsu pochłonie, a chciałbym się tym nacieszyć z rok lub dłużej. |
_________________ Gdyby opracować sposób pozyskiwania energii z ludzkiej głupoty, Polska stałaby się światowym mocarstwem energetycznym. |
|
|
|
 |
rosomak1983
Mitsumaniak werbalny terrorysta

Auto: Lancer GTi 2.0 Eclips 4x4 2.0T
Pomógł: 40 razy Dołączył: 06 Lut 2008 Posty: 7852 Skąd: Łańcut
|
Wysłany: 30-06-2011, 17:43
|
|
|
emzet, niewiem dlaczego u mnie to wyszło tak pechowo... Teoretycznie dół powinien to zniesc bez problemu... A dlaczego u mnie tak sie działo zastanawia mnie do dzisiaj, Na pewno miałem dosc duzego pecha...
[ Dodano: 30-06-2011, 17:45 ]
emzet napisał/a: | Cóż to takiego? |
moduł, no generalnie potrzebujesz wszystkiego jest w GTi na głowicy,
zapomniałem jeszcze o wtryskach...
[ Dodano: 30-06-2011, 17:45 ]
emzet napisał/a: | Masz na myśli pompę oleju, tak? |
tak |
_________________ Dzis jest pierwszy dzień reszty Twojego życia... Co z nim zrobisz zależy od Ciebie. Działaj!!!
-Tato czy ten samochod jest zepsuty ???
-Nie synku.... to Diesel.....
Life is 2 short to drive boring cars
6 bolt only...
Najczesciej o trolowanie oskarzaja same Trole gdy brakuje im argumentów do trolowania
 |
|
|
|
 |
|
|