|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[MSS GDI] Pisk, buczenie podczas kręcenia kierownicą na post |
Autor |
Wiadomość |
kabul_wawa
Nowy Forumowicz
Auto: mitsubishi spacestar 1,8 GDI
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 25-06-2011, 12:03 [MSS GDI] Pisk, buczenie podczas kręcenia kierownicą na post
|
|
|
Witam wszystkich. Szukałem odpowiedzi do tematu i nigdzie na forum nie znalazłem więc piszę; Otóż od dwóch dni mam problem z piszczącym Mietkiem. W momencie kręcenia kierownicą w miejscu, kiedy auto się nie porusza, spod maski wydobywa się piszcząco-buczący dźwięk, który jest dość głośny. Nie mam żadnych problemów ze wspomaganiem-pracuje bardzo dobrze, no i podczas jazdy wspomnianego wcześniej dźwięku nie słychać-generalnie by się wydawało że wszystko jest OK. Pomożecie??? |
|
|
|
 |
RaVciO
Mitsumaniak

Auto: był MSS 1.6 jest Superb II
Pomógł: 19 razy Dołączył: 06 Kwi 2009 Posty: 1254 Skąd: Zielona Góra
|
Wysłany: 25-06-2011, 13:26
|
|
|
Czy przy małych prędkościach np. przy manewrowaniu na parkingu też to słychać? (zastanawiam się czy to nie jest to wkur....ące piszczenie kierownicy co u większości posiadaczy MSSa) |
_________________ Si vis pacem, para bellum. |
|
|
|
 |
futrzany
Forumowicz Futrzany
Auto: Space Star DID
Pomógł: 19 razy Dołączył: 22 Kwi 2007 Posty: 185 Skąd: Radzymin
|
Wysłany: 25-06-2011, 14:24
|
|
|
Albo pasek wspomagania naciągnąć albo koniec pompy wspomagania |
|
 |
kabul_wawa
Nowy Forumowicz
Auto: mitsubishi spacestar 1,8 GDI
|
Wysłany: 26-06-2011, 11:29
|
|
|
Zdecydowanie nie jest to znane wszystkim piszczenie kierownicy tylko coś poważniejszego i duuużo głośniejszego. Zacznę od paska wspomagania i mam nadzieję że to tylko kwestia tego. Dziękuję bardzo i pozdrawiam wszystkich
[ Dodano: 27-06-2011, 10:25 ]
No niestety będzie to większy wydatek, bo poszła pompa wspomagania-ahhh.... nie nawidzę poniedziałków |
|
|
|
 |
|
|