|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[EAx 97-04] 2.5V6 Nardi Torino, 1998r, sedan , zielony, Rado |
Autor |
Wiadomość |
inq
Mitsumaniak

Auto: Focus
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 12 razy Dołączył: 28 Sie 2011 Posty: 2776 Skąd: Lublin
|
Wysłany: 28-08-2011, 20:33 [EAx 97-04] 2.5V6 Nardi Torino, 1998r, sedan , zielony, Rado
|
|
|
Proszę o opinię:
Na początek witam wszystkich i daję mój potencjalny samochodzik do oceny.
Nie jestem ekspertem od Galantów, ale jak dla mnie ma jakąś dziwną maskę i grill, poza tym bardzo zadbane fotele i ogólnie nieźle wygląda. Jutro chcę się przejechać obejrzeć go i proszę o opinie na co zwrócić uwagę i czy coś budzi jakieś wątpliwości. Z góry dziękuję i pozdrawiam
Kod: | MITSUBISHI GALANT
POJ. SILNIKA 2.5 V6 170KM
ROK PRODUKCJI 1998
PRZEBIEG 184.000km
SKRZYNIA BIEGÓW - AUTOMAT
KOLOR – ZIELONY METALIK
WYPOSAŻENIE :
!!!!!KSIĄŻKA SERWISOWA!!!!!
!!!!!WSZYSTKIE SZYBY ORYGINALNE!!!!!
!!!!!WERSJA NARDI TORINO!!!!!
ABS
4 x PODUSZKA POWIETRZNA
KLIMATRONIC
4 x ELEKTRYCZNE SZYBY
ELEKTRYCZNE LUSTERKA
ELEKTRYCZNY SZYBERDACH
PODGRZEWANE FOTELE
TEMPOMAT
SKÓRZANA TAPICERKA
SKÓRZANO-DREWNIANA KIEROWNICA
ELEKTRYCZNIE REG. FOTEL KIEROWCY
ELEKTRYCZNIE REG. FOTEL PASAŻERA
2X PODŁOKIETNIK
RADIOMAGNETOFON + ZMIENIARKA 6CD
IMMOBILISER
HALOGENY
ALUMINIOWE FELGI 15"
2X KLUCZYK
CENA: 10.900PLN (DO OPŁAT)
AUTO ŚWIEŻO SPROWADZONE,
PRZYJECHAŁO NA KOŁACH |
Aukcja - KLIK
 |
Ostatnio zmieniony przez fj_mike 30-08-2011, 06:29, w całości zmieniany 3 razy |
|
|
|
 |
kuzi [Usunięty]
|
Wysłany: 28-08-2011, 20:40
|
|
|
Kurde... co to za maska!? |
|
|
|
 |
motke
Mitsumaniak
Auto: EA5W
Pomógł: 2 razy Dołączył: 15 Gru 2008 Posty: 430 Skąd: Radom
|
Wysłany: 28-08-2011, 22:06
|
|
|
maska jest efektem tzw. tuningu. Grill standardowy. Kreatywny był poprzedni właściciel
nie ma 170KM tylko 163KM. Oczywiście kierunki przednie i boczne wymienione na białe. Jakieś dziwne nakładki na ramionach wycieraczek. Coś nie tak wygląda poduszka powietrzna pasażera. Poproś o zdjęcia komory silnika. |
|
|
|
 |
fj_mike
Mitsumaniak

Auto: Dyplomatyczne EA5A
Pomógł: 86 razy Dołączył: 02 Maj 2008 Posty: 6516 Skąd: Gdynia/Aagotnes
|
Wysłany: 28-08-2011, 23:54
|
|
|
Zdjęcia dobrej jakości ale nie pokazują za wiele.
motke napisał/a: | Coś nie tak wygląda poduszka powietrzna pasażera. |
Jakieś takie wymęczone to zaślepienie poduszki. Warto sprawdzić nad schowkiem czy poducha jest na miejscu.
Lakier wygląda na świeży. Brak emblematów na tylnej klapie.
Wydaje mi się, że na przodzie ma obniżony zawias na tyle już wyżej.
inq, daleko nie masz. Warto podjechać i zobaczyć.
EDIT:
Popraw tytuł tematu , właściwie otaguj |
_________________ Gość zobacz moje miśki - EA5A '98 i EA2W '02 by fj_mike
Jakby każdy stosował się do tego co piszą na forach różnych, to by dobrze na tym nie wyszedł. Trzeba podejść ze zdrowym rozsądkiem bo i u nas zdarzają się chore pomysły by Owczar
 |
|
|
|
 |
Tomii
Mitsumaniak
Auto: C4, BX, Espace 3
Pomógł: 17 razy Dołączył: 05 Kwi 2010 Posty: 1889 Skąd: Bielsko-Biała
|
Wysłany: 29-08-2011, 21:24
|
|
|
Nie podobają mi się tylne lewe drzwi, jakieś takie pofalowane i nie do końca spasowane oraz inny odcień ramki szyb, po za tym wgniecenia na masce i tylnej klapie bagażnika, tyle ze zdjęć, jedz i oglądaj.
aha, opony ma zimowe, ktoś sobie zostawił lato, lakier po polerce. |
|
|
|
 |
giez
Nowy Forumowicz
Auto: Civic Aerodeck
|
Wysłany: 29-08-2011, 21:36
|
|
|
jak dla mnie maska jest świetna, lepsza niż oryginał |
|
|
|
 |
inq
Mitsumaniak

|
Wysłany: 29-08-2011, 23:49
|
|
|
Kurczę, napisałem takie ładne wypracowanko i net siadł
Byłem dziś w Radomiu, oglądałem tego i dwa inne Galanty. Nie kupiłem nic, niewiele brakowało, ale po kolei.
Pierwszy był właśnie ten Nordi Torino bo lubię specjalne wersje i po to pojechałem, znalazłem też dwa inne w razie co. Jak wchodziliśmy do komisu z daleka walił po oczach i wołał "kup mnie" Z bliska też same pozytywne wrażenia - lakier ładny, nadkola zrobione ładnie, bez defektów oprócz dalikatnych wgnieceń na klapie i masce (bez pęknięć lakieru). Otwieramy i tez jest miło, skóra ładna, ale po tym jak zasiadłem to zeszło powietrze z balonika. Skóra z bliska widać, że malowana, kierownica wytarta - 250 - 300 tysi przeleciane na bank. Na półce z tyłu plastiki zlasowane (farba/okleina złazi paskudnie). Nic, nie zrażamy się. Otwieramy maskę i oglądamy, tak jakby wycinane kielichy, malowana komora i to dość niedbale, ogólnie słabo. Bez odpalania silnika odjechaliśmy. Było mi smutno ;( Drugie autko było już nie tak wypasione, ale okazało się bardzo dobrze utrzymane mechanicznie. Zawieszenie cichutko wybiera dziury, silnik równo i sprawnie się odpycha, skrzynia bez zarzutów. Trochę zniszczony środek - było palone i są poprzepalane fotele, ogólnie widać, że nie był przesadnie dbany. Opony z tyłu 2 inne, także 500 zł dodatkowej inwestycji murowane. Z zewnątrz było najgorzej. Prawy bok za tylnymi drzwiamy jakoś dziwnie malowany, z lewej strony w nadkolach prześwitywał zielony kolor (reparaturki jak coś to przeważnie są czarne). Ogólnie to był słabo pomalowany - niestety nie dogadaliśmy się z ceną. Poczekamy bo auto jest dopiero od piątku w PL. W międzyczasie przypadkiem podjechał właściciel fioletowego Galanta, który okazał się najgorszy. Z daleka ładny, fajna felga, czerwone zaciski - na sportowo. Z bliska popękane oba zderzaki, dach i prawa strona robione - na dachu szpachla się pozapadała. Podziękowaliśmy panu bez zawracania głowy
Ogólnie wycieczka udana, szkoda, że Pan od sreberka nie chciał opuścić trochę więcej bo mechanicznie autko bez zarzutu, ale przygotowane do jazdy pewnie pochłonęłoby z 13 tysiaków, a to troszkę dużo jak na taki egzemplarz. Szukamy dalej i nie poddajemy się
Jeśli ktoś by widział Galanta w automacie, najlepiej ze skórą i w kombi wartego zainteresowanie to proszę o info |
|
|
|
 |
pitbu77
Mitsumaniak Made in Poland

Auto: Galant EA5W '98 Nardi Torino
Pomógł: 4 razy Dołączył: 06 Lut 2009 Posty: 728 Skąd: Bielsko-Biała
|
Wysłany: 31-08-2011, 08:59
|
|
|
inq napisał/a: | Jeśli ktoś by widział Galanta w automacie, najlepiej ze skórą i w kombi wartego zainteresowanie to proszę o info |
Ja widziałem... ale jeszcze nie na sprzedaż
Pytaj u chłopaków z Czapli, oni często mają fajne egzemplarze i kilku z nas już tam kupiło swoje Gale. Ogólnie sam dobrze piszesz, patrz na stronę mechaniczną auta, bo ciężko będzie Ci tak jak mnie znaleźć fajny egzemplarz Nardi.
Powodzenia. |
_________________ ラリードライバーは、横にそれをします - Rally drivers do it sideways
"Nie ucz świni śpiewać bo stracisz czas i zdenerwujesz świnię"
 |
|
|
|
 |
inq
Mitsumaniak

|
Wysłany: 31-08-2011, 13:17
|
|
|
pitbu77 napisał/a: | Pytaj u chłopaków z Czapli, oni często mają fajne egzemplarze i kilku z nas już tam kupiło swoje Gale. |
Którzy to "chłopaki z Czapli"? To nie musi być Nardi, ważne żeby nie był spawany z dwóch i miał motor i skrzynię na 100 tys. |
|
|
|
 |
jarekrk
Mitsumaniak

Auto: E46 323
|
Wysłany: 31-08-2011, 21:30
|
|
|
nie za te pieniążki , chłopaki raczej galanów poniżej 10k nie sprowadzają... |
_________________ jednak po 3 galantach kolei znów na RWD |
|
|
|
 |
Tomek
Mitsumaniak forumowy ekspert

Auto: Q50s Red Sport
Pomógł: 86 razy Dołączył: 02 Wrz 2009 Posty: 11092 Skąd: Wieliczka
|
|
|
|
 |
Przemulek
Forumowicz

Auto: Galant 2000r 2.0 (100KW)
|
Wysłany: 31-08-2011, 22:19 [EAx 97-04] 2.5V6 Nardi Torino, 1998r, sedan , zielony, Rado
|
|
|
...ma ktoś do nich jakiś namiar (numer telefonu np.) i które to są Czaple?? Bo jest ich trochę na zumi... |
|
|
|
 |
fj_mike
Mitsumaniak

Auto: Dyplomatyczne EA5A
Pomógł: 86 razy Dołączył: 02 Maj 2008 Posty: 6516 Skąd: Gdynia/Aagotnes
|
Wysłany: 31-08-2011, 22:20
|
|
|
przemulek, nr telefonu idzie na priva |
_________________ Gość zobacz moje miśki - EA5A '98 i EA2W '02 by fj_mike
Jakby każdy stosował się do tego co piszą na forach różnych, to by dobrze na tym nie wyszedł. Trzeba podejść ze zdrowym rozsądkiem bo i u nas zdarzają się chore pomysły by Owczar
 |
|
|
|
 |
giez
Nowy Forumowicz
Auto: Civic Aerodeck
|
Wysłany: 01-11-2011, 07:18
|