Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Wyścigi na 1/4 mili EŁK 7 sierpnia 2011 ZAPRASZAMY!!!
Autor Wiadomość
Robson WM 
Forumowicz

Auto: Mitsubishi galant
Kraj/Country: Polska
  Wysłany: 12-07-2011, 17:43   Wyścigi na 1/4 mili EŁK 7 sierpnia 2011 ZAPRASZAMY!!!

Witam serdecznie wszystkich wielbicieli marki Mitsubishi.
Mam zaszczyt zaprosić Was na 2 Mazurski Moto Show Ełk który odbędzie się 07.08.2011r. Będzie mnóstwo atrakcji,fajna zabawa i miła atmosfera.

Oto link do strony ze szczegółami: http://www.mazurskimotoshow.pl/

mitsu_pl 
Forumowicz

Auto: Subaru Forester
Wysłany: 16-07-2011, 21:55   

Ja dobrze przeczytałem? Czy tam jest napisane, że wstęp będzie płatny???
W tamtym roku chyba raczej było za darmolca tylko strefa VIP była płatna - niech mnie ktoś poprawi...
W każdym bądź razie kokosów w Ełku nie zarobią...
Zastanawia mnie jedna rzecz, jak można pobierać opłaty za patrzenie... Kibic - płaci, Zawodnik - płaci... gdzie tu sens i logika? Czemu np. w rajdach typu WRC czy OFF-ROAD kibice stojący wzdłuż trasy nie muszą płacić a tutaj tak... ?
Nie dziwie się, że szara strefa wyścigów (nie tylko ćwiartki) się rozrasta wśród amatorów... jak nawet za patrzenie trzeba płacić...
Mitsubishi Galant E88A 2.5 TT

Robson WM 
Forumowicz

Auto: Mitsubishi galant
Wysłany: 17-07-2011, 09:37   

Tak dobrze przeczytałeś-wstęp będzie w tym roku płatny. Piszesz że kokosów nie zarobią na biletach? Masz rację,bo nie o to w tym chodzi. Ale gdyby impreza była darmowa to by przychodzili na nią wszyscy ludzie nie koniecznie pasjonujący się motoryzacją. Pewnie kupa pijanych nastolatków,jak i starszych "żulików" szukała by tam dla siebie atrakcji. I aby temu zapobiec i stworzyć miły klimat imprezy wstęp jest płatny. Poza tym będzie ponad 100 ochroniarzy by każdy uczestnik mógł czuć się bezpiecznie a to już wydatek rzędu 23 tyś zł. I na to między innymi idzie kasa z biletów.

Cyt: "Zastanawia mnie jedna rzecz, jak można pobierać opłaty za patrzenie" Chłopie na jakiej Ty planecie żyjesz? A za co płaci się na meczach piłkarskich,wyścigach monster truck,żużlu,F1 itp??? Właśnie za patrzenie na te widowiska. Nikt nie organizuje imprezy na kilkanaście tysięcy osób żeby jeszcze do niej dokładać z własnej kieszeni. A odnośnie WRC to kilka razy byłem i też musiałem płacić za wstęp (nawet koło Miłek w zeszłym roku wejście było płatne) No chyba że ktoś by wolał iść 10 km przez pola i lasy aby bramki obejść i wejść za free.

mitsu_pl 
Forumowicz

Auto: Subaru Forester
Wysłany: 18-07-2011, 09:52   

Hmmm, ja tez byłem na kilku edycjach rajdu w okolicach Mikołajek, ale nigdy nie natknąłem się na jakieś "bramki" czy "pkt. poboru" opłat..., fakt nie chodziłem w miejsca najbradziej oblegane przez "ludzisków", ale sam znajdowałem sobie jakieś fajne wdiowiskowe zakątki i nie raz chodziłem po te 10 kilometrów :D
Co do 1/4 mili w Ełku, to w tamtym roku było bardzo spokojnie i nie było w cale dużo ochrony, a ludzi od pyty, trochę wyolbrzymiają, a co do kosztów, to od tego są sponsorzy... Mniejsza o większość, ale trochę to nie fer, za drogo jak na tą okolicę, pamiętam, że tyle to ja w Warszawie na Bemowie płaciłem za wstęp, ale to zupełnie inna liga...
Mitsubishi Galant E88A 2.5 TT

Odpowiedz do tematu