Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: gigant87
26-08-2009, 12:09
Lancer Sportback
Autor Wiadomość
Josh69 
Nowy Forumowicz

Auto: Lancer Sportback 1.8 Intense
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 14-11-2008, 09:42   Lancer Sportback

Witam wszytskich !
Od trzech dni jestem posiadaczem Lancera Sportback 1.8 Intense. Mam wobec tego sugestię aby dodać nowy temat pod hasłem Lancer Sportback.

Chooper 
Mitsumaniak

Auto: MZR 2.0 DOHC
Zaproszone osoby: 3
Wysłany: 14-11-2008, 16:42   

Czy to Ty jechałeś dzisiaj na Narutowicza w stronę centrum ok. godz 12 ?? Jeśli tak, to widziałem Cie przy wierzbowej :)

piotrellii 
Nowy Forumowicz

Auto: zamówiony Lancer SportBack
  Wysłany: 15-11-2008, 13:02   

Ja już widziałem swój SportBack 1,8 czarny , zaliczka i czekam na poniedziałek.
Jakie wrażenia po kupnie?

Josh69 
Nowy Forumowicz

Auto: Lancer Sportback 1.8 Intense
Wysłany: 18-11-2008, 13:04   

Pierwsze wrażenia są naprawdę fajne. Mam wrażenie, że to klasa D. Przyzwyczajam się powoli do wymiarów i właściwości jezdnych. Problem jest taki, że nie na razie nie dają instrukcji obsługi i większość ustawień zrobiłem intuicyjnie ( oprócz sparowania telefonu). Podobało mi się określenie "garbaty kret", nie mniej jednak przód to już klasa sama w sobie ( o garbie można dyskutować), jak powiedział mój kolega, Misiek ma wyraz maski ( czytaj pyska) :" Spadaj z drogi bo cię strącę". Spalanie jest na razie bardzo wysokie, ale w Space Starze też takie było przez jakieś 2000km. Co do zauważonych wad to irytujące jest np. brak podświetlenia otwarcia drzwi i lock centralnego zamka i w nocy muszę działać " organoleptycznie :mrgreen: .

[ Dodano: 18-11-2008, 13:06 ]
Co do jazdy na Wierzbowej to raczej nie ja. Mój jest czerwony i z tego co wiem po Łodzi kręci się jeszcze jeden, ten który stał w Manufakturze.

Dudo
[Usunięty]

Wysłany: 18-11-2008, 13:11   

Ja swoim jeżdze od tygodnia.
1.8 Invite czarny

P.S.
W moim spalanie też jest wysokie mam nadzieję ze średnia wartość spadnie

basik 
Mitsumaniak

Auto: Lancer Sportback 1.8
Wysłany: 30-11-2008, 23:55   

Witam,
Mam prośbę do posiadaczy sportbacka moglibyście napisać coś więcej o wrażeniach z jazdy? Auto jest dynamiczne? Wysokie spalanie to ile to jest 10l więcej. Będę bardzo wdzięczny za wszelkie komentarze i uwagi, ponieważ właśnie w sobotę zamówiłem sportbacka :biggrin: mam nadzieje, że będę zadowolony.

Luk 
Forumowicz

Auto: Lancer Sportback 1.8 Invite
Wysłany: 01-12-2008, 00:31   

Witaj!
O spalaniu jest osobny wątek, nie jest tak źle :)
Co do dynamizmu, to na jeździe próbnej byłem trochę rozczarowany... Myślałem, że te 143 KM bardziej będzie w fotel wciskać. Żeby było fajnie, to trzeba kręcić powyżej 4000 obrotów, no a wtedy spalanie i głośność wyraźnie rośnie :)
Co do minusów to brak oświetlenia schowka, niezbyt duży bagażnik, brak regulacji kierownicy osiowo, no i za krótki podłokietnik. Wyświetlacz komputera trochę dziwny, bo albo mamy średnie spalanie i prędkość, albo przebieg albo ilość km do przejechania na pozostałym paliwie... Mogła by być średnia i ilość do przejechania na jednym ekranie... :( Najgorsze jest jednak to, że jak jest mniej niż 50 km do przejechania na pozostałym paliwie (albo mniej niż 10 l), to pokazuje się "---". Czyli właśnie wtedy, kiedy najbardziej mnie interesuje, czy dojadę :)
Też nie dostałem jeszcze instrukcji :(
Ale pewnie w każdym aucie można znaleźć minusy, ja jednak jestem zadowolony.
Aha i powyżej 120 km/h niestety świszcze powietrze przy lusterkach :)

jaca71 
Mitsumaniak

Auto: Lancer 2.0 ES '09
Wysłany: 01-12-2008, 22:14   

Luk napisał/a:
Wyświetlacz komputera trochę dziwny, bo albo mamy średnie spalanie i prędkość, albo przebieg albo ilość km do przejechania na pozostałym paliwie... Mogła by być średnia i ilość do przejechania na jednym ekranie... :(

A mnie się właśnie tak podoba: Średnie spalanie i ekonometer ;) Średnia prędkość jest mi do niczego nie potrzebna zasięg tym bardziej. Jedynie przycisk info mógłby byc w lepszym miejscu bo to jest... poronione.
Cytat:
Najgorsze jest jednak to, że jak jest mniej niż 50 km do przejechania na pozostałym paliwie (albo mniej niż 10 l), to pokazuje się "---". Czyli właśnie wtedy, kiedy najbardziej mnie interesuje, czy dojadę :)

Z tego co widziałem to wszystkie samochody tak mają poniżej pewnej wartości są kreseczki. Robią to po to byś producenta po sądach nie ciągał jak staniesz w polu a na wyświetlaczu jest zasięg 5km :P [/quote]

piomic 
Forumowicz

Auto: Lancer 1,8 Intense 2008
Wysłany: 06-12-2008, 09:27   

jaca71 napisał/a:
Jedynie przycisk info mógłby byc w lepszym miejscu bo to jest... poronione.
Me odczucia są bardzo podobne.
Albo mam 5cm za krótki palec u lewej ręki? :shock:

Nie, zmierzyłem, z palcem OK, więc to guzik jest do d...

A na serio - w Cuprze miałem toto na końcu dźwigni wycieraczek i było spoko.

SHARKI 
Forumowicz

Auto: sejas
Wysłany: 06-12-2008, 19:29   

Witam

Ile czekaliście na swoje auto ?
Ja zamówiłem ponad półtora miesiąca temu i diler coś się do mnie nie odzywa odnośnie tego kiedy auto będzie w umowie było 2-3 tygodnie a teraz zaczyna się 6 tydzień ...

piomic 
Forumowicz

Auto: Lancer 1,8 Intense 2008
Wysłany: 06-12-2008, 21:24   

To masz prawo odstąpić od umowy bez kosztów (zaliczkę zwracają). Idź z tym do nich, może coś utargujesz - nie żeby był szybciej, na statek nie masz wpływu ale coś ci mogą dodać, żebyś siedział cicho.

SHARKI 
Forumowicz

Wysłany: 06-12-2008, 23:46   

wątpię żeby odstąpili w umowie niestety nie napisali jednoznacznie ze będzie jednoznacze w ciągu 3 tygodni, tylko orientacyjnie, gdyby tak sie dało to miesiąc temu zabrałbym zaliczkę i pojechał gdzie indziej

najbardziej wkurza mnie ich postawa nie powiedzą ze auto będzie za 2 miesiące, a jak dzwonie i pytam kiedy w końcu dopłynie to zbywają mnie gadką ze oddzwonią już 2 tydzień

tak wygląda podejście do klienta

/// może i wpływu na statek nie mają ale mogli by sie dowiedzieć gdzie jest i kiedy dopłynie,

Hubeeert 
Mitsumaniak
na urlopie

Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
Wysłany: 07-12-2008, 02:20   

SHARKI napisał/a:
najbardziej wkurza mnie ich postawa nie powiedzą ze auto będzie za 2 miesiące, a jak dzwonie i pytam kiedy w końcu dopłynie to zbywają mnie gadką ze oddzwonią już 2 tydzień
Który diler?

Thomas Jefferson said:
1. A government big enough to give you everything you want, is strong enough to take everything you have...
2. The democracy will cease to exist when you take away from those who are willing to work and give to those who would not...
Just think...

.

JCH 
Mitsumaniak
Forumowa Opozycja

Auto: OBK 2.0
Wysłany: 07-12-2008, 09:55   

SHARKI napisał/a:
wątpię żeby odstąpili w umowie niestety nie napisali jednoznacznie ze będzie jednoznacze w ciągu 3 tygodni, tylko orientacyjnie, gdyby tak sie dało to miesiąc temu zabrałbym zaliczkę i pojechał gdzie indziej
Tobie chyba też nie zależy na odstąpieniu od umowy bo u innego dilera czekałbyś kolejne np. 6 tygodni. Masz zatem pole do negocjacji i rekompensaty za oczekiwanie np. w formie usługi - przegląd gratis czy coś w tym stylu.

A swoją drogą ciekawe, że takie nie wywiązywanie się z umów działa tylko w jedną stronę. Może ja jako klient też zapłacę za samochód za ok. 2-3 tygodnie ...... a faktycznie za 6-8 tygodni.

MSS 1.9 DI-D --> OBK 2.0 i DL-650

SHARKI 
Forumowicz

Wysłany: 07-12-2008, 20:20   

ta ... nie płacisz im tylko bankowi, a bank nie popuści i naliczy odsetki po 2 latach dopiero o nich poinformuje gdy ich suma przekroczy 10 tysięcy

dobrze ze w warszawie są 4 stacje tym już nie dam zarobić

jak odbiorę to powiem gdzie tak szanują klienta teraz mi jeszcze coś zepsują umyślnie

Odpowiedz do tematu