Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[Cari 1.9TD] Benzyna zamiast Ropy
Autor Wiadomość
isiek72 
Nowy Forumowicz

Auto: carisma
Wysłany: 21-07-2011, 22:53   [Cari 1.9TD] Benzyna zamiast Ropy

Witam dzisiaj na stacji benzynowej pan z obsługi wlał do mojej carismy benzynę zamiast ropy niestety zorientowałem się dopiero po przejechaniu kilku kilometrów gdy spadły obroty i stracił moc a potem samochód już nie zapalił.Samochód jest obecnie w warsztacie (na koszt stacji)ale mam pytanie czy filtry tez będą wymieniane i po jakim czasie od naprawy mogą się pojawić jeszcze jakieś niespodzianki z tym z tym związane

wojzi 
Mitsumaniak

Auto: Carisma Elegance 1.8 GDI 122KM
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 22-07-2011, 00:05   

Ja to bym takiego pana posiekał. Kurcze jednak lepiej na samoobsługówce, bo sam wiesz co lejesz.

Z samochodem jest jak z żoną. Kochasz go za to jaki jest, jak wygląda, jakie ma wnętrze i za przyjemność jaką Ci daje podczas jazdy :P , a nie za to że mało je.

Premieros 
Mitsumaniak

Auto: Carisma 1.9TD
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 22-07-2011, 05:43   

To Cię załatwił. Generalnie jak masz farta to będzie ok... ale ja nazwał bym to od razu "tragedią". Cała benzyna powinna być zaraz spuszczona, cały układ przepłukany, filtry wymienione - jeśli masz szczęście to ten zabieg wystarczy.

Ogólnie benzyna jest jakby paliwem suchym i nie ma właściwości smarnych jak diesel, dlatego stawiam że pompa wtryskowa i wtryskiwacze nadają się do kosza, a jak nie do kosza to i tak ładnie dostały po dupie i konsekwencje na pewno odczujesz już niedługo...

Nie chce straszyć ale takie są fakty. Gdyby coś to mam i wtryskiwacze i pompę w bardzo dobrym stanie do sprzedania... PW

pozdrawiam

Odpowiedz do tematu