|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[Cari 1.9TD] Benzyna zamiast Ropy |
Autor |
Wiadomość |
isiek72
Nowy Forumowicz
Auto: carisma
|
Wysłany: 21-07-2011, 22:53 [Cari 1.9TD] Benzyna zamiast Ropy
|
|
|
Witam dzisiaj na stacji benzynowej pan z obsługi wlał do mojej carismy benzynę zamiast ropy niestety zorientowałem się dopiero po przejechaniu kilku kilometrów gdy spadły obroty i stracił moc a potem samochód już nie zapalił.Samochód jest obecnie w warsztacie (na koszt stacji)ale mam pytanie czy filtry tez będą wymieniane i po jakim czasie od naprawy mogą się pojawić jeszcze jakieś niespodzianki z tym z tym związane |
_________________ isiek723 |
|
|
|
 |
wojzi
Mitsumaniak

Auto: Carisma Elegance 1.8 GDI 122KM
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 2 razy Dołączył: 25 Mar 2011 Posty: 1713 Skąd: Kraków
|
Wysłany: 22-07-2011, 00:05
|
|
|
Ja to bym takiego pana posiekał. Kurcze jednak lepiej na samoobsługówce, bo sam wiesz co lejesz. |
|
|
 |
Premieros
Mitsumaniak
Auto: Carisma 1.9TD
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 1 raz Dołączył: 10 Sty 2009 Posty: 106 Skąd: Bełchatów
|
Wysłany: 22-07-2011, 05:43
|
|
|
To Cię załatwił. Generalnie jak masz farta to będzie ok... ale ja nazwał bym to od razu "tragedią". Cała benzyna powinna być zaraz spuszczona, cały układ przepłukany, filtry wymienione - jeśli masz szczęście to ten zabieg wystarczy.
Ogólnie benzyna jest jakby paliwem suchym i nie ma właściwości smarnych jak diesel, dlatego stawiam że pompa wtryskowa i wtryskiwacze nadają się do kosza, a jak nie do kosza to i tak ładnie dostały po dupie i konsekwencje na pewno odczujesz już niedługo...
Nie chce straszyć ale takie są fakty. Gdyby coś to mam i wtryskiwacze i pompę w bardzo dobrym stanie do sprzedania... PW
pozdrawiam |
|
|
|
 |
|
|