Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[Cari 1.9TD] nadmiar oleju
Autor Wiadomość
lays22 
Forumowicz

Auto: mitsubishi carisma
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 14-03-2012, 20:01   [Cari 1.9TD] nadmiar oleju

Co może być przyczyną powiększającej się ilości oleju w silniku? Tzn jak zmieniam olej wlewam 4l i jest na dolnej kresce minimum, po kilkunastu dniach sprawdzając jest go trochę więcej a przy następnej podmianie jest go za dużo na bagnecie wskazuje ponad maksimum. Nie ubywa mi płynu do chlodnicy.

plecho1 
Mitsumaniak

Auto: Laguna 3
Wysłany: 14-03-2012, 20:07   

Może to olej napędowy.

lays22 
Forumowicz

Wysłany: 14-03-2012, 20:36   

plecho1 napisał/a:
Może to olej napędowy.

Właśnie też słyszałem, że może to być ropa:/ i co z tym trzeba zrobić jakie tego mogą być koszty?

plecho1 
Mitsumaniak

Auto: Laguna 3
Wysłany: 14-03-2012, 22:48   

Możliwe, że wtryski leją przez co część paliwa nie spala się i przecieka przez pierścienie do oleju. Jak auto odpala Ci po zimnej nocy, od razu załapuje, czy musisz trochę pokręcić? Jak też zachowuje się silnik od razu po odpaleniu, chodzi równo, czy przez jakiś czas nim szarpie?

lays22 
Forumowicz

Wysłany: 15-03-2012, 09:33   

plecho1 napisał/a:
Możliwe, że wtryski leją przez co część paliwa nie spala się i przecieka przez pierścienie do oleju. Jak auto odpala Ci po zimnej nocy, od razu załapuje, czy musisz trochę pokręcić? Jak też zachowuje się silnik od razu po odpaleniu, chodzi równo, czy przez jakiś czas nim szarpie?

Tzn. wtryski z rok temu robiłem, a dokładnie końcówki wymieniałem. Co do odpalania to nagrzeję świecę i odpala bez problemu za pierwszym razem nie musze długo kręcić. Jak były mrozy to musiałem parę razy nagrzać świecę i po odpaleniu trochę szarpało a jak jest ciepło to chodzi w miarę równo po odpaleniu, może chwilę poszarpie i przestaje ale to dosłownie chwilę.

Odpowiedz do tematu