|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Dziwna awaria...??? |
Autor |
Wiadomość |
koniusek
Forumowicz
Auto: Pajero 3.2 DiD Long
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 1 raz Dołączył: 23 Lut 2011 Posty: 62 Skąd: Zabierzów
|
Wysłany: 09-08-2011, 21:38 Dziwna awaria...???
|
|
|
Witam. czy ktoś z was miał może taki objaw:
Pajero 3.2 did automat 2001r - na P silnik pracuje idealnie, wkreca sie na obroty, chodzi rowno ogolnie jest ok ale po przełączeniu na bieg R lu D auto jakby delikatnie przydusza ( chociaz wczesniej chyba bylo podobnie ) ale przestaje praktycznie reagowac na gaz, nie chce sie zebrac - gdy jakims cudem ruszy to juz jedzie ale kazde nastepne zatrzymanie powoduje ten sam klopot - nie chce wkrecic sie na obroty jakby brakowalo mu mocy chociaz po tym jak juz sie wyczołga ja ma. Co to może być? Komputer nie wykazal zadnych bledow, check sie nie swieci, moglo sie cos przestawic? |
|
|
|
 |
zbyszekm2
Forumowicz

Auto: Pajero 3,2 DiD Long
Pomógł: 211 razy Dołączył: 26 Sty 2007 Posty: 4635 Skąd: Bytów
|
Wysłany: 09-08-2011, 22:31 Re: Dziwna awaria...???
|
|
|
koniusek napisał/a: | Witam. czy ktoś z was miał może taki objaw:
Pajero 3.2 did automat 2001r - na P silnik pracuje idealnie, wkreca sie na obroty, chodzi rowno ogolnie jest ok ale po przełączeniu na bieg R lu D auto jakby delikatnie przydusza ( chociaz wczesniej chyba bylo podobnie ) ale przestaje praktycznie reagowac na gaz, nie chce sie zebrac - gdy jakims cudem ruszy to juz jedzie ale kazde nastepne zatrzymanie powoduje ten sam klopot - nie chce wkrecic sie na obroty jakby brakowalo mu mocy chociaz po tym jak juz sie wyczołga ja ma. Co to może być? Komputer nie wykazal zadnych bledow, check sie nie swieci, moglo sie cos przestawic? |
Zacznij od wtrysków, mieliśmy taki podobny objaw, wymiana wtrysków pomogła.
Ale z reguły jest to związane z pompą wtryskową może z potencjometrem przy pedale przyspieszenia. |
_________________ pajero Long, 3,2 DiD, najlepsze:)
 |
|
|
|
 |
koniusek
Forumowicz
Auto: Pajero 3.2 DiD Long
Pomógł: 1 raz Dołączył: 23 Lut 2011 Posty: 62 Skąd: Zabierzów
|
Wysłany: 10-08-2011, 06:27
|
|
|
Dzięki Zbyszku za podpowiedz. Mam nadzieje ze to nie pompa bo wymienialem ja zaledwie pare miesiecy temu, zbadam wtryski i ten potencjometr. |
|
|
|
 |
|
|