|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Myśle o kupnie Galanta.... |
Autor |
Wiadomość |
cinnaw
Forumowicz Cinnaw
Auto: Carisma
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 23-07-2011, 09:54 Myśle o kupnie Galanta....
|
|
|
Witam,pisze do was ten post poniewaz mysle o sprowadzeniu sobie Galanta 2.5 v6 163KM rok okolo 2000 panowie doradzcie mi prosze cos na temat tego silnika czy sie oplaca,jak przyjmuje zagazowanie,na co zwracac uwage przy zakupie jak drogi jest servis do takiego auta(dodam ze posiadam Carisme 96r) jesli nie ten silnik to jaki ,chcialem zagazowac autko wiec GDI chyba odpada.... z gory dziekuje za porade.... |
|
|
|
 |
robertdg
Mitsumaniak SnowWhite

Auto: Galant Sport 98' EAO 2.0 16V
Zaproszone osoby: 1
Pomógł: 1300 razy Dołączył: 21 Cze 2009 Posty: 23642 Skąd: KSSE
|
Wysłany: 23-07-2011, 10:34
|
|
|
http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=38803 |
_________________ Gość zobacz mojego Galanta
Jeżeli nie żyjesz na krawędzi, to znaczy, że zajmujesz za dużo miejsca
"Jesteś jedyną osobą na świecie, która może wykorzystać Twój potencjał" - Zig Ziglar
W naturze człowieka leży rozsądne myślenie ale nielogiczne działanie
 |
|
|
|
 |
Dario1986
Mitsumaniak

Auto: Galant 2,5 v6 kombi 2002
Pomógł: 6 razy Dołączył: 15 Maj 2011 Posty: 629 Skąd: Zamość/Warszawa
|
Wysłany: 23-07-2011, 11:33
|
|
|
cinnaw napisał/a: | http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=38803 |
dokładnie tak. Wszystko na co warto zwrócić uwagę w "pigułce"
ja mam 2.0 jak jadę sam to jest ok ale przy 5osobach brakuje trochę mocy i momentu. Auto "jeździ"od ok 3500obr/min przy 2,5v6 zbiera się od ok 2200obr/min. Niewielkie różnice w spalaniu, serwis trochę droższy, wyższe oc przy 2,5, ale dźwięk silnika to wynagradza...i tego mi właśnie brakuje:( W 2.0 będziesz miał tańsza instalację gazową, ja mam sekwencyjną stag-4 z wtryskami magic-jet i w sumie daje rade, silnik równo pracuje, różnica między pb a lpg troszkę wyczuwalna ale jeździsz prawie połowę taniej.
Ja osobiście również szukałem 2.0 lub 2.5, trafił się bardzo zadbany 2.0 i kupiłem
Powodzenia w szukaniu.
jak znajdziesz coś ciekawego w necie wrzuć do oceny i przynajmniej wstępnie będziesz wiedział czy warto się zainteresować danym egzemplarzem.
Pzdr
[ Dodano: 23-07-2011, 11:37 ]
a właśnie warto się zastanowić czy opłaci Ci się sprowadzenie 2,5 z zagranicy. Akcyza 13,1% +rozrząd, paski oleje filtry itp.. + Lpg. Może warto poszukać na rynku lokalnym najlepiej na polskich blachach i os prywatnej albo "uczciwego" handlarza. |
_________________ Opel Vectra 1.6 8v, 92r.
Mitsubishi Colt 1.3, 08r.-służbowy przez 2 m-ce
Peugeot 206 2.0 16v, 99r.
Opel Astra 1.6 8v, 94r.
MITSUBISHI GALANT 2.0 16V, 98r.-sprzedany
MITSUBISHI GALANT 2,5 v6 2002r. kombi
 |
|
|
|
 |
cinnaw
Forumowicz Cinnaw
Auto: Carisma
|
Wysłany: 23-07-2011, 21:57
|
|
|
Dziekuje wam koledzy naprawde mi pomogliscie ,jak tylko bede mial okazje i bede mial cos na oku to wstawie fotki do oceny ,jeszcze raz dziekuje... |
|
|
|
 |
|
|