|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[EAx 97-04] 2.5 V6 kombi ASB Tanobrzeg - spostrzeżenia |
Autor |
Wiadomość |
koral
Forumowicz
Auto: Sigma kombi Galant kombi
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 23-07-2011, 13:43 [EAx 97-04] 2.5 V6 kombi ASB Tanobrzeg - spostrzeżenia
|
|
|
W ramach przysłużenia się społeczności...
Ten Galant oglądałem, na szczęście na odległość tylko - poprosiłem o dodatkowe zdjęcia.
Deska rozdzielcza, przy włączonym silniku:
Trochę silnika
I siedzenie kierowcy pod pokrowcem
Olej w ASB nie wymieniany od początku pobytu w Polsce. Rozrząd niby tak, ale dokumentów potwierdzających "muszę poszukać".
MManiak yaro76 rzucił gałką oczną na ten egzemplarz (oszczędziwszy mi tym 500km) i oto co spostrzegł:
- CE się pali na pracującym silniku, nie powinno tak być
- bagażnik, zdjęcie podłogi kierowcy: podrapane to wszystko jak cholera, nie za dobrze wg mnie to wróży, pod maska syf, jakieś taśmy uszczelniające dolot, generalnie syf, wyciek spod korka, to akurat typowe dla Galanta, ale tez łatwe i tanie do usunięcia, jakaś folia, gąbka wciśnięta do wlotu powietrza, w jakim celu to miałoby być zrobione nie wiem, dopiero później dopatrzyłem się że jakaś kombinacja z tym dolotem, wycięta dziura z boku dolotu, WTF, ale po raz kolejny wg mnie źle to świadczy o właścicielu, liści pod maską jakby nikt tam nie zaglądał od zeszłej jesieni, jakieś zacieki na błotnikach i ścianie grodziowej, potwierdza to co piszesz o przygodzie z przodem, ale znowu źle świadczy o zrobionej robocie i właścicielu
- jak dotarłem do zdjęć tapicerki, to napisze to czego miałem nie pisać (tzn kup/nie kup), pozostawiając tobie osąd. - ODPUŚĆ!
-w dokumentach ma napisane, że jest to wersja SE ale wg kolegi nie jest to Sport Edition, tylko Avance (dobitnie świadczy o tym tapicerka i wykończenie panelu). Ale ten przód to skopali doszczętnie, zderzak ok. od Avance, ale już grill jest od Sporta, czyli nie zgrywa się, masz na dole szczelinę, nie powinno tak być. Zderzak nie zgrywa się z błotnikami, naprawa wg mnie nie fachowa, po taniości |
|
|
|
 |
robertdg
Mitsumaniak SnowWhite

Auto: Galant Sport 98' EAO 2.0 16V
Zaproszone osoby: 1
Pomógł: 1300 razy Dołączył: 21 Cze 2009 Posty: 23642 Skąd: KSSE
|
Wysłany: 23-07-2011, 14:28
|
|
|
Ten opis:
Cytat: | Instalacja gazowa, wlew gazu pod klapką paliwa, butla w kole. | Może mieć jakiś związek z zatkaniem wlotu powietrza szmatami , wycięciem dziury obok oraz poklejoną gumą od przepływomierza do przepustnicy, być może była zamontowana instalacja IIgen i silnik miał problemy z praca na gazie, gdyż pęd powietrza tworzył zbyt ubogą mieszanke, widzialem podobne rozwiazania w wielu autach na tym podobnej instalacji |
_________________ Gość zobacz mojego Galanta
Jeżeli nie żyjesz na krawędzi, to znaczy, że zajmujesz za dużo miejsca
"Jesteś jedyną osobą na świecie, która może wykorzystać Twój potencjał" - Zig Ziglar
W naturze człowieka leży rozsądne myślenie ale nielogiczne działanie
 |
|
|
|
 |
m6riano
Mitsumaniak Użytkownik zbanowany

Auto: EA2W,98r,136KM,LPG 446tkm
Pomógł: 25 razy Dołączył: 24 Sie 2009 Posty: 7356 Skąd: Gdzie Syrenka w herbie jest!
|
Wysłany: 24-07-2011, 08:44
|
|
|
Cytat: | I siedzenie kierowcy pod pokrowcem |
Jak chcesz mogę ci pokazać jak wygląda fotel po 354tkm..;-) |
_________________ Użytkownik zbanowany za działalność komercyjną - produkcja i sprzedaż naklejek Klubowych Mitsumaniaki.
 |
|
|
|
 |
koral
Forumowicz
Auto: Sigma kombi Galant kombi
|
Wysłany: 24-07-2011, 12:05
|
|
|
Chętnie, w ramach chorej ciekawości |
_________________ Sigma kombi 3.0V6 M/T (sprzedana, hlip hlip)
Galant kombi 2.5V6 A/T
 |
|
|
|
 |
Tomek
Mitsumaniak forumowy ekspert

Auto: Q50s Red Sport
Pomógł: 86 razy Dołączył: 02 Wrz 2009 Posty: 11092 Skąd: Wieliczka
|
|
|
|
 |
m6riano
Mitsumaniak Użytkownik zbanowany

Auto: EA2W,98r,136KM,LPG 446tkm
Pomógł: 25 razy Dołączył: 24 Sie 2009 Posty: 7356 Skąd: Gdzie Syrenka w herbie jest!
|
Wysłany: 25-07-2011, 08:30
|
|
|
Może i masz racje nie mniej zrobię później fotkę i wrzucę jeśli kolega chce... |
_________________ Użytkownik zbanowany za działalność komercyjną - produkcja i sprzedaż naklejek Klubowych Mitsumaniaki.
 |
|
|
|
 |
|
|