|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
pęknięty tylni zderzak (Gal kombi) |
Autor |
Wiadomość |
dodominika [Usunięty]
|
Wysłany: 06-03-2008, 18:36 pęknięty tylni zderzak (Gal kombi)
|
|
|
Witam,
Po ostatniej stłuczce (koleś nie wychamował i przywalił w tył) mam pęknięty zderzak. Pęknięcie jest na środku, wzdłóż, ok 20 cm. W sumie nie wygląda to źle i pomyślałem że chyba nie trzeba nowego (używanego) kupować tylko skleić i ładnie zaszpachlować. Czy znacie może jakiś dobry klej do tego typu rzeczy? Urwały się też dwa uchwyty od góry, które w sumie zbyt wiele nie dają ale może warto byłoby je przykleć na jakieś włókno szklane. Lepiej to wszystko skleić klejem czy może żywicą zalać i włóknem? Co o tym sądzicie?
Pozdrawiam, Dominik |
|
|
|
 |
cuuube [Usunięty]
|
Wysłany: 06-03-2008, 18:43
|
|
|
plastiki mozna spawac-kleic sam niedawno dalem do spawania przedni ktory wlasnie zalozylem napewno znajdziesz w swojej okiolicy jaks firme zajmujaca sie tym |
|
|
|
 |
bazkomp [Usunięty]
|
Wysłany: 06-03-2008, 21:42
|
|
|
hi domi
ja dzisiaj odstawiłem swojego lancerka do "spawania"
zderzak był pęknięty i troszkę powyginany, w/g mnie to był do wymiany ale jak go zobaczyli fachowcy stwierdzili że szkoda pieniedzy na nowy bo oni to zrobią za 100 zł a pomalowac to tez przecież trzeba. Nie wiem co z tego wyniknie - podziele się wrażeniami w poniedziałek po całej "operacji".
pozdr
Mario |
|
|
|
 |
Tomii
Mitsumaniak
Auto: C4, BX, Espace 3
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 17 razy Dołączył: 05 Kwi 2010 Posty: 1889 Skąd: Bielsko-Biała
|
Wysłany: 20-03-2012, 08:36 pęknięty zderzak przedni.
|
|
|
Witam
Znacie może jakieś dobre środki do klejenia (łatania/szpachlowania) zderzaków?
Zależy mi na czymś szybko schnącym i łatwym do obróbki - szlifowania. |
|
|
|
 |
mackbeth
Mitsumaniak

Auto: JK04 M9R 2.0dCI
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 6 razy Dołączył: 16 Lip 2010 Posty: 686 Skąd: Wrocław/Łęknica
|
Wysłany: 20-03-2012, 11:04
|
|
|
Ja używałem CX- 80 Autoweld i dało rade... ale wiele potrafi zależeć od materiału zderzaka, niektóre są słabiej na to podatne. |
_________________ 三菱 ギャラント様式 スポーツエディション
 |
|
|
|
 |
|
|