Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
pęknięty tylni zderzak (Gal kombi)
Autor Wiadomość
dodominika
[Usunięty]

Wysłany: 06-03-2008, 18:36   pęknięty tylni zderzak (Gal kombi)

Witam,

Po ostatniej stłuczce (koleś nie wychamował i przywalił w tył) mam pęknięty zderzak. Pęknięcie jest na środku, wzdłóż, ok 20 cm. W sumie nie wygląda to źle i pomyślałem że chyba nie trzeba nowego (używanego) kupować tylko skleić i ładnie zaszpachlować. Czy znacie może jakiś dobry klej do tego typu rzeczy? Urwały się też dwa uchwyty od góry, które w sumie zbyt wiele nie dają ale może warto byłoby je przykleć na jakieś włókno szklane. Lepiej to wszystko skleić klejem czy może żywicą zalać i włóknem? Co o tym sądzicie?

Pozdrawiam, Dominik

cuuube
[Usunięty]

Wysłany: 06-03-2008, 18:43   

plastiki mozna spawac-kleic :) sam niedawno dalem do spawania przedni ktory wlasnie zalozylem napewno znajdziesz w swojej okiolicy jaks firme zajmujaca sie tym

bazkomp
[Usunięty]

Wysłany: 06-03-2008, 21:42   

hi domi

ja dzisiaj odstawiłem swojego lancerka do "spawania"
zderzak był pęknięty i troszkę powyginany, w/g mnie to był do wymiany ale jak go zobaczyli fachowcy stwierdzili że szkoda pieniedzy na nowy bo oni to zrobią za 100 zł a pomalowac to tez przecież trzeba. Nie wiem co z tego wyniknie - podziele się wrażeniami w poniedziałek po całej "operacji".

pozdr
Mario

Tomii 
Mitsumaniak

Auto: C4, BX, Espace 3
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 20-03-2012, 08:36   pęknięty zderzak przedni.

Witam
Znacie może jakieś dobre środki do klejenia (łatania/szpachlowania) zderzaków?
Zależy mi na czymś szybko schnącym i łatwym do obróbki - szlifowania.

mackbeth 
Mitsumaniak

Auto: JK04 M9R 2.0dCI
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 20-03-2012, 11:04   

Ja używałem CX- 80 Autoweld i dało rade... ale wiele potrafi zależeć od materiału zderzaka, niektóre są słabiej na to podatne.

Odpowiedz do tematu