[EAx 97-04] Galant 2.4 Marki 1999rok, prośba o o |
Autor |
Wiadomość |
k9wolf
Nowy Forumowicz
Auto: w przyszłości Galant.
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 04-08-2011, 16:56 [EAx 97-04] Galant 2.4 Marki 1999rok, prośba o o
|
|
|
Za jakieś pół roku po osiągnieciu 18 lat i zdaniu prawo jazdy planuje kupić Galanta. Więc od niedawna przeglądam ogłoszenia najbliżej mojej miejscowości i zauważyłem taniego bo tylko za 5500zł. Więc prosze o opinie poniższego auta bo jest zadziwiająco tanie.Jak nikt go nie kupi do mojej 18 i według was jest godne uwagi to bym go kupił.
Galant
Teraz fotki
Fotka
Fotka2
fotka3
fotka4
fotka
fota
fotaa
fotkka
Sorki ze tak fotki bo nie chciały sie wyświetlac ;/
Kod: | Typ:
Sedan / Limuzyna
Wersja:
VI
Rok produkcji:
1999
Data rejestracji:
04/2000
Przegląd:
08/2012
Ubezpieczenie:
09/2011
Przebieg w km:
243 000 km
Skrzynia biegów:
manualna
Moc:
156 KM (115 kW)
Pojemność skokowa:
2351 cm³
Rodzaj paliwa:
benzyna
Kolor:
zielony-metallic
Liczba drzwi:
4/5
Status pojazdu sprowadzonego:
sprowadzony / zarejestrowany
Kraj pochodzenia:
Niemcy
Kraj aktualnej rejestracji:
Polska
Dodatkowe wyposażenie:
ABS, el. szyby, el. lusterka, klimatyzacja, szyberdach, centralny zamek, poduszka powietrzna, radio / CD, wspomaganie kierownicy, immobiliser, komputer, welurowa tapicerka, światła przeciwmgłowe
Opis pojazdu:
W 2005 sprowadziłem samochód z Niemiec i do tej pory jestem jego właścicielem. Wymieniłem miesiąc temu tarcze hamulcowe i klocki. Samochód jest w ciągłym użytkowaniu. Ma drobne obcierki na nadkolach i zderzaku.
Tel. 509 523 523
Dodatkowe informacje:
bezwypadkowy |
|
|
|
|
 |
m6riano
Mitsumaniak Użytkownik zbanowany

Auto: EA2W,98r,136KM,LPG 446tkm
Pomógł: 25 razy Dołączył: 24 Sie 2009 Posty: 7356 Skąd: Gdzie Syrenka w herbie jest!
|
Wysłany: 04-08-2011, 17:52
|
|
|
To 2,4 gdi..zapomnij...chyba że chcesz wsadzić w niego 10 koła w ciągu najbliższego roku.. |
_________________ Użytkownik zbanowany za działalność komercyjną - produkcja i sprzedaż naklejek Klubowych Mitsumaniaki.
 |
|
|
|
 |
Derpin [Usunięty]
|
Wysłany: 04-08-2011, 19:27
|
|
|
k9wolf napisał/a: | Za jakieś pół roku po osiągnieciu 18 lat |
k9wolf napisał/a: | Jak nikt go nie kupi do mojej 18 i według was jest godne uwagi to bym go kupił. |
za pół roku to ten galant pewnie przejdzie jeszcze przez kilka rąk albo będzie na części cena śmiesznie niska nawet jak na gdi.
nie wiem czy galant jest dobrym pomysłem na pierwsze auto. |
|
|
|
 |
k9wolf
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 04-08-2011, 21:59
|
|
|
czemu Galant jest złym pomysłem na 1 auto ? |
|
|
|
 |
jarekrk
Mitsumaniak

Auto: E46 323
|
Wysłany: 05-08-2011, 09:03
|
|
|
po pierwsze aby to auto choć trochę jeździło to pomnóż cenę x2 |
_________________ jednak po 3 galantach kolei znów na RWD |
|
|
|
 |
Tomii
Mitsumaniak
Auto: C4, BX, Espace 3
Pomógł: 17 razy Dołączył: 05 Kwi 2010 Posty: 1889 Skąd: Bielsko-Biała
|
Wysłany: 05-08-2011, 17:36
|
|
|
jarekrk napisał/a: | po pierwsze aby to auto choć trochę jeździło to pomnóż cenę x2 |
a wg mnie x3 |
|
|
|
 |
TomLBK
Nowy Forumowicz TomLBK
Auto: mitsubishi galant
|
Wysłany: 05-08-2011, 17:38
|
|
|
może odrazu x5... Ja chce kupic galanta , mam 12 tys i mam nadzieje ze starczy |
|
|
|
 |
Tomii
Mitsumaniak
Auto: C4, BX, Espace 3
Pomógł: 17 razy Dołączył: 05 Kwi 2010 Posty: 1889 Skąd: Bielsko-Biała
|
Wysłany: 05-08-2011, 17:42
|
|
|
TomLBK napisał/a: | może odrazu x5... Ja chce kupic galanta , mam 12 tys i mam nadzieje ze starczy |
na dobrego galanta nie starczy, no chyba że trafisz okazję |
|
|
|
 |
Rafal_Szczecin
Mitsumaniak

Auto: Volvo Amazon, Skoda Superb
Pomógł: 89 razy Dołączył: 15 Kwi 2005 Posty: 9211 Skąd: s kątowni
|
Wysłany: 05-08-2011, 17:43
|
|
|
TomLBK napisał/a: | a chce kupic galanta , mam 12 tys i mam nadzieje ze starczy |
wiesz czyja matka jest nadzieja ?
kupisz galanta nawet za 8 kawalkow, tylko w jakim on bedzie stanie ... |
|
|
|
 |
TomLBK
Nowy Forumowicz TomLBK
|
Wysłany: 05-08-2011, 17:46
|
|
|
siostra kupiła eleganckiego colta w bardzo dobrym stanie za 3 tys.... po opłatach ok 5 , wiec czemu mi nie miałoby udać sie znaleźć jakiejś okazji. Będę próbował, ale wiem ze gdzieś tam jest i na mnie czeka |
|
|
|
 |
Derpin [Usunięty]
|
Wysłany: 05-08-2011, 18:38
|
|
|
k9wolf napisał/a: | czemu Galant jest złym pomysłem na 1 auto ? |
bo jeżeli masz 18 lat to pewnie jeszcze nie pracujesz a się uczysz, galant nie jest tanim autem w utrzymaniu i nie chodzi tu już o koszta samego paliwa, ale części tez nie należą do najtańszych raczej średnio wysoka półka cenowa, do tego ma swoje przypadłości które potrafią irytować nieobeznane w temacie osoby, a galant za 5 tys będzie irytował bardzo często, pewnie tak często że zrazisz się do marki i potem będziesz miał negatywną opinię a to tylko dlatego że sam chciałeś taniego galanta - więc błędne koło. do tego skrzynie biegów łożyska przeguby i zawieszenie nie są pancerne w tych autach a jako młody kierowca pewnie często będziesz chciał sprawdzić ich wytrzymałość (też nie tak dawno byłem w Twoim wieku więc co nieco pamiętam z tamtego okresu )
za 12 tysi możesz kupić bardzo zadbanego colta 1,6 z klimą (na gotowo po wszystkich opłatach i wymianach) który w tym wypadku będzie dużo rozsądniejszym wyborem.
zrobisz jak zechcesz nikt nie radzi Ci tutaj źle, tylko żeby potem nie było że trzeba szybko sprzedać auto bo parch itd... |
|
|
|
 |
TomLBK
Nowy Forumowicz TomLBK
|
Wysłany: 05-08-2011, 19:00
|
|
|
colt jest niestety troszeczkę za mały, a galant ma swój urok którym mnie oczarował Jeśli odradzacie galanta to zapewne pokuszę się na mazdę 323f bo nic innego nie przychodzi mi do głowy |
|
|
|
 |
Szwagroz
Forumowicz

Auto: Galant, 2,0 elegance
|
Wysłany: 05-08-2011, 21:39
|
|
|
colt nie dość że mały to strasznie dużo pali, na pierwsze auto proponuję Hondę civic V HB albo coupe auto nie do zatyrania i tanie w utrzymaniu, a wrażenia z jazdy zacne. wystarczy ci kasy na model z końca produkcji i jeszcze zostanie. miałem HB i kulałem się nim 6 lat, przez te 6 lat wymieniłem tylko siedzenia na preludowskie (bo seryjne mają straszne luzy), końcówki kiery, tarcze i klocki, zaskakująco pojemne jak na swe gabaryty. |
|
|
|
 |
Dj Lexus
Mitsumaniak

Auto: brak
|
Wysłany: 06-08-2011, 00:56
|
|
|
Ja bym się przychylił do opinii Derpin'a i na pierwsze 4 kółka brać colta. Z tym że jest jedno ale....
Derpin napisał/a: | za 12 tysi możesz kupić bardzo zadbanego colta 1,6 z klimą (na gotowo po wszystkich opłatach i wymianach) który w tym wypadku będzie dużo rozsądniejszym wyborem. |
Tylko czy są takie zadbane dostępne u nas, jak wiadomo większość z zachodu to ulepy.
Mnie ten http://otomoto.pl/mitsubi...-C20109283.html zainteresował, ma nawet gwarancje techniczną, Tylko czy nie jest to rozpadający się ''składak'' z innych coltów? |
|
|
|
 |
k9wolf
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 06-08-2011, 02:06
|
|
|
dzięki za wszystkie odpowiedzi mam jeszcze pół roku do zakupu wiec przemyśle co sobie kupie .. ale chciałbym żeby to był najlepiej Galant (zakochałem się w tym aucie) .. a jak nic nie kupie to bede jeździł Corsa B 1.0 ojca |
|
|
|
 |
|