|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[E55A 2.0] Naprawa klimatyzacji - długie |
Autor |
Wiadomość |
xpascal
Nowy Forumowicz
Auto: Galant E55
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 12-08-2011, 22:33 [E55A 2.0] Naprawa klimatyzacji - długie
|
|
|
Witajcie,
po listopadowej kolizji (zaliczyłem moim misiem dzwon we Wrocku, blacha już jest zrobiona) przyszła pora na naprawę uszkodzonej klimatyzacji. Zakupiłem i założyłem skraplacz (czyli chłodnicę), osuszacz oraz presostat (oba zniszczone były). Niestety w wyniku zderzenia diabli wzięli obie końcówki przewodów przy osuszaczu.
Osuszacz kupiłem firmy Delphi, wg katalogu pasuje do E55 (a także do Carismy DA 1.6), oryginalny kosztuje 575 zł netto, więc wybrałem zamiennik. Kupiłem używany przewód, tak samo z literką H jak mój, ten od złącza przy parowniku do osuszacza. Chociaż złaczki wyglądały bardzo podobnie, nie pasują, gdyż mają o 0,5mm większą średnicę - nie wchodzą do gniazda w osuszaczu.
Podejrzewam, że sprzedano mi złą rurkę. Jak wybrać tę właściwą? W zasadzie potrzebuję dwie - od złącza przy parowniku do osuszacza (ona ma korkowany zawór z literką H) oraz od osuszacza do skraplacza (chłodnicy). Albo same złączki przy osuszaczu, resztę mi pospawają bez problemów. Wg tabeli zamienników pasuje złączka od Volvo V70 ale w praktyce okazało sie inaczej. Czy ktoś może mi pomóc w tej sprawie? |
|
|
|
 |
|
|