[CA5A 1.8] Hamulce przednie CA5A |
Autor |
Wiadomość |
Matejo
Mitsumaniak Mateusz

Auto: Colt CA5A
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 08-08-2011, 07:42 [CA5A 1.8] Hamulce przednie CA5A
|
|
|
witam mam problem związany z hamulcami,
mianowicie Colcik stał z dobre 3 tygodnie nie ruszany i wczoraj po wymianie amortyzatorów z tyły wziąłem go na małą rundkę żeby sprężyny i wszystko się ułożyło, i po kilku kilometrach coś szumi i sam zaczął hamować,
jakoś wróciłem do domu i okazało się że ciągle hamuje mi zacisk koła przedniego lewego tego od kierowcy więc sciągnąłem go żeby trochę cofnąć ale nic ani drgnie, psiknąłem trochę wd-40 i cofnał się tylko na tyle żeby założyć go z powrotem może ze 3 mm.
Wszystko było w porządku dopóki stał, ponieważ gdy pojechałem po jakiejś godzinie sprawdzić czy się to powtórzy i niestety tak znów to samo.
Co to może być czy przypadkiem zapowietrzył się hamulec czy co?
proszę o pomoc bo chciałem w piątek jechać miśkiem nad morze a tu zaczyna humory odstawiać. |
Ostatnio zmieniony przez karolgt 04-09-2011, 13:56, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
robertdg
Mitsumaniak SnowWhite

Auto: Galant Sport 98' EAO 2.0 16V
Zaproszone osoby: 1
Pomógł: 1300 razy Dołączył: 21 Cze 2009 Posty: 23642 Skąd: KSSE
|
Wysłany: 08-08-2011, 08:12
|
|
|
Wątpie aby to było zapowietrzenie, prędzej utknął zacisk, trzeba rozebrać i sprawdzić co jest faktyczna przyczyna tego stanu |
_________________ Gość zobacz mojego Galanta
Jeżeli nie żyjesz na krawędzi, to znaczy, że zajmujesz za dużo miejsca
"Jesteś jedyną osobą na świecie, która może wykorzystać Twój potencjał" - Zig Ziglar
W naturze człowieka leży rozsądne myślenie ale nielogiczne działanie
 |
|
|
|
 |
czarnuch23
Mitsumaniak Jaszczomp:>

Auto: Outlander 2.0T
Pomógł: 22 razy Dołączył: 25 Cze 2006 Posty: 771 Skąd: WAWA
|
Wysłany: 10-08-2011, 21:16
|
|
|
zdejmij zacisk i sprawdz w jakiej kondycji jest tloczek. Jesli miales uszkodzona reparaturke tloczek oponowal szkodnik "rdza" i nie moze się cofnać co powoduje blokowanie się hamulca.
Przerabiałem w swoim CA4A w pewnym momencie brakowało mu mocy (121KM) zeby jechac na 3. |
_________________ http://www.3xl.in.lublin....lcik-czarnuch23 |
|
|
|
 |
Matejo
Mitsumaniak Mateusz

|
Wysłany: 18-08-2011, 08:16
|
|
|
już zroione , sorki że dopiero piszę ale odrazu poleciałem nad morze i dopiero wróciłem hamulce działają |
|
|
 |
maciej 63
Forumowicz

Auto: COLT 1.6 cjo 98r bistro
|
Wysłany: 25-08-2011, 13:41
|
|
|
no to podziel się z nami co go bolało - tak dla potomnych. |
|
|
|
 |
Matejo
Mitsumaniak Mateusz

|
Wysłany: 25-08-2011, 17:00
|
|
|
tłok zastał sie trzeba było go wyciągnąć i wyczyścić bo rdza go już nieźle złapała , bo Colcik trochę stał minimum 3 tyg. ale jak narazie git, i nawet przeszedł bez problemy w piątek przegląd |
|
|
 |
|