|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[EA5A/W 2.5] Nie odłącza prądu po wyjęciu kluczyka |
Autor |
Wiadomość |
odius
Mitsumaniak

Auto: Galant EA5W 2,5 V6 2000r + LPG
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 12-03-2013, 15:29 [EA5A/W 2.5] Nie odłącza prądu po wyjęciu kluczyka
|
|
|
Jak w temacie. Dziś rano bardzo się zdziwiłem nie mogąc otworzyć auta z pilota. Gdy podszedłem bliżej usłyszałem działające radio mówię no to już pojechane. O dziwo zapalił, oznacza to tyle że problem wystąpił stosunkowo nie dawno. Gdybym radia nie wyłączył wieczorem to na bank akumulatora by nie było a poza tym to mam je tak podłączone, że działa tylko ja stacyjka jest na ACC. Wieczorem zamknąłem auto pilotem, 100%. Zgasiłem i zaobserwowałem, że:
a) radio się nie wyłączyło,
b) zegarek nie zgasł,
c) nie mogę zamknąć auta pilotem.
Nigdzie na forum nie znalazłem takiego problemu. Wygląda to tak jakby stacyjka była w położeniu ACC.
POMOCY!!!! |
_________________ Ten się nie myli, kto nic nie robi!
Odiusomiś
 |
|
|
|
 |
milo
Mitsumaniak

Auto: galant 2.0 td 2001r
Pomógł: 115 razy Dołączył: 27 Lut 2011 Posty: 3452 Skąd: BP
|
Wysłany: 12-03-2013, 15:53
|
|
|
Od kiedy tak sie dzieje ? jak masz podłaczone radio kabel zółty ? i kabel czerwony ? |
_________________ Jest ryzyko jest zabawa
三菱ギャラン
Yamaha FZ 750
Lancer 1,8 d
Galant 1,8 td
Galant 2,0 td
 |
|
|
|
 |
odius
Mitsumaniak

|
Wysłany: 12-03-2013, 16:19
|
|
|
milo napisał/a: | Od kiedy tak się dzieje ? jak masz podłączone radio kabel żółty ? i kabel czerwony ? |
Od dzisiejszego ranka.
Radio mam podłączone dobrze (już ponad rok). Plus do zasilania pod stacyjkę i plus do podtrzymywania pamięci. Nie w radiu jest problem bo nikt tam nie grzebał i wieczorem działało jak trzeba czyli po wyłączeniu kluczykiem prądu (OFF) winda się schowała i radio zgasło. |
Odiusomiś
 |
|
|
|
 |
milo
Mitsumaniak

Auto: galant 2.0 td 2001r
Pomógł: 115 razy Dołączył: 27 Lut 2011 Posty: 3452 Skąd: BP
|
Wysłany: 12-03-2013, 16:28
|
|
|
Kostka stacyjki najlepiej odłącz kostke od stacyjki i obserwuj co sie dzieje jedną rzecz wyeliminujesz |
_________________ Jest ryzyko jest zabawa
三菱ギャラン
Yamaha FZ 750
Lancer 1,8 d
Galant 1,8 td
Galant 2,0 td
 |
|
|
|
 |
odius
Mitsumaniak

|
Wysłany: 12-03-2013, 17:19
|
|
|
milo napisał/a: | Kostka stacyjki najlepiej odłącz kostke od stacyjki i obserwuj co sie dzieje jedną rzecz wyeliminujesz |
Dzięki za sugestię.
Od tego zacznę, dam znać co i jak. Gdyby były jeszcze inne pomysły to będę wdzięczny.
[ Dodano: 16-03-2013, 21:32 ]
No niestety problem nie został rozwiązany. Kostkę podmieniłem i dalej jest to samo. POMOCY!!! Trochę lipa co wieczór ściągać klemę z akumulatora... |
Odiusomiś
 |
|
|
|
 |
|
|