słabe ogrzewanie po wynianie pomy wodnej |
Autor |
Wiadomość |
jekil
Nowy Forumowicz
Auto: l300
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 11-02-2010, 16:51 słabe ogrzewanie po wynianie pomy wodnej
|
|
|
Jak w temacie. Po zmianie pompy wody mam bardzo słabe ogrzewanie. Wie ktoś czy jest odpowietrznik w przedniej nagrzewnicy ??? Czy może odpowietrzy się to samo, a może ma ktoś jakiś patent ? |
|
|
|
 |
cuuube [Usunięty]
|
Wysłany: 13-02-2010, 07:21
|
|
|
jekil napisał/a: | może ma ktoś jakiś patent ? | wjezdzasz na jakas gorke przednimi kolami tak zeby zbiorniczek wyrownawczy byl wyzej niz nagrzewnica dajesz nawiew i moc ogrzewania na maksa i po kilku minutach powinno byc po krzyku (mozesz go pogazowac troche silnik zeby pompa wody obracala sie szybciej ) |
|
|
|
 |
HouseM
Mitsumaniak Noob stalker :-X

Auto: DSM 1G GS + MSS 1.3
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 15 razy Dołączył: 25 Cze 2007 Posty: 884 Skąd: Kraktown
|
Wysłany: 28-10-2010, 14:32
|
|
|
A masz jedną czy dwie nagrzewnice? U mnie z tego co pamiętam to po wymianie pompy wody na jakiś nonejmowy zamiennik nie miałem ogrzewania w kabinie. Całe ciepło szło na pakę. Pomogło włożenie do węża od tylnej nagrzewnicy zwężki zrobionej ze stalowej rurki 3/8"
Każdym razie odpowietrzanie nic nie pomagało. Możesz jeszcze spróbować nagrzać silnik i na kilka minut całkowicie zacisnąć węża od tylnej tak żeby przepływ płynu był tylko przez kabinową. (Oczywiście ogrzewanie na full) Jak jest zapowietrzona to po takim zabiegu powinna się odpowietrzyć. |
_________________ http://www.youtube.com/watch?v=8mqb-atsy_w
^ mój kliperek ^ Historia: L300 1G - L300 2G - Lancer - Eclipse - MSS
 |
|
|
|
 |
mirek001
Nowy Forumowicz
Auto: Delica 2.8 automat 2006r.
Kraj/Country: UK
|
Wysłany: 18-08-2011, 23:06 Ogrzewanie.
|
|
|
Witam wszystkich. Mam Mitsubishi Delica Space Gear rocznik 1995 2,8 TD autko super ale niewiem jak działa ogrzewanie w tylnej części przód grzeje super a tył nic. Klima działa ok.
Poproszę o jakieś podpowiedzi. |
|
|
|
 |
|