|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Mitsu Space wagon & Galant V |
Autor |
Wiadomość |
FIBO
Nowy Forumowicz
Auto: Space wagon
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 17-11-2011, 13:02 Mitsu Space wagon & Galant V
|
|
|
Witam!
Jestem posiadaczem 2 samochodów marki Mitsubishi jest to Space wagon 2.0TD 94r. oraz Galant 2.0TDI 94r.
Space Wagon super autko szczególnie zaraz po zakupie, spalanie oscylowało w granicach 6,5L, zawieszenie nie wybite. Niestety później zaczęły się problemy a mianowicie silnik się przegrzał i zaczął wariować. Oddaliśmy autko do mechanika zrobiona została głowica, pompa wtryskowa, wtryski, nowe turbo, rozrząd, oczywiście komplet uszczelek, sprzęgło Exedy. Już nie piszę ile skasował za to Po powrocie od mechanika było jakiś czas dobrze. A później się zaczęło nierówne obroty po rozgrzaniu silnika i wkręcanie się na prawie 2500 obrotów na ssaniu. Tak więc postanowiłem sprawdzić sprężenie na 3 cylindrach po około 30 na 4 ostatnim 19 szybka myśl kupno silnika. Oczywiście patrze allegro a tam ceny oscylują w przedziale od 1200 do 2500 za sam silnik PO pewnym czasie trafiłem na galanta ten sam rocznik silnik ten sam i cena 1200zł jedyne co znim było nie tak to zarwany McPerson. I tak stałem się właścicielem Galanta. Przekładka silnika odbędzie się w następnym tygodniu, będę przeprowadzać ją sam, jakoś już nie ufam mechanikom.
Edit: Nie ten dział!
Zdjęcia teraz trochę nie aktualne z przodu jest rura ;d Aktualne postaram się wstawić jak najszybciej . |
Ostatnio zmieniony przez mkm 17-11-2011, 20:23, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
|
|