Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Mitsu Space wagon & Galant V
Autor Wiadomość
FIBO 
Nowy Forumowicz

Auto: Space wagon
Kraj/Country: Polska
  Wysłany: 17-11-2011, 13:02   Mitsu Space wagon & Galant V

Witam!
Jestem posiadaczem 2 samochodów marki Mitsubishi jest to Space wagon 2.0TD 94r. oraz Galant 2.0TDI 94r.

Space Wagon super autko szczególnie zaraz po zakupie, spalanie oscylowało w granicach 6,5L, zawieszenie nie wybite. Niestety później zaczęły się problemy a mianowicie silnik się przegrzał i zaczął wariować. Oddaliśmy autko do mechanika zrobiona została głowica, pompa wtryskowa, wtryski, nowe turbo, rozrząd, oczywiście komplet uszczelek, sprzęgło Exedy. Już nie piszę ile skasował za to :doubt: Po powrocie od mechanika było jakiś czas dobrze. A później się zaczęło nierówne obroty po rozgrzaniu silnika i wkręcanie się na prawie 2500 obrotów na ssaniu. Tak więc postanowiłem sprawdzić sprężenie na 3 cylindrach po około 30 na 4 ostatnim 19 :? szybka myśl kupno silnika. Oczywiście patrze allegro a tam ceny oscylują w przedziale od 1200 do 2500 za sam silnik :doubt: PO pewnym czasie trafiłem na galanta ten sam rocznik silnik ten sam i cena 1200zł jedyne co znim było nie tak to zarwany McPerson. I tak stałem się właścicielem Galanta. Przekładka silnika odbędzie się w następnym tygodniu, będę przeprowadzać ją sam, jakoś już nie ufam mechanikom.

Edit: Nie ten dział!

Zdjęcia teraz trochę nie aktualne z przodu jest rura ;d Aktualne postaram się wstawić jak najszybciej .
Ostatnio zmieniony przez mkm 17-11-2011, 20:23, w całości zmieniany 1 raz  

Odpowiedz do tematu