|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Rozrusznik 2.8td |
Autor |
Wiadomość |
grzechut
Nowy Forumowicz
Auto: PAjero II 2800
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 16-08-2011, 20:34 Rozrusznik 2.8td
|
|
|
a wiec tak..pada mi chyba rozrusznik.na zimnym niby kręci ale po zapaleniu słychać świst od rozrusznika. Jak się nagrzeje troche silnik to juz kaplica i trzeba kręcić ze 3-4 sekundy dopiero zapali..
Co robić ? Wyjąć i regenerować u Pana Henia ? Czy zainwestować w nowy zamiennik- 500-600 pln. A może troche zaryzyokować i kupić na aledrogo za 200 zeta ?? Co radzicie ? |
|
|
|
 |
bromba111
Forumowicz
Auto: Pajero II 2,8
|
Wysłany: 17-08-2011, 14:35
|
|
|
wyjąć i regenerować. Po regeneracji masz nowy rozrusznik w starej obudowie max 250zł. Wyjmuje się ciężko ale da się. dobrze jest mieć oczkową tyrkotkę 14. |
|
|
|
 |
GIO4x4RUS
Forumowicz
Auto: MMC DELICA(Space Gear4x4)2.8td
Pomógł: 3 razy Dołączył: 04 Mar 2010 Posty: 62 Skąd: malbork
|
Wysłany: 17-08-2011, 17:06
|
|
|
Regenerowac chinskimi czesciami?.........
Poszukac z anglika urzywany niedaleko z gwar.rozr!!! |
_________________ Przed wlączeniem 4x4 wląc mózg!
MMC Delica,95r,2.8td,long,manual,SS,LSD _______________________
Sorry za moja polszczyzne...
 |
|
|
|
 |
bromba111
Forumowicz
Auto: Pajero II 2,8
|
Wysłany: 18-08-2011, 22:01
|
|
|
a ten z anglika to na jakich częściach jest? Kupi używkę i za 3 miesiące będzie kupował następny. |
|
|
|
 |
GIO4x4RUS
Forumowicz
Auto: MMC DELICA(Space Gear4x4)2.8td
Pomógł: 3 razy Dołączył: 04 Mar 2010 Posty: 62 Skąd: malbork
|
Wysłany: 19-08-2011, 09:22
|
|
|
mialem na mysli nie rozkrecany orginal!!!W moim MMC(anglik) 95r orginal chodzil(u mnie)5 lat,zamienilem przed wyciecka(dla pewnosci)na sprawdzony nienaprawiany uzywany orginal z anglika 94r i przez rok czasu mnie nie zaskoczyl!
Tez czesto naprawiam w serwisie rozruszniki do inych aut i fachwce muwia,ze dostepne czesci zamienne(nowe) chodza bardzo krotko...nawet wugladaja w porownaniu do orginalalu "inaczej"))))-zamiast metalu-plastik i tp........ |
_________________ Przed wlączeniem 4x4 wląc mózg!
MMC Delica,95r,2.8td,long,manual,SS,LSD _______________________
Sorry za moja polszczyzne...
 |
|
|
|
 |
|
|