Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Czujnik położenia wału korbowego
Autor Wiadomość
emiolsztyn 
Nowy Forumowicz
emiolsztyn

Auto: Mitshubishi Galant 2.0 16V
Kraj/Country: Polska
  Wysłany: 10-08-2011, 19:34   Czujnik położenia wału korbowego

Witam, muszę wymieni czujnik wału korbowego (Galant 2.0 16V, rok produkcji 99r. 100 kw 136KM), mała rzecz ale okazuje się że nie ma zamiennika tej części a orginał cenowo mnie przerasta. Może wiecie jak znaleźc taki czujnik? Pomocy

patrycjuszek 
Forumowicz

Auto: Galant 2.0 v6 150 ps
Wysłany: 10-08-2011, 22:05   

Czasami jak jest niewielki wyciek na simeringu na wale lub wyżej przy rozrządzie to zbiera się na czujniku kurz z olejem i wtedy cewka w czujniku się przegrzewa i nie wysyła impulsów do ecu. Czasami samo wyczyszczenie pomaga.

Ale jeżeli jesteś pewien że czujnik nie działa to radze szukać u kogoś kto sprzedaje cały silnik np na alledrogo. Na pewno za 50 PLN odkręci i prześle listem poleconym za 3,5PLN.

U mnie w GALU EA2W 98' 2.0 136 ps był objaw taki że mogłem autem jeździć ale po przekroczeniu 4000 obr silnik gasł i dopiero jak wystygł odpalał. Czujnik wymieniłem i po sprawie.

emiolsztyn 
Nowy Forumowicz
emiolsztyn

Wysłany: 12-08-2011, 20:22   

Mam 25 lat i jestem kobietą, komletnie nie znam się na samochodach, kupiłam moje Mitsu bo to było moje marzenie, jednak zdąrzyłam już na tyle pozna te auto że wiem jak części do tego samochodu są bardzo poszukiwane. Oczywiście tak jak piszesz z 20 osób które sprzedawały na allegro cały silnik i do których zadzwiniłam jeden miał ochote w ogóle ze mną rozmaniac na temat czujnika i sprzedał mi go ale nie za 3,50 tylko za 350 złoty i jeszcze okazało się że to nie do takiego modelu, musiałam go odesłac. Mimo wszystko bardzo dziękuję za odpowiedź, będę szukac dalej. Pozdarawiam

patrycjuszek 
Forumowicz

Auto: Galant 2.0 v6 150 ps
Wysłany: 15-08-2011, 10:53   

Mam chyba gdzieś ten mój stary czujnik. Tak jak pisałem wcześniej jego awaria mogła wynikać z tego że był zalepiony kurzem i olejem. Nie zakładałem go do samochodu po wyczyszczeniu bo miałem drugi z drugiego silnika, więc może działać poprawnie. Mogę ci go wysłać to przetestujesz. Podaj adres na maila draganhandel@o2.pl

Pozdrawiam

emiolsztyn 
Nowy Forumowicz
emiolsztyn

Wysłany: 19-08-2011, 20:20   

Nawet nie wiesz jak by było super! A on będzie dobry do mojego? Nie żartujesz sobie ze mnie? Naprawde?

Odpowiedz do tematu