Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Co to jest?
Autor Wiadomość
prezes.
[Usunięty]

Wysłany: 13-11-2006, 14:45   Co to jest?

Witam wszystkich diamentomaniaków.

Od niedawna jestem szczęśliwym właścicielem Galanta EA w wersji Diamante (to chyba jakiś Belgijski odpowiednik Avance) i mam w sumie troche głupie pytanie. W panelu obok sterowania wysokości świateł są dwie zaślepki. Mocno się zdziwiłem kiedy po wyjęciu panelu pod zaślepkami zobaczyłem dwa złącza z pełnym okablowaniem, które jednak do niczego nie są podłączone. W związku z tym pytanie: do czego to może służyć i co znajduje się w miejscu tych zaślepek w innych wersjach wyposażeniowych?
Na pewno nie są to światła przeciwmgielne bo wyłączniki do nich znajdują sie gdzie indziej.

Krzyzak 
moderator mitsumaniak
uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 13-11-2006, 17:10   

Daj fotę o które chodzi - tam były różne rzeczy. O ile pamiętam, to jedna z zaślepek potem została wykorzystana (w 2002 r.) do el. składania lusterek.

xcracing 
Mitsumaniak
Fan starszych Mitsu

Auto: Mazda 6
Wysłany: 13-11-2006, 17:25   

Ja tez mam tam jakąś okablowaną złączkę.
Niektóre AVANCE'y miały podwójne halogeny, tzn. każdy halogen miał po dwa światła, jedną soczewkę i jedno zwykłe światło. Tak sobie myślę, że mógł się tam właśnie znajdować włącznik od drugiej pary świateł halogenowych/dziennych/dalekosiężnych czy jakie one tam były. Musiałby się ktoś wypowiedzieć kto ma szczęście posiadać takiego Galancika.
Mazda 6 - jest
==HISTORIA MOJEGO BIAŁEGO E39A==

==FOTKI MOICH BYŁYCH GALANTÓW==

prezes.
[Usunięty]

Wysłany: 13-11-2006, 20:17   

Krzyzak napisał/a:
Daj fotę o które chodzi - tam były różne rzeczy. O ile pamiętam, to jedna z zaślepek potem została wykorzystana (w 2002 r.) do el. składania lusterek.

Sterowanie lusterek jest w innym miejscu, chyba ze podgrzewanie.

macia 
Mitsumaniak

Auto: Outlander 2.4 cvt 2010
Wysłany: 13-11-2006, 20:37   

Cytat:
Sterowanie lusterek jest w innym miejscu, chyba ze podgrzewanie

Zdaje się, że podgrzewanie włączasz razem z ogrzewaniem tylnej szyby, więc to nie to :wink: Powiem tylko, że we wszystkich rekinach z tych roczników widziałem tylko zaślepki.
ex outlander 2.0 Turbo '06
ex gti colt CA5A '94
ex gti galant E33A DOHC '91
ex galant EA2A '01
ex galant E55A '95
Dlaczego kobiety żyją dłużej? Bo nie mają żon.
Jeśli pożyczyłeś komuś 20zł i ten ktoś się więcej nie pokazał, to prawdopodobnie warto było.

Python
[Usunięty]

Wysłany: 13-11-2006, 20:40   

Sterowanie lusterek jest w innym miejscu, chyba ze podgrzewanie.

Podgrzewanie lusterek jest podpięte pod tą samą wtyczke co podgrzewanie tylnej szyby na konsoli srodkowej(climatronic). Nie wiem co tam jest ale ja w tych wtyczkach umiesciłem sterownik gazu ,a te kabelki które tam były zaizolowałem i schowałem w środku

maniakowy
[Usunięty]

Wysłany: 13-11-2006, 22:51   

mowicie o tym podgrzewaniu.. w jakich wersjach miska byly podgrzewane?

Simones
[Usunięty]

Wysłany: 13-11-2006, 23:32   

Zamiast jednej z tych zaslepek bylo TCL - kontrola trakcji, drugiej nie pamietam, ale sporo ludzi ma tam wstawiona diode od alarmu, albo wlasnie przelacznik LPG. Moze w drugiej byly spryskiwacze reflektorow :?: :P

Python
[Usunięty]

Wysłany: 14-11-2006, 01:59   

maniakowy napisał/a:
mowicie o tym podgrzewaniu.. w jakich wersjach miska byly podgrzewane?

Ja mam wersje GLS i mam podgrzewane a biorąc pod uwge ze nie jest to najbogatsza wersja a raczej wersja beta dla ubogich :D to podejżewam ze wszystkie EA maja podgrzewane , ale oczywiscie moge sie mylic tak jak Kononowicz sie pomylił ze zdobędzie 300% głosów :lol:

drout
[Usunięty]

Wysłany: 14-11-2006, 08:57   

Dokładnie w jednej zaślepce montowana była kontrola trakcji, a wdrugiej niestety nie wiem. U mnie jest zamontowany jakiś włacznik(wygląda na samoróbkę nie fabryka) ale niestety nic nie działa jak go wciskam. I jak zaglądałem pod spód to też nie wiem gdzie on biegnie.

prezes.
[Usunięty]

Wysłany: 19-11-2006, 13:04   

w manualu serwisowym, od lewej:

1. TCL switch or auto-cruise control main switch
2. TCL switch or plug
3. Headlamp leveling switch

czyli TCL.

Simones
[Usunięty]

Wysłany: 19-11-2006, 14:39   

a w drugiej tempomat i wszystko jasne :D

Marcino 
Mitsumaniak
Góral niskopienny

Auto: Galant 2.5 V6 97r
Wysłany: 19-11-2006, 22:10   

Tempomat to nie jest napewno bo jest przy kierwonicy sterowanie a jego włącznik po drugiej stronie kierownicy.
Ja mam w tym mijscu dodatkowy włacznik do świecacych przednich spryskiwaczy. No ale nie działaja, moze i na szczescie bo moża za to mandat dostać podobno,. A swoja droga scierając ngłę z szyby rano dostrzegłem ze na ptrzedniej szybie byłą naklejka i moj galancik w jakimś klubuie w niemczech smigał. Macie jakieś adresy do Mitsumaniaków na niemieckich stronach www.. moze znajde co nieco o mim miśku?
Pozdrawiam
była -2004-2006 - Carisma 1.8 GDI 98r
był -1997-2005 - Fiat 126p 1978r :)

"A omijając to całe rozmyślanie, to prawda jest taka że do codziennego auta najlepszy jest silnik z jak największym momentem dostępnym z niskich obrotów :)
Czyli w tym przypadku 6a13 8) " by tomchuck

maniakowy
[Usunięty]

Wysłany: 19-11-2006, 23:30   

Marcino: za takie lampki to dowod do zabrania od razu :) ale cale szczescie ze Ci nie dzialaja.. toc to wiocha straszna:)

Hubeeert 
Mitsumaniak
na urlopie

Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
Wysłany: 19-11-2006, 23:33   

Marcino, www.mitsu-rulz.de

Thomas Jefferson said:
1. A government big enough to give you everything you want, is strong enough to take everything you have...
2. The democracy will cease to exist when you take away from those who are willing to work and give to those who would not...
Just think...

.

Odpowiedz do tematu