|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[MSS 1.3] Rozrusznik nie kręci, problem przy odpalaniu. |
Autor |
Wiadomość |
brahin
Nowy Forumowicz
Auto: Space star
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 20-08-2011, 14:48 [MSS 1.3] Rozrusznik nie kręci, problem przy odpalaniu.
|
|
|
Cześć. Od razu mówie że pożyczyłem space stara 1.3KAT na czas wyjazdu brata ciotecznego za granicę. Sam jeżdzę matizem więc nie wiem nic na temat mitsubishi.
Do rzeczy.. Wracałem do wawy (około 40km drogi) Ze 2 km od domu ruszałem na światłach i zgasł. (Zdarzało mi się to juz ale dlatego że wchodziła trójka zamiast jedynki)
W każdym razie próbuje zapalić i nic, rozrusznik nie kręcił. Zepchnąłem go na pobocze i zostawiłem gdyż to była juz godzina koło 1 w nocy więc się nie bawiłem zbytnio z nim. Ściągnąłem tylko klemy, zalozylem i probowalem odpalic ale nic...
Znajomy powiedział mi że to moze przez zaśniedziałe klemy na aku (+ był cały biały)
Na drugi dzień z samego rana poszedłem, obstukałem klemę zeby trochę białego osadu usunąc i odpalił. Wróciłem do domu, klemy oczyściłem papierem ściernym.
Pare godzin później znowu wyjazd z Warszawy. Wszystko cacy puki nie zgasiłem silnika pod sklepem, bo znowu nie odpala...
W skrócie.. Zapalają się wszystkie kontrolki, nie gaśnie od oleju i akumulatora.
Po przekręceniu kluczyka dalej nic się nie dzieje, cisza... Odpala z popychu, wczoraj wieczorem odziwo rozrusznik zakręcił i odpalił normalnie. Silnik zgasiłem, próbuje jeszcze raz odpalić i nic..
Czy to jest wina jedynie rozrusznika czy coś innego mogło się stać?
Proszę o odpowiedz. |
|
|
|
 |
robertdg
Mitsumaniak SnowWhite

Auto: Galant Sport 98' EAO 2.0 16V
Zaproszone osoby: 1
Pomógł: 1300 razy Dołączył: 21 Cze 2009 Posty: 23637 Skąd: KSSE
|
Wysłany: 20-08-2011, 16:20
|
|
|
Jeżeli nie jest tpo wina pozostałych połaczeń elektrycznych ani jakiegoś dodatkowego modu blokującego zapłon to najzwyczajniej w świecie blokuje się rozrusznik |
_________________ Gość zobacz mojego Galanta
Jeżeli nie żyjesz na krawędzi, to znaczy, że zajmujesz za dużo miejsca
"Jesteś jedyną osobą na świecie, która może wykorzystać Twój potencjał" - Zig Ziglar
W naturze człowieka leży rozsądne myślenie ale nielogiczne działanie
 |
|
|
|
 |
brahin
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 20-08-2011, 17:22
|
|
|
robertdg napisał/a: | Jeżeli nie jest tpo wina pozostałych połaczeń elektrycznych ani jakiegoś dodatkowego modu blokującego zapłon to najzwyczajniej w świecie blokuje się rozrusznik |
Myślisz że podłączenie pod komputer wyjaśniło by sprawę czy to wina właśnie "pozostałych połaczeń elektrycznych" ?
Chciałem w rozrusznik popukać żeby go odblokować (jeżeli się zablokował) ale nie wiem gdzie on jest xD |
|
|
|
 |
robertdg
Mitsumaniak SnowWhite

Auto: Galant Sport 98' EAO 2.0 16V
Zaproszone osoby: 1
Pomógł: 1300 razy Dołączył: 21 Cze 2009 Posty: 23637 Skąd: KSSE
|
Wysłany: 20-08-2011, 18:20
|
|
|
Komputer nic nie pomoże, tylko organoleptyczne macanko |
_________________ Gość zobacz mojego Galanta
Jeżeli nie żyjesz na krawędzi, to znaczy, że zajmujesz za dużo miejsca
"Jesteś jedyną osobą na świecie, która może wykorzystać Twój potencjał" - Zig Ziglar
W naturze człowieka leży rozsądne myślenie ale nielogiczne działanie
 |
|
|
|
 |
brahin
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 20-08-2011, 18:34
|
|
|
Tak więc... 20min szukania rozrusznika, włażenie pod samochód itd.. xD
W końcu znalazłem od góry pod machą.
Klucz do świec z mojego matiza + młotek + parę uderzeń, rozrusznik kręci i SS odpala z dotyku.
Pozdrówka i dzieki za pomoc mimo wszystko. |
|
|
|
 |
|
|