|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Sterowanie centralnym z pilota |
Autor |
Wiadomość |
Gruby23
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi Space Star
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 25-08-2011, 00:39 Sterowanie centralnym z pilota
|
|
|
Witam wszystkich jestem tu nowy i nie wiem czy pisze w dobrym miejscu. Posiadam MSS z centralnym zamkiem dzialajacym z kluczyka chcialbym podlaczyc sterowanie z pilota ale jestem totalny Laik i nie wiem jak sie do tego zabrac wiec mam pytanie czy ktos wie jak to zorbic i jaki najlepiej centralny kupic? Auto to MSS 1.8 GDI 2000 rok nie wiem czy jest to duza roznica ale jest to wersja z kierownica po prawej stronie. Z Gory Dziekuje Pozdrawiam |
|
|
|
 |
plecho1
Mitsumaniak
Auto: Laguna 3
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 583 razy Dołączył: 02 Sty 2010 Posty: 10313 Skąd: Świdnik
|
Wysłany: 25-08-2011, 07:18
|
|
|
Wystarczy kupić jakiś uniwersalny sterownik z pilotami albo w sklepie elektronicznym albo na znanym serwisie aukcyjnym w przedziale cenowym od 50-100 zł i podpiąć się maksymalnie do 6 przewodów w instalacji auta (plus, minus, sterowanie zamykaniem, sterowanie otwieraniem, oraz do dwóch przewodów plusowych idących na obie strony do lamp kierunkowskazów do sygnalizacji podczas zamykania lub otwierania).
Nie wiem jak w twoim autku ale we wszystkich Mitsubishi z jakimi się spotkałem sterowanie centralką odbywa się za pośrednictwem masy więc u ciebie myślę że jest podobnie.
Wszystkie uniwersalne sterowniki w tym przedziale cenowym są bardzo podobne więc przy wyborze najlepiej kieruj się wyglądem i solidnością pilota.
Do odnajdowania właściwych przewodów najlepiej użyć miernika uniwersalnego chociaż probówka samochodowa lub nawet zwykła samochodowa żarówka z dwoma przewodami i jakiś bezpiecznik 5A wystarczy. |
|
|
|
 |
|
|