Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Hubeeert
30-12-2006, 01:45
Galant 90r. 2.0 glsi ma czy nie sonde lambda???
Autor Wiadomość
dimen
[Usunięty]

Wysłany: 13-10-2006, 15:36   Galant 90r. 2.0 glsi ma czy nie sonde lambda???

Witam. Mam malutki problem, mianowicie ja jestem zdania ze galancik z 90 roku dwu litrowy glsi powinien miec sonde lambda zalozona. Kolega moj kupil jakis czas temu tego galancika juz bez sondy, twierdzi uparcie, ze jej nie powinno byc. Teraz ma problemy z ssaniem, ktore sie nie wlacza juz od dawna. Moim zdaniem przyczyna jest brak sondy. Prosze o fachowa odpowiedz kogokolwiek...pozdrawiam.

Meteo
[Usunięty]

Wysłany: 14-10-2006, 22:37   

oj zdecydowanie powinien miec sonde lambde - nie wiem jak Ci sie to auto sprawuje bez sondy :/

dimen
[Usunięty]

Wysłany: 14-10-2006, 22:42   

No wlasnie, jestem tego samego zdania. Problem polega na tym, ze nie widac nigdzie na wydechu miejsca, czy tez jakiejs dziury na sonde (istnieje mozliwosc, ze wydech zostal wymieniony) W ktorym miejscu w tym silniku powinna byc ta sonda?? Gdzie powinien prowadzic przewod??

adams12
[Usunięty]

Wysłany: 15-10-2006, 00:40   

sonda wkrecona jest w kolektor wydechowy tak mniej wiecej 30cm w dol - i blizej wentylatora niz alternatora ;)

dimen
[Usunięty]

Wysłany: 15-10-2006, 12:32   

Dziwna sprawa. Kolektor oryginalny, bez miejsca na sonde :/ Moim zdaniem powinna byc sonda w kazdym samochodzie z bezposrednim wtryskiem paliwa. Mozliwe, ze przez brak sondy zaniklo ssanie ??

adams12
[Usunięty]

Wysłany: 15-10-2006, 12:41   

dimen napisał/a:
Kolektor oryginalny, bez miejsca na sonde :/

czyli nieorginalny :)

ssanie raczej niet - sprawdzilbym podlaczenie silniczka krokowego i to czy nie zaliczyl padaki

kochajj 
Mitsumaniak

Auto: NISSAN
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 15-10-2006, 15:45   

widziałem oryginalnego galant bez sondy!!! równiez takiego colta widziałem ( GTI Romla)... galant równiez GTI w wersji monte carlo...

TommiCrazy 
Forumowicz
VR-4 LIFE

Auto: UKOCHANE
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 21-11-2006, 09:09   

tomku...gdzie ty na żywo widziales galanta monte carlo?? :O bo to dla mnie bardziej szokujace niz galant bez sondy :> monte carlo to chyba nie gti a jedynie limitowana seria limitowanej vr4
Outlander 2.0 PHEV 5HS

Odpowiedz do tematu