|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[E57A 2.0D] 2.0 td wymiana płynu chłodniczego |
Autor |
Wiadomość |
slm8
Nowy Forumowicz
Auto: galant 2.0 GLS TD e57a
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 30-08-2011, 13:38 [E57A 2.0D] 2.0 td wymiana płynu chłodniczego
|
|
|
Jak wymienić płyn chłodniczy? w którym miejscu można spuścić cały płyn i jak odpowietrzyć układ? Wiem że przez kranik w dolnym prawym rogu chłodnicy nie spuści się całego płynu jak i też przez przewód najniżej położony, wiem to bo spuszczałem ostatnio płyn przez kranik na samym dole chłodnicy, a następnie po odkręceniu pompy wodnej wylało się go sporo z bloku. W układzie chłodniczym ma teraz wodę więc muszę ją dobrze spuścić. |
|
|
|
 |
robertdg
Mitsumaniak SnowWhite

Auto: Galant Sport 98' EAO 2.0 16V
Zaproszone osoby: 1
Pomógł: 1300 razy Dołączył: 21 Cze 2009 Posty: 23642 Skąd: KSSE
|
Wysłany: 30-08-2011, 17:34
|
|
|
Cylinder block drain plug znajduje się od czoła silnika, koło skrzyni biegów, mniej więcej na wysokości górnej śruby mocowania skrzyni do silnika, jest to śruba na klucz impusowy sześciokątny, jak się nie myle, to układ jest samoodpowietrzalny |
_________________ Gość zobacz mojego Galanta
Jeżeli nie żyjesz na krawędzi, to znaczy, że zajmujesz za dużo miejsca
"Jesteś jedyną osobą na świecie, która może wykorzystać Twój potencjał" - Zig Ziglar
W naturze człowieka leży rozsądne myślenie ale nielogiczne działanie
 |
|
|
|
 |
slm8
Nowy Forumowicz
Auto: galant 2.0 GLS TD e57a
|
Wysłany: 22-09-2011, 18:33
|
|
|
Jedyną śrubę jaką zauważyłem w tamtym miejscu to ta w termostacie. To nią można spuścić cały płyn? |
|
|
|
 |
jacek11
Mitsumaniak Yatsu~eku
Auto: EA2W Żółwik, Outlander CW8W
Pomógł: 122 razy Dołączył: 07 Lis 2007 Posty: 11178 Skąd: Radomsko
|
Wysłany: 23-09-2011, 16:23
|
|
|
slm8, śruba do spuszczania płynu jest w bloku silnika.tą w termostacie możesz odpowietrzyć,jeśli zaistnieje taka potrzeba |
|
 |
|
|