|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[E54A 2.0 V6] wyświetlacz klimatronika |
Autor |
Wiadomość |
Pawcio21
Mitsumaniak

Auto: Mitsibishi Galant 2.0 V6 24v
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 16-11-2013, 15:01 [E54A 2.0 V6] wyświetlacz klimatronika
|
|
|
Witam wszystkich. Ze względu iż nie znalazłem na forum podobnego tematu pozwolę sobie o założenie go samemu O tuż mam taki problem z wyświetlaczem klimatronika. Chodzi mi o te (pomarańczowo-czerwone poziome paski w wyświetlaczu klimatronika) od pewnego czasu prawie za kazdym rozruchem te (paski) BARDZO MOCNO ŚWIECĄ nigdy wczesniej nie były u mnie tak widoczne jak teraz i po jakiś 5 do 10 minut znikają i znów jest wszystko ok czasem jeszcze raz sie włączą by po chwili zniknąć to dosyc irytujące zjawisko i mysle ze cos z tym wyswietlaczem jest nie tak i dodam jeszcze że jak juz zanikają te paski to jak dotykam palcem tego wyświetlacza jest wyraznie ciepły. Pozdrawiam i czekam na jakąś odpowiedz mam nadzieje ze ktos cos bedzie wiedział w tym temacie. |
|
 |
tpodsiadlo
Forumowicz

Auto: Galant V 2.0 V6-24 a/t
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 2 razy Dołączył: 05 Mar 2010 Posty: 430 Skąd: sokolow mlp
|
Wysłany: 22-12-2013, 15:13
|
|
|
wyswietlacz od klimy to wyswietlacz vfd - te paski to zarniki, sa zasilane wysokim napieciem (kilkadziesiat volt) i prawdopodobnie dostaja zbyt wysokie napiecie. powinienes oddac wyswietlacz do jakiegos elektronika niech sprawdzi, bo jak sie przepala to wyswietlacz przestanie dzialac, a to jest nienaprawialne (wewnatrz jest proznia) |
_________________ To nic ze mam stare auto. czesci do niego sa tak drogie jak do nowych
========================= |
|
|
|
 |
|
|