|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[Cari 1.8 GDI] Kilka pytań po zakupie Carismy II GDI :) |
Autor |
Wiadomość |
thefirm
Forumowicz
Auto: Cari 1,8 GDI '00
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 12-11-2011, 17:57 [Cari 1.8 GDI] Kilka pytań po zakupie Carismy II GDI :)
|
|
|
Witam
Przymierzałem się do zakupu Hondy Accord, jednak zmieniłem zdanie i stałem się szczęśliwym posiadaczem Mitsu Carismy II 1.8 GDI z 2000r Jest to moje pierwsze auto.
Nie znałem i nie miałem styczności z tym autem przed zakupem, jednak na całe szczęście po przejechanych w kilkanaście dni ponad 2000 km - wiem, że pojeżdzę tym autem dłuzej
Auto kupiłem w autokomisie zagranicą od pierwszego właściciela, samochód bardzo zadbany.
Książka serwisowa, nie palone, wszystko sprawne (poza tylnymi drzwiami od kierowcy, coś blokuje i centralny sobie z nimi nie radzi, trzeba ręcznie domykać/od środka otwierać oraz przyciskiem od sterowania szyby kierowcy - spadł mi i leży, szyba działa. nie miałem czasu jeszcze się tym zająć).
Auto ma przebiegu 180 000km - pewniak.
Chciałbym zadać kilka pytań.
1. Wg książeczki serwisowej właśnie wypadłą mi wymiana oleju. Jaki olej polecacie? Jakie filtry musze wymienić?
2. Kolejna sprawa średnio przyjemna - rozrząd...Nie wiem kiedy był wymieniany, silniczek pracuje super, czy przy moim przebiegu powinenem go wymienić? Czy istnieje możliwosć sprawdzenia stanu paska? Wiem że koszt rozrządu jest sporyy... jakich kwot się spodziewać?
3. Wiem że silnik GDI jest wrażliwy na paliwo - czym zalewacie swoje Mitsu? Kilka tankowań za mną, aktualnie jeździ na Vervie 98. Czy paliwo 95 z Shella/Lotosa/Orlenu nadaj się do tego auta czy lepiej 98?
Aktualnie jestem w Krakowie, gdyby się znalazł jakiś forumowicz chętnie podjechałbym aby ktoś luknął mi okiem na autko
Pozdrawiam i dzięki za odpis |
|
|
|
 |
Maretzky85
Mitsumaniak Mod Galant E3x

Auto: Galant`88; [4G63T][E39A] VR4
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 67 razy Dołączył: 26 Gru 2006 Posty: 2937 Skąd: warszawa
|
Wysłany: 13-11-2011, 09:52
|
|
|
Tylko 98.
180 tys - druga wymiana rozrządu. Bez patrzenia mogę powiedzieć, że trzeba wymienić :]
Chyba, że w książce jest wpisane że wymieniono przy 180 tys. |
_________________ Zawsze mogę się mylić
"Ż(ona): a co zrobisz ze starym Galantem? (domyślnie - po kupnie rekina)
J(a): będę nim jeździł, gdy rekin pójdzie na złom"
by Krzyżak
-Galant 1.8 Gaźnik 4G37 1988r (złom)
-Galant 2.0 SOHC GLSi, później DOHC GTi 1989r (sprzedany)
-Galant 2.0 16V DOHC GTi, potem GTi T 1991r (Sprzedany)
-Galant 2.0 16V DOHC Dynamic Turbo 1989r (sprzedany)
-Galant 2.0 16V DOHC Turbo VR4 1988r
(Obecny)
-Toyota Corolla 1.3 (Wyjechała do afryki )
- Colt C52A na gaźniku z gazolotem
 |
|
|
|
 |
|
|