|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[Cari 1.6] Check Engine po raz n-ty |
Autor |
Wiadomość |
renka
Nowy Forumowicz REGI
Auto: carisma'96 ,90KM
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 04-09-2011, 16:54 [Cari 1.6] Check Engine po raz n-ty
|
|
|
Witam. To mój pierwszy post, więc pozdrawiam całe forum.
Mam niemały problem z samochodem. Po przeczytaniu połowy forum, nadal brakuje mi pomysłów.
Samochód chodzi stabilnie, nie przygasa, nie szarpie i nie ma z nim większych problemów. Jednak w momencie dojeżdżania do skrzyżowania, świateł lub czegokolwiek, naciskając sprzęgło, czasami zapala się lampka CE. Pali się chwilę, po czym gaśnie i można jechać dalej.
Komputer nie wykazuje żadnych błędów (migające lampki ABS i CE) po resecie komputera (klema na 10 min.) również żadnych błędów.
TPS wymieniony, przepustnica wyczyszczona, filtr paliwa wymieniony. Rozrząd wymieniany w tym roku.
Dodam, że przy zapalaniu się lampki słychać gdzieś z przodu odgłos przekaźnika. W taki sposób wiem, że zapaliła się lampka.
Przed wymianą filtra paliwa, problem był trochę bardziej nasilony. Mianowicie lampka zapalała się bardzo często, a niekiedy samochód gasł całkowicie.
Proszę o jakiekolwiek pomysły, pozdrawiam. Karol. |
|
|
|
 |
pawelsonx
Forumowicz
Auto: 1.9dci
Zaproszone osoby: 103
Kraj/Country: Ireland
Pomógł: 77 razy Dołączył: 11 Gru 2008 Posty: 1606 Skąd: Piotrków Tryb.
|
Wysłany: 04-09-2011, 18:05
|
|
|
spinacz biurowy w rękę i do dzieła jak nie wymruga to spięcie w instalacji lub w liczniku. |
|
|
|
 |
|
|