|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Przesunięty przez: Bzyk_R1 01-12-2017, 20:02 |
Rozrząd 2.0 (136 KM) |
Autor |
Wiadomość |
Daniel_Sz
Forumowicz
Auto: Mitsubishi Outlander I
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 02-10-2011, 16:24 Rozrząd 2.0 (136 KM)
|
|
|
Czeka mnie zaraz wymiana paska rozrządu. Chciałbym prosić o radę, czy wszystkie poniżej podane ogłoszenia podają całość rozrządu, która musi być wymieniona, czy trzena jeszcze coś dokupić. W każdej ofercie inaczej są nazywane poszczególne części, więc nie wiem też czy są to te same części, czy też różne, które ewentualnie trzeba dokupić.
http://moto.allegro.pl/ro...1840709761.html
http://moto.allegro.pl/ro...1820024993.html
http://moto.allegro.pl/ja...1814403806.html
Mama prośbę ewentualnie aby ktoś napisał co wchodzi w skład kompletnego rozrządu.
Chciałby od razu też wymienić pompę wody.
Mam w związku z tym pytanie: czy taka pompa wody jak poniżej jest od, ponieważ czytałem gdzieś na forum, że w serwisie pompa wody kosztuje 1000 zł - dziwne więc, że na allegro ceny kształtują się od 90 do 190 zł za pompę.
http://moto.allegro.pl/po...1816026135.html
Dziękuję za każdą podpowiedź. |
|
|
|
 |
elektryk
Forumowicz
Auto: auto
Pomógł: 33 razy Dołączył: 10 Sie 2008 Posty: 2082 Skąd: z ...
|
Wysłany: 02-10-2011, 20:45
|
|
|
Ja u siebie wymieniałem 2 paski i 3 rolki. Różni ludzie różnie je nazywają, jedni rolkami prowadzącymi inny napinaczami, ja sobie zapisałem tylko dla potomności że wymienili u mnie 3 sztuki. Z tego co mi wiadomo czasem wymieniają też napinacz hydrauliczny paska rozrządu. Co do pompy to ja u siebie nie wymieniałem, ale to była pierwsza wymiana rozrządu więc szkoda mi było, stara nadal działa bez problemu. Ja u siebie wymieniłem też pasek alternatora, stary był spękany. Co do ceny za pompę ok 1000zł w ASO to wcale nie jest to jakaś zaskakująca cena, w ASO tak mają. Jak ja wymieniałem rozrząd rok temu to za zamiennik pompy wołali jakieś 200zł, tyle że to tylko zamiennik. Ja osobiście bym wolał używkę z pewnego źródła. |
|
|
|
 |
dinero47
Mitsumaniak
Auto: Outlander 2.0 2004 + LR
Pomógł: 2 razy Dołączył: 26 Maj 2010 Posty: 35 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 05-10-2011, 21:17
|
|
|
Witam
Ja tak samo rok temu wymienilem rozrzad, 3x rolka, 2xpasek, napinacza hydraulicznego nie wymienilem bo byl sprawny i w dodatku nie mieli wtedy w zamienniku i sam napinacz orginalny kosztowal 400pln najtaniej.
Pompe wody wymienilem, bo jak sie okazalo po zdjeciu oslon ze jest wyciek. Za swoja GMB dalem z tego co pamietam 160pln. Jak nie cieknie za pierwszym razem przy rozrzadzie mozna nie wymieniac , ale lepiej teraz bo koszt niewielki, a potem znowu caly rozrzad wybebeszac bez sensu trzeba. |
|
|
|
 |
MAGANDIG
Nowy Forumowicz
Auto: OUTLANDER 2,0 4WD
|
Wysłany: 06-10-2011, 20:35
|
|
|
Jeśli chodzi o napinacz hydrauliczny to szczerze radze wymieniać i nie żałować pieniążków właśnie ten napinacz był sprawny kiedyś u mnie i go nie wymieniłem. Zrobiłem 20tys km i poszedł rozrząd... |
|
|
|
 |
Daniel_Sz
Forumowicz
Auto: Mitsubishi Outlander I
|
Wysłany: 06-10-2011, 23:41
|
|
|
Dzięki za wszystkie wypowiedzi. Wymienię całość z napinaczem hydraulicznym Najlepsze jest to, że niektórzy nie oferują napinacza hydraulicznego, ale w ofercie piszą "napinacz", nazywając napinaczem rolkę. |
|
|
|
 |
kumpo
Forumowicz
Auto: outlander 4wd 2.0 2003
|
Wysłany: 10-10-2011, 19:11
|
|
|
ja wymieniałem rozrząd w pażdzierniku 2010 roku za całość zapłaciłem 2200zł z robocizną mechanik nie chciał się podjąć pracy bez wymiany napinacza hydraulicznego a jest to najbardziej kosztowna część 900zł w ASO zamienik spotkałem za500zł ale za radą mechanika[robi tylko japońce]który powiedział żebym na tym nie oszczędzał kupiłem orginał po znajomości za700zł . pompa wody też poszła do wymiany ponieważ miała ślad przecieku mimo [w tedy] przebiegu 60000 auto 2003r pompę dał mi też orginał koszt około 400zł mimo że były dobre zamienniki za połowę ceny . lepie teraz dołożyć i mieć święty spokój a wiem co mówię bo temat przerabiałem w vectrze b [robienie rozrządu po 20000 tyś bo rolki tak szumiały że nie było innego wyjścia. |
|
|
|
 |
|
|