Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[MSS ALL] Dziwne i nagłe zachowanie (wycieraczki + tylna kla
Autor Wiadomość
Lukaso 
Mitsumaniak

Auto: był Lancer 1.8 LPG SB
Kraj/Country: Polska
  Wysłany: 25-04-2012, 09:45   [MSS ALL] Dziwne i nagłe zachowanie (wycieraczki + tylna kla

Przedwczoraj klikam z pilota zamknij a on pika 2 razy (znaczy coś niedomknięte). Obchodzę samochód wszystkie drzwi i klapa OK, ponieważ nie miałem czasu to na parkingu w pracy zamknąłem z kluczem centralny.
Po powrocie do domu oglądam te czujki pod gumową osłoną wszystkie OK [od strony kierowcy już od dawna nie działała = stale pozycja zamknięta]. No to nie wiem o co chodzi ale tknęło mnie i przestawiłem pozycję lampki wew. na środek = znaczy pal jak otwarte coś [zwykle mam off]. Wszystkie drzwi zamknięte a ta pali się otwieram tylną klapę gasi się = znaczy samochód zgłupiał :) - przynajmniej wiem dlaczego autoalarm pikał 2 razy.
Skojarzyłem że w poprzedni słoneczny dzień parę godzin samochód na działce stał z otwartą klapą ale czy to mogło coś rozregulować to jakoś wierzyć mi się nie chcę.

Najlepsze jednak dziś rano mnie spotkało, wycieraczki nie odpalają ani przednie ani tylne. Wykluczam awarię silniczka [szczególnie tylnej bo przesmarowany przed zimą i chodził jak nówka]. Nie cyka żaden przełącznik więc podejrzewam to. Jak zwykle czasu rano na nic nie ma a dzieci trzeba rozwieść + do pracy iść. Będę patrzył popołudniu.

Zatem na moje oku samochód chyba "pogniewał się" tylko czy ktoś może coś podobnego przechodził u siebie lub może pokierować od czego zacząć sprawdzanie we własnym zakresie, tym bardziej, że długi weekend zaczyna się - na szczęście słoneczny.

Pozdrawiam.

[ Dodano: 26-04-2012, 09:06 ]
Informacyjnie a może bardziej, żeby to skontrolować co jakiś czas.
Rozpadła się cała wiązka elektryczna po lewej stronie stojąc od tyłu samochodu przy otwartej klapie (w gumie otulone) ta od zasilania dodatkowego światła stop, tylnej wycieraczki, tablicy pewnie itd...

Ciekawy jestem jak to mogło się stać tak z tygodnia na tydzień bo wszystkie kable były rozprute oprócz jednego i pewnie przy zamykaniu / otwieraniu obcierały o siebie nie mówiąc już podczas jazdy. Zdjęcie podłącze później.

Na tą chwilę zaizolowałem wszystkie i generalnie nie mam światła dodatkowego stop + wycieraczki.

Odpowiedz do tematu