|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
mss 1.6 sonda lambda problem |
Autor |
Wiadomość |
marian1573
Nowy Forumowicz
Auto: space star
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 27-08-2011, 12:11 mss 1.6 sonda lambda problem
|
|
|
Panowie pomocy. Jakis czas temu zapalila mi sie kontrolka silnika. Zdobylem kostkę diagnostyczną. pierwszego kodu błędu juz nie pamiętam ale wskazywał na błąd drugiej sondy. Wczoraj wymieniłem sondę i przez jakis czas wyszystko było ok aż w pewnym momencie ku memu zdziwieniu ... zapalila sie kontrolka check engine ... Różnica jest taka że zmienił się kod błędu. teraz jest p0136. Zastosowa jest uniwersalna sonda jakis no name . Panowie pomocy bo już zgłupiałem ... Jest możliwe zeby misiek nie tolerował tych uniwersalnych sond ? |
|
|
|
 |
dybir
Nowy Forumowicz
Auto: space star 1.6 2003
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 1 raz Dołączył: 15 Cze 2011 Posty: 28 Skąd: grodzisk mazowiecki
|
Wysłany: 08-09-2011, 20:48
|
|
|
ja kupiłem oryginalną denso ze sklepu w necie i działa , raz mi się zaświeciła w górach ale to chyba przez zjeżdżanie z góry na biegu, ale przypadkiem odpaliłem auto z załączonymi światłami i klimą i zgasła i do tej pory bez problemu. |
|
|
|
 |
|
|