3 przegląd po 45 tyiącach km 1.8 DID |
Autor |
Wiadomość |
pablo diablo
Forumowicz

Auto: Galant 2.0 Gls Lancer 1.8 DID
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 7 razy Dołączył: 14 Paź 2007 Posty: 643 Skąd: Nowy Sacz
|
Wysłany: 25-02-2013, 16:38 3 przegląd po 45 tyiącach km 1.8 DID
|
|
|
Witajcie
Pokusiłem sie o tym napisać bo czegoś tu nie rozumiem.
muszę zrobić w ASO 3 przegląd w moim dieslu (najdroższy, regulacja luzów zaworowych) podzwoniłem po najbliższych miastach i to co mi wyszło z częściami
Kraków KRAK - 1200zł
Kraków Filipowicz 1300zł
Nowy Sącz 1700 zł
Bielsko-Biała 2000zł !
Rzeszów 870zł jeżeli nie trzeba regulować zaworów, ze swoim olejem to nawet 450 zł
Jak widać duże rozbieżności i niekoniecznie trzeba regulować zawory w Rzeszowie bo w każdym innym mieście to usługa wliczana, wiec jak to jest ? z tym przeglądem i regulacją zaworów ? |
_________________ pablo diablo |
|
|
|
 |
JCH
Mitsumaniak Forumowa Opozycja

Auto: OBK 2.0
Pomógł: 101 razy Dołączył: 23 Maj 2005 Posty: 8078 Skąd: Bytom
|
Wysłany: 25-02-2013, 17:56
|
|
|
pablo diablo napisał/a: | muszę zrobić w ASO 3 przegląd w moim dieslu | A musisz to robić w ASO
Może poleciłbym Ci inny serwis w N.Sączu.... |
_________________ "Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów"
MSS 1.9 DI-D --> OBK 2.0 i DL-650
 |
|
|
|
 |
krzychu
Mitsumaniak

Auto: Lancer 2.0 Int, Mazda CX-3
Zaproszone osoby: 1
Pomógł: 141 razy Dołączył: 21 Kwi 2008 Posty: 12607 Skąd: Bielsko-Biała
|
Wysłany: 25-02-2013, 19:56
|
|
|
pablo diablo - zadzwoń jeszcze do Tychów... A luzy podobno niektórzy (JCH możesz się śmiać) sprawdzają na ucho... Co wydaje się dość dobrym pomysłem bo żeby tylko zmierzyć (z tego co pamiętam) trzeba albo wyciągnąć wtryski albo rozszczelnić układ paliwowy... |
|
|
|
 |
pablo diablo
Forumowicz

Auto: Galant 2.0 Gls Lancer 1.8 DID
Pomógł: 7 razy Dołączył: 14 Paź 2007 Posty: 643 Skąd: Nowy Sacz
|
Wysłany: 06-03-2013, 02:48
|
|
|
Tak więc jestem po przeglądzie, i powiem tak że jestem bardzo zadowolony, i z usługi i z obsługi i odczuć jazdy po przeglądzie zrobionych 300 km. Napisze wpierw o samym Podejściu w ASO krakowskim Auto Krak pełen profesjonalizm. Pan mnie poinformował o wszystkim co istotne, rozwiał moje wątpliwości itp itd. Na końcu standardowa usługa mycia i czyszczenia wozu, naprawdę się postarali i tu przyznaje im 5 gwiazdek, samochodzik wygladal jakbym go wlasnie odbieral z salonu, w srodku wysprzatane jak nigdy po zakupie. co do samych luzów zawodowych niebyly wielkie i nie na wszystkich zaworach po przeglądzie oczywiście wymianie oleju wszystko chodzi jak w nówce i silniczek cichutki na motulu po regulacji chodzi cichutko i wyraźnie równiiutko, zapłaciłem duzo mniej niż to było wyceniane w innych punktach, dość duże rozbieżności. Naprawdę wartalo zrobić dodatkowe km by dostać taką usługę jak tam. Co do spostrzeżeń filtry powietrza stare mocno zabrudzone, mam tylko nadzieje ze następne 15kk minie bezproblemowo jak ostatnio. |
_________________ pablo diablo |
|
|
|
 |
SkOniAk
Mitsumaniak

Auto: Audi A6 Avant Quattro '16
|
Wysłany: 06-03-2013, 10:31
|
|
|
Witam. Nie zakładając nowego tematu chcę was zapytać o przeglądy w Lancerze.
Kupiłem auto w komisie. Obecny przebieg to 50 tyś, na wyświetlaczu wyświetla się jeszcze nie całe 2 tyś do przeglądu (lub 3 miesiące).
Mam pytanie co ile robi się przegląd w Lancerze jakby mógł mi ktoś podesłać rozpiskę przy jakim przebiegu co powinno być sprawdzone/wymienione. I jak go dalej mam serwisować.
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
Lucas123w
Mitsumaniak

Auto: Lancer 1.8 Invite
Pomógł: 11 razy Dołączył: 20 Mar 2012 Posty: 977 Skąd: Rumia
|
Wysłany: 06-03-2013, 10:57
|
|
|
Link do listy |
_________________  |
|
|
|
 |
Trik
Mitsumaniak 1056/KMM

Auto: Lancer 1.5 invite '08
Pomógł: 39 razy Dołączył: 05 Mar 2008 Posty: 3045 Skąd: Augustów
|
Wysłany: 06-03-2013, 17:09
|
|
|
SkOniAk, Przegląd benzyniaka robi się co 20000km lub 12 miesięcy, zależy co będzie pierwsze, jeśli kilometry to po kilometrach jeśli miesiące to po miesiącach. 1,8 DID co 15000km. Tolerancja jeśli chodzi o kilometry, w ASO o ile masz jeszcze gwarancję, jest na poziomie 500km przed lub po. Resztę masz w linku od Lucas123w. Jeżli więcej kilometrów przypada na jazdę miejską warto IMO częściej wymieniać oleum i jego filtr, np. po 10K-15K km. Filtr powietrza też można wymieniać częściej jeżeli auto tyra w kurzu i pyle. Filtr kabinowy/przeciw pyłkowy ja wymieniam co roku. Odgrzybianie, ozonowanie, uzupełnianie czynnika klimy, ja robię co 2 lata. |
|
|
|
 |
SkOniAk
Mitsumaniak

Auto: Audi A6 Avant Quattro '16
|
Wysłany: 06-03-2013, 17:50
|
|
|
Lucas i Trik dzięki za informacje ; ) Silnik to 1.8 benzyna.
Nie mam gwarancji, auto z komisu sprawodzone z Niemczech. Nic po zakupie nie robiłem także za te 2 tyś które minie na wyświetlaczu Lancera będzie większy przegląd ; )
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
mazin
Mitsumaniak 102 tys km przebiegu

Auto: Lancer SB '08 Inform
Pomógł: 12 razy Dołączył: 07 Lut 2009 Posty: 1218 Skąd: Nowy Sącz
|
Wysłany: 09-03-2013, 12:10
|
|
|
JCH napisał/a: |
Może poleciłbym Ci inny serwis w N.Sączu.... |
Ja chętnie poznam dobry serwis w N. Sączu. Mam swojego sprawdzonego mechanika, ale terminy rzędu trzy tygodnie - po "znajomości" to trochę za dużo.
No chyba, że to ten sam |
_________________ Piszę poprawnie po polsku (no, staram się).
 |
|
|
|
 |
JCH

|
Wysłany: 09-03-2013, 13:19
|
|
|
mazin napisał/a: | No chyba, że to ten sam | Nie wiem czy ten sam... Może...
Tutaj są namiary na nich.
Co prawda głównie zajmują się inną marką ale być może kwestia dogadania czy zrobią przegląd w Mitsu
edit:
Jednak nie, nie polecam tego warsztatu.
Nie mam bezpośrednich, osobistych doświadczeń a informacje i opinie z netu to za mało, żeby stwierdzić, że to wiarygodny serwis. |
_________________ "Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów"
 |
Ostatnio zmieniony przez JCH 09-03-2013, 21:15, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
mazin
Mitsumaniak 102 tys km przebiegu

Auto: Lancer SB '08 Inform
Pomógł: 12 razy Dołączył: 07 Lut 2009 Posty: 1218 Skąd: Nowy Sącz
|
Wysłany: 09-03-2013, 13:51
|
|
|
JCH napisał/a: | mazin napisał/a: | No chyba, że to ten sam | Nie wiem czy ten sam... Może...
Tutaj są namiary na nich.
Co prawda głównie zajmują się inną marką ale być może kwestia dogadania czy zrobią przegląd w Mitsu |
OK, tego znam jeszcze lepiej i hmm. mam powody, żeby nie polecać Choć, być może na mechanice akurat się znają |
_________________ Piszę poprawnie po polsku (no, staram się).
 |
|
|
|
 |
JCH

|
Wysłany: 09-03-2013, 15:51
|
|
|
mazin napisał/a: | tego znam jeszcze lepiej i hmm. mam powody, żeby nie polecać | Hm.... No to dobrze wiedzieć, że nie jest tak "różowo" jak być powinno Opinie miał swego czasu dobre. |
 |
|
|
|
 |
|