Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[CY3A 1.8] Rozciągnięty łańcuch rozrządu
Autor Wiadomość
grudzio37 
Nowy Forumowicz

Auto: Mitsubishi Lancer 1.8 143
Kraj/Country: Polska
  Wysłany: 20-07-2024, 16:28   [CY3A 1.8] Rozciągnięty łańcuch rozrządu

Witajcie ostatnio zauważyłem dziwny dźwięk tylko przy odpalaniu na zimno. Czy to może być rozciągnięty łańcuch rozrządu czy jakaś blachostka? Samochód ma 187tys przebiegu i nigdy nie miał wymienianego rozrządu. Silnik 1.8 143KM rok 2008. Nagrałem dźwięk:
[URL]http://film[/URL

pitt63 
Forumowicz
pitt63

Auto: Mitsubishi ASX 1,6 Blue Sky Ed
Wysłany: 21-07-2024, 18:00   

Trudno jednoznacznie ocenić, bo jednak lepiej słychać na żywo. Myślę jednak, że oprócz łańcucha odzywają się też zawory. W 1,8 łańcuch lubi szybciej się rozciągać niż w 1,6.

grudzio37 
Nowy Forumowicz

Auto: Mitsubishi Lancer 1.8 143
Wysłany: 21-07-2024, 18:55   

Załóżmy że to jest jedno i drugie, czy to wymaga już natychmiastowej interwencji? Mam do domu 1,5tys km, zastanawiam się czy powrót takim samochodem niesie za sobą poważne ryzyko.

pitt63 
Forumowicz
pitt63

Auto: Mitsubishi ASX 1,6 Blue Sky Ed
Wysłany: 23-07-2024, 14:12   

grudzio37 napisał/a:
Załóżmy że to jest jedno i drugie, czy to wymaga już natychmiastowej interwencji? Mam do domu 1,5tys km, zastanawiam się czy powrót takim samochodem niesie za sobą poważne ryzyko.

W tym to nikt ci nie pomoże. Może dojedziesz, może nie dojedziesz. Jeśli słychać tylko przy odpalaniu, to moim zdaniem nic się nie wydarzy i możesz śmiało jechać.

Mawak86 
Nowy Forumowicz

Auto: Lancer 1.6
Wysłany: 20-03-2025, 00:03   Re: Rozciągnięty łańcuch rozrządu

grudzio37 napisał/a:
Witajcie ostatnio zauważyłem dziwny dźwięk tylko przy odpalaniu na zimno. Czy to może być rozciągnięty łańcuch rozrządu czy jakaś blachostka? Samochód ma 187tys przebiegu i nigdy nie miał wymienianego rozrządu. Silnik 1.8 143KM rok 2008. Nagrałem dźwięk:
[URL]http://film[/URL

Czy Koledze udało się rozwiązać ten problem? U mnie pojawiły się podobne dźwięki z silnika tylko i wyłącznie na zimnym, po osiągnięciu odpowiedniej temperatury problem znika.

Odpowiedz do tematu