|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
mss 1,6 2002r |
Autor |
Wiadomość |
siwy113
Forumowicz
Auto: mitsubishi space star
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 1 raz Dołączył: 20 Wrz 2010 Posty: 82 Skąd: Węgorzyno
|
Wysłany: 27-09-2011, 14:06 mss 1,6 2002r
|
|
|
witam koleżanki i kolegów problem mianowicie taki mój prędkościomierz działa ale nie płynnie to znaczy skacze po skali ma takie przeskoki że ma powiedzmy 90 km ja przyspieszam a on stoi w miejscu i nagle skacze do 100km w odwrotną stronę jest to samo może ktoś miał ten problem i powie coś na ten temat. dzięki z góry. |
|
|
|
 |
drtymf
Mitsumaniak

Auto: MSS 1,9 DID Comfort BFL
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 36 razy Dołączył: 21 Wrz 2009 Posty: 819 Skąd: Ostrowiec Św.
|
Wysłany: 27-09-2011, 14:25
|
|
|
Ja to w DIDzie mam cały czas, co prawda dość rzadko się objawia ale jest, z tym że u mnie wskazówka poziomu paliwa i obrotomierz też czasami wariują.
Poprawiło się po naprawie alternatora więc wnioskuję że to coś z prądem.
Spróbuj może wyjąć liczniki i przeczyścić i podociskać styki tak na początek. Może też coś nie za bardzo łączyć przy wtyczce czujnika prędkości albo sam czujnik może być walnięty, jeśli tylko prędkościomierz się tnie a inne liczniki są normalnie. |
_________________ Nic tak nie cieszy jak seria z pepeszy.
 |
|
|
|
 |
|
|