|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Drżenie kierownicy na wolnych obrotach |
Autor |
Wiadomość |
elektryk
Forumowicz
Auto: auto
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 33 razy Dołączył: 10 Sie 2008 Posty: 2082 Skąd: z ...
|
Wysłany: 06-10-2011, 11:40 Drżenie kierownicy na wolnych obrotach
|
|
|
Witam, czasem czuję drżenie kierownicy jeśli oprę łokieć o drzwi, coś a'la pozycja "zimy łokieć" ale przy zamkniętym oknie. Wyłapałem że to silnik mi zaczyna wpadać w wibrację na wolnych obrotach, szczególnie jest to widoczne jak klima się załącza, chociaż nie jest w 100% skorelowane z klimą. Wygląda na to że któreś łożysko z osprzętu już pada. Zleciłem w warsztacie przegląd, nic nie znaleźli, tylko napinacz paska wydawał się luźny. Po wymianie na nowy trochę się poprawiło, ale nadal w niektórych momentach czuć wibracje.
Pytanie: jak zdiagnozować samemu które to łożysko? Czasem jak odpalam rano zimny silnik to przez pierwsze 2sek jak obroty są 2-3tyś słyszę dziwną wibrację jakby coś solidnie grzechotało lub wibrowało, niestety efekt trwa zbyt krótko i nie jest powtarzalny każdego dnia. |
|
|
|
 |
|
|