|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[E55A 2.0] Licznik kilometrów |
Autor |
Wiadomość |
ferro79
Nowy Forumowicz Ferro
Auto: Mitsubishi Galant '93
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 14-10-2011, 15:16 [E55A 2.0] Licznik kilometrów
|
|
|
Kolejny problem jaki objawił się w moim Galu to bardzo częste przestoje licznika kilometrów i "trip'u". Zazwyczaj po zatankowaniu paliwem zeruję "trip" żebym wiedział jaki poziom spalania itd. aż pewnego dnia zauważyłem, że po przejechaniu dość sporego odcinka drogi licznik wskazywał odległość ok. 0,5 km. Po dłuższej obserwacji zauważyłem, że oba liczniki raz pracują, drugim razem nie. Czy ktoś może mi wskazać przyczynę takiego stanu rzeczy (oczywiście zakładam również gmeranie przy liczniku celem obniżenia przebiegu)? Z góry dziękuję za pomoc. |
|
|
|
 |
Wszyc
Mitsumaniak

Auto: ------>
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 31 razy Dołączył: 01 Mar 2009 Posty: 4156 Skąd: Gdynia
|
Wysłany: 14-10-2011, 22:42
|
|
|
wydaję mi się że właśnie został uszkodzony przy obniżaniu przebiegu może być naruszona jedna z zębatek w liczniku nie kręci się tak jak powinien ciężko coś wywróżyć trzeba by zajrzeć w ostateczności jak będzie Cie to tak wnerwiało to wymienić całe zegary koszt używanych koło 40zł |
_________________ Mitsubishi Galant E57A '93
Mitsubishi Galant E54A '93 sprzedany
Mitsubishi Galant E88A '93
Mitsubishi Eclipse D22A '92
Honda CB500 PC32 '97
By mjsystem;
papamitsu napisał/a:
Miejsce raczej dowolne ale standard lokalowy niech bedzie na poziomie dobrego Gala
mjsystem: Czyli dookoła rdza. |
|
|
|
 |
|
|