|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Przesunięty przez: Bzyk_R1 01-12-2017, 20:02 |
[I 2.0] Outlander długo stał |
Autor |
Wiadomość |
Lewy1978
Nowy Forumowicz

Auto: Outlander 2.0 I
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 1 raz Dołączył: 13 Wrz 2011 Posty: 20 Skąd: Pruszków
|
Wysłany: 24-09-2011, 23:49 [I 2.0] Outlander długo stał
|
|
|
Witam wszystkich,
właśnie nabyłem Outlandera z 2003 r. przebieg 230 kkm ,
który jak mówił sprzedawca długo stał i tu mam pytanie do bardziej doświadczonych kolegów: co powinienem wymienić (rozrząd na pewno), ale co jeszcze i ile to powinno kosztować ? |
_________________ -----------------------------------------------
pozdrawiam
Lewy |
|
|
|
 |
Grzesq
Forumowicz

Auto: Ford Mondeo MK4 2.0 TDCI
Pomógł: 2 razy Dołączył: 18 Lut 2010 Posty: 290 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 25-09-2011, 12:19 Re: Outlander długo stał
|
|
|
Lewy1978 napisał/a: | Witam wszystkich,
właśnie nabyłem Outlandera z 2003 r. przebieg 230 kkm ,
który jak mówił sprzedawca długo stał i tu mam pytanie do bardziej doświadczonych kolegów: co powinienem wymienić (rozrząd na pewno), ale co jeszcze i ile to powinno kosztować ? |
Na pewno olej + wszystkie filtry, nie zaszkodzi też wymienic płyn hamulcowy i sprawdzic płyn w chłodnicy. |
|
|
|
 |
elektryk
Forumowicz
Auto: auto
Pomógł: 33 razy Dołączył: 10 Sie 2008 Posty: 2082 Skąd: z ...
|
Wysłany: 29-09-2011, 11:14
|
|
|
Jak "stał" to przebieg mu się mało liczył, pytanie kiedy i jak był serwisowany. Generalnie od stania nic się nie dzieje. No chyba że akumulator. Jak chcesz robić większy serwis, to sprawdź sprzęgło (zużywa się względnie szybko), tarcze hamulcowe (lubią się krzywić), klocki, tuleje zawieszenia (wszystkie !!, będzie ich ze 20 różnych) ja osobiście miałem jeszcze kłopoty z rozrusznikiem i klimą. |
|
|
|
 |
|
|